<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2006. április 7.

 
Hortobágyi betyárleves

Hozzávalók:
20 dkg csirke-szárny, 10 dkg csirkemáj, 2-3 szál sárgarépa, 2-3 szál petrezselyemgyökér, egy kis fej karalábé, ételízesítő, levestészta.

Elkészítés:
Kevés zsiradékon a karikára vágott sárgarépát, gyökeret, karalábét megdinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott csirkeszárnyat és csirkemájat. Felengedjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel. Mikor a hús majdnem megpuhult, levestésztát adunk hozzá és készre főzzük. Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel.

Császármorzsa


Hozzávalók:
25 dkg finomliszt, 25 dkg búzadara, fél liter tej, tojás, 5 dkg cukor, 10 dkg mazsola, 4 ek. olaj, 1 cs. vaníliás cukor, kevés só, baracklevár ízlés szerint.

Elkészítés:
A mazsolát vízbe áztatjuk. Egy edénybe összekeverjük a lisztet, a búzadarát, a tejet és a lecsöpögtetett mazsolát, majd a maszszát 1 órát pihentetjük. A tojássárgáját cukorral kikeverjük, a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, azután mindkét összetevőt a mazsolás masszához adjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és beleöntjük a tésztát, ha az alja már megpirult villával megszabdaljuk, majd műanyag lapáttal folyamatosan forgatva tovább pirítjuk a tésztadarabokat. Tálaláskor meghintjük vaníliás cukorral és baracklekvárt adunk hozzá.

Jó étvágyat!


<<< Vissza