<<< Vissza

Kosarasok az NB I/B küszöbén

2006. április 7.

 
A kosárlabda NB II-es 2005/2006-os bajnokság alapszakaszának végén a Szentesi Kosárlabda Club sporttörténeti küszöb előtt áll. A kiharcolt sikerről Marossy Gyulával, a klub elnökével beszélgettem.

- Nagyon jól sikerült a tavaszi menetelésünk - kezdte az elnök. A csapat bejutott a rájátszásba, ami azt jelenti, hogy az alapszakasz zárása után a legjobb négy közé kerültünk. Akik a tabellán előttünk végeztek, azoknál volt NB I-es játékosok játszanak. Ez is növeli a csapat sikerének értékét. Nagyon lelkes csapatunk van, a srácok éheznek a sikerre. Az alapszakasz tavaszi sorozatában két vereséget szenvedett a gárda, a többit megnyerte.

- Mikor kezdődik a rájátszás?

- Március végén. Tudni kell, hogy csak az első kettő jut tovább, a mi négyesünkből, s a másik csoport első két helyezettjével játszik körmérkőzést az NB I/B-s helyért. A mérkőzéseket oda-vissza játszszák.

- Másfél éve a kosarasok vezetője. Rövid idő alatt siker koronázta a munkáját a korábbi évekhez képest. Hogyan sikerült motiválni a srácokat?


- Kellett egy nagyon jól összetartó fiatal társaság, akik éhesek a sikerre. Meg akarják mutatni, hogy igen is lehet komolyan kosárlabda sportot űzni Szentesen. Semmi mást nem kértem tőlük, csak azt, hogy nagyon tegyék oda magukat, s keményen küzdjenek, harcoljanak. Ezt ők maximálisan teljesítették. Büszke vagyok rájuk. A korábbi évek sikertelensége után át tudtak lépni saját árnyékukon. További szép sikerekben bízom.

- Sikerül-e átlépni az NB I/B-t jelentő küszöböt?


- Nagy falat lesz. Bármi megtörténhet. Én óvatos vagyok, ötven százalék esélyt adok. Bízom a továbblépésben.

- A siker esetleg nem vezet oda, hogy a későbbiekben a csapat visszafogja magát?


- Nem tudom elképzelni. Egy-egy sérülés vagy formahanyatlás benne van a játékban. Most is voltak nehéz periódusaink, de ezen hamar átléptek a fiúk. Látva az edzésen végzett munkát, biztos vagyok abban, hogy elbizakodottságról szó sem lehet.

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza