<<< Vissza

Megmozgatta a diákokat
Floorball a gimiben

2006. április 7.

 
Nemzeti ünnepünk tiszteletére rendezte meg nagy sikerrel Cseuz László, a Horváth Mihály Gimnázium pedagógusa a 15 órás floorball-tornát. A szervezést precizitás, pontosság, alaposság és mindenekelőtt a test nevelésének szeretete jellemezte. A kiváló sportember már a jövő tanév 23 órás rendezvényét tervezi.

Jelentős tömegeket megmozgató, nagyszabású rendezvények főszervezőjeként már többször találkozhattunk Cseuz Lászlóval, a HMG testnevelő tanárával. A 23 órás kerékpározás, a 15 órás futóváltó alkalmával a város apraja-nagyja gyülekezett a Kossuth téren, illetve az uszodában a 48 órás úszóváltó apropóján. Most a gimiben ünnepelték a diákok a sportolás örömével nemzeti ünnepünket.

Reggel hatkor érkezett a 12 csapat a még álmos tornaterembe, és egészen este kilencig játszottak floorballt, egy a jégkoronghoz hasonló játékot. Ennek alapszabálya egyébként az, hogy az ütőt - mely szintén a hokiban használatoshoz hasonló - nem szabad derékmagasság fölé emelni, az ellenfél ütőjét elütni, felemelni. A speciális műanyag labdát kézzel megfogni nem, csak leütni szabad. Ez érvényes az 1 méter magas és 1,5 méter széles kapu védőjére is. Tilos egyébként lábbal is játszani.

- Tavaly vásároltuk az iskola számára a felszerelést, s rendkívüli népszerűségre tett szert a floorball, - mondta büszkén Cseuz. Azok is megmozdultak, akik egyébként nagyon ritkán szánják rá magukat aktív mozgásra. A 12 nevezett csapat összesen 60 mérkőzést játszott, s 380 gól született.

A lelkes diáksereget ez idő alatt reggelivel, ebéddel és uzsonnával is ellátták, mert a tanár több héten át gyűjtötte a szponzorokat, vagy ahogyan ő fogalmazott: koldult. S, amint tapasztalta a közel száz diák: a pedagógusnak szívesen segítenek a városban. Volt virsli, fánk, tortaszelet, aprósütemény, üdítő, tea és sok-sok maradandó élmény a felejthetetlen diákévekről.

Cseuz László pedig már az októberi 23 órás verseny tervein dolgozik, amint gondolatait megosztotta velünk: - A gyerekek tisztaságot hagytak maguk után, minden rendben ment, mi akadálya? Már szólt több csapat, köztük egy drámais, hogy szeretnének októberben jönni, most próbáltak, azért nem tudtak játszani. Én hiszek a gyerekekben.

N. A.


<<< Vissza