XXXV. évfolyam 49. szám
Vissza a legfrissebb számokhoz

Hatezer terméket kínálnak ötszáz üzletben
 

2004. december 10.


December 1-jén sajtótájékoztatót tartott a Legrand Magyarország Villamossági Rendszerek Rt., melynek célja az volt, hogy bemutassák a nemzetközi Legrand csoport, illetve a Legrand Magyarország Rt. értékeit, és azokat az eredményeket, amelyekre büszkék. A prezentációt Károlyi László vezérigazgató tartotta. Elmondása szerint sokan nem tudják, hogy az egykori Kontavill neve ma Legrand Magyarország Rt., így nem igazán kapcsolják össze a kettőt. Ezen szeretnének segíteni a cég bemutatásával.


Bővebben


 

Szavaztunk
 

2004. december 10.


A december 5-i népszavazás eredménye az adatok 100,00%-ának feldolgozása alapján, Szentesen.
A választópolgárok száma a névjegyzékben a szavazás befejezésekor 24564 fő volt.

Szavazóként 7994-en jelentek meg az urnáknál, és közülük 7953-an adtak le érvényes szavazólapot a városban működő 37 szavazókörben.

Az első kérdésre miszerint " Egyetért-e Ön azzal, hogy az egészségügyi közszolgáltató intézmények, kórházak maradjanak állami, önkormányzati tulajdonban, ezért az Országgyűlés semmisítse meg az ezzel ellentétes törvényt? - az érvényes szavazatokból IGEN-nel 5409-en voksoltak, ez 69,14 %-ot jelent. NEM-et 2414-en mondtak, ez a szavazatok 30,36 %-át jelenti.

A második kérdés: " Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy a kedvezményes honosítással - kérelmére - magyar állampolgárságot kapjon az a magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon lakó, nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségét a 2001.évi LXII. Tv.19.§ szerinti " Magyar igazolvánnyal" vagy a megalkotandó törvényben meghatározott egyéb módon igazolja?" Erre a kérdésre az érvényes szavazatokból IGEN-nel 4039-en szavaztak, 51,64%-os többséggel. NEM választ a voksolók 48,36/-a adott, ami 3783 db szavazatot jelent.

 


 

Ügyfélhívó rendszer
A XXI. századnak megfelelően

2004. december 10.


December 2-a. A körzeti földhivatal dolgozói régóta vártak erre a napra. A felújítás ünnepélyes pillanataira. Az átalakítás nagy jelentőséggel bír az ott dolgozók életében. Azt jelenti, hogy az ügyfélfogadás, ami eddig a hátsó udvarban volt, és meglehetősen mostoha körülmények között működött, fölkerült a Kossuth utcai épület emeletére. Ott alakították ki az ügyfélfogadást, ahol most már ügyfélhívó rendszer működik, az ügyfelek le tudnak ülni, kényelmesen várakozhatnak, hívószámot kapnak, azzal mehetnek az ügyintéző munkatárshoz. Minden a mai kornak megfelelően működik.


Bővebben


 

Megújuló megyei agrárkamara
 

2004. december 10.


A Csongrád Megyei Agrárkamara nemrégiben tartotta tisztújító küldöttgyűlését, ahol 41 tagú küldöttség megválasztotta az elkövetkező 4 év tisztségviselőit. Az agrárkamara ismételten megválasztott elnökeként és újonnan megválasztott titkáraként, tisztelettel köszöntjük a település mezőgazdasággal foglalkozó gazdálkodóit.


Bővebben


 

Szigethy István (1763-1778)
XVIII. századi szentesi plébánosok (III.)

2004. december 10.


Szigethy István életútjáról keveset tudunk. 1761-től mogyoródi plébános volt, onnan 1763. május 3-án érkezett városunkba. 1778-tól a Nógrád megyei Kosd, majd 1783-tól 1793-ig újra Mogyoród plébánosa volt.


Bővebben


 

Gratuláció és kérés
 

2004. december 10.


Főtiszteletű Tőkés László püspök úr! Kedves Szolgatársam Jézus Krisztusban!

Mindenekelőtt őszinte szeretettel köszöntelek 1989-es hős vitézkedésed 15. évfordulóján. Tudnod kell, hogy mily félremagyarázhatatlan módon adtam tudtodra elismerésemet. Ugye emlékszel, hogy az előző állomáshelyemen, Dunavarsányban, az ottani magyarok mily nagy vendégszeretettel voltak irántad és Tempfli József püspöktársad iránt? Felejthetetlen volt jelenlétetek XXIII. János pápa szobrának megkoszorúzásakor!


Bővebben


 

Színjátszó fesztivál
A Szent Erzsébet iskola hírei

2004. december 10.


A Kiss Bálint Református Általános Iskolában rendezett egyházi szavalóversenyen Líbel Noémi 4. osztályos tanuló 1. helyezést ért el, felkészítő tanára: Köröndiné Mátraházi Leona.

A Klauzál Gábor emlékversenyen az iskola csapata holtversenyben az 1. helyen végzett. A csapat tagjai: Ádor Edit, Balázs Barbara, Csurka Nándor, Gál Klára és Sipos Anna, felkészítő tanáruk Benedekné Zoltai Mária.
A megyei mesemondó versenyen Czanik Szilvia 2. osztályos tanuló 2. helyezést ért el, felkészítője: Szűcs Klára.
Ez év májusában az iskola tanulói nagy sikerrel szerepeltek Mátészalkán, a francia nyelvű országos színjátszó fesztiválon. A produkciót meghívták a franciaországi Canteleu-be, ahol egy nemzetközi színjátszó fesztiválon képviselik majd Magyarországot 2005. május első hetében. A városi úszóversenyen, amelyet novemberben bonyolítottak, sok arany ezüst és bronzérmet nyertek a diákok.

November végén meghívták a város leendő első osztályosait egy játékos foglalkozásra. Már 92 gyermek érdeklődik az iskola iránt.

 


 

Sárkányvész a Felsőpárton -1950
 

2004. december 10.


Grohmann István az egykori híres repülőmodellező, a repülőtér parancsnoka, a tagság rendkívüli szimpátiáját élvezte, mert vagánynak találta a spontán repülési döntéseit. A kezdőkben ez a veszély nem ismerésének bátorságából táplálkozott, de a tapasztaltabbak fenntartással fogadták az apró repülési szabályzat sértéseket.


Bővebben


 

Gondolatok
 

2004. december 10.


Adventi heteket töltünk. Karácsonyig négyet. Ajánlok neked egy kipróbált és teljesített kérést. Mondd el az eljövendő Jézusnak : " Uram, emlékezzél meg rólam, amikor eljössz a te országodba". Tudod, ki imádkozta ezt elsőként? A Jézus jobb keze felől megfeszített lator.

A karácsonyi bevásárlás nem adventi teljesítmény.


Bővebben


 

Dráguló szolgáltatások
Az adóterhek nem növekednek

2004. december 10.


Már előzőekben szóltunk e hasábokon arról, hogy a helyi adók mértékét nem emelik Szentesen. Mi több, az adófajták bővítésén sem gondolkodik a képviselő-testület. Hallhattuk, más településeken ez utóbbit fontolgatják a helyhatóságok. Nálunk - a vállalkozók, bérlakásokban élők örömére - a különböző bérleti díjak emelésére sem tett előterjesztést a városvezetés. Az önkormányzat november 26-ai ülésén Szirbik Imre polgármester kijelentette: a lakosság és a vállalkozások adóterheit a város nem kívánja növelni.


Bővebben


 

Áll a városi fenyőfa!
 

2004. december 10.


A Kossuth téren felállított fenyőfát a városellátó intézmény egyik dolgozója ajánlotta fel, melyet a gyermekkönyvtár vezetője és a hivatal főkertésze díszített fel a tűzoltók segítségével.

Kellemes hangulatot ad az evangélikus templomból kiszűrődő karácsonyi dallam, melyeket Mihály Béla és Tímár Ferenc munkájának köszönhetünk

Akik az esti órákban ellátogatnak a Koszta térre a díszkút köré, a városháza Kossuth téri oldalához, gyönyörködhetnek kivilágított fákban.
Ugyancsak megszaporodtak a karácsonyi díszek a Kertvárosban is, melyeket a körzet önkormányzati képviselője készített el.

 


 

Közös dolgaink...
Szegvár-Szentes

2004. december 10.


December 4-én, szombaton, a szegvári Castellum Vendégfogadó különtermében szegvári és szentesi nemzetőröknek adott át emléklapot és plakettet Farkas Sándor, országgyűlési képviselő. A kitüntetettek között van idős Abonyi Sándor Szentes város 1956-os nemzetőr parancsnoka. A kitüntetett személyekre lovag vitéz Dömötör Zoltán nemzetőr vezérőrnagy tett javaslatot a Tartalékos Katonák Országos Egyesületének elnökének. A kitüntetések átadásán megjelentek 64 vármegye ifjúsági szervezet képviselői és Kovács János nyugállományú honvéd alezredes, tábori lelkész.

Mészáros Imre

*
(Helyesbítés: Előző számunkban megjelent írásban a hivatkozott forrás helyesen: " Tolnai Világlapja 1936. február 19.")

 


 

Csatornázásra várva
Előtérben a képviselői munka

2004. december 10.


Félidőben... Sorozatunk első részében az egyéni körzetek képviselői szólnak az elmúlt két év történéseiről. Arról, mi az, ami megvalósult, és mi az, amivel még szeretnék jobbá tenni a választópolgárok életét a ciklus alatt? E heti számunkban Nagy Mihály, az 5. számú választókörzet egyéni képviselője nyilatkozik.


Bővebben


 

Őket is el kell fogadni
 

2004. december 10.


A Rigó Alajos Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthonban 6 lakásotthon található, itt találjuk az átmenetileg és a tartós gyermekvédelmi gondoskodásba vett gyerekek és fiatal felnőtteket. A lakásotthonok önálló egységként működnek, és önállóan gazdálkodnak. Korban és nemben, illetve értelmi képességeket tekintve integráltak. Általában 12 főből áll egy csoport, amelyet nevelőtanár irányít, és amelynek tagjaira gyermekfelügyelők vigyáznak. Ezekben az egységekben a jól működő családok pedagógiai reprodukálása történik.


Bővebben


 

Graham Green jubileum
 

2004. december 10.


Száz éve született Graham Green, angol regényíró (1904. október 2.), és 1991-ben a franciaországi Vevey-ben hunyt el.

Gyermekkora könnyű-nehéz volt, mert a középiskolát abban a gimnáziumban (Berkhamsted) végezte, ahol apja volt az igazgató. Oxford-i egyetem elvégzését követően a Timesnál újságíró. Élete egyenes vonalú, de változatos: verseket, filmsztorikat írt, megnősült (2 gyermek atyja), tagja lett a titkosszolgálatnak. Mint újságíró rengeteget utazott, s a látottak adták művei témáit.


Bővebben


 

Láttatni a láthatatlant
 

2004. december 10.


Jankovics Marcell nyitotta meg a hagyományosnak számító Regionális Pedagógiai Módszertani vásárt Kecskeméten. A három helyszínen zajló egynapos eseményt a Magyar Drámapedagógiai Társaság rendezte.
A mindent utánzó csend művészete a színjátszás legősibb módja.


Bővebben


 

Közgés szalagtűző
 

2004. december 10.


December 3-án rendezték meg a Boros Sámuel Szakközépiskola és Szakiskola szalagavató bálját a városi sportcsarnokban. Először a végzős diákokat köszöntötték, akik a diákélet meghatározó pillanatához értek. A feltűzött szalag fogja jelezni számukra, hogy sok feladat vár rájuk, de örömteli pillanatok is. Egy szép Sík Sándor-vers meghallgatása után következett a szalagtűzés. Fábián Nagy Katalin 11.c osztályos tanuló köszöntőjében elmondta, hogy régi hagyományai vannak a szalagtűzésnek, mely szimbolikus figyelmeztetés a fiatalok első igazi erőpróbájára, az érettségire.


Bővebben


 

Vidékinek lenni gazdagság
Gáspár Sándor Városért emlékéremben részesült

2004. december 10.


Filmes és színházi berkekben emblematikus jelentősége van, ha egy színész Szentesről érkezik, vallja Gáspár Sándor. A helyi születésű, Jászai Mari - díjas színművész pályája kezdetén együtt játszhatott, az ugyancsak városunkból származó Őze Lajossal. A színésznagyság egyszer megszólította a kezdőt : "Te mikor voltál otthon?" Gáspár Sándor ettől kezdve érezte, hogy ő is szentesi. A kis epizódot a Városért emlékérem átvételekor mesélte el a városházán.


Bővebben


 

Barta András képei
 

2004. december 10.


Képünkön: Varróné Szabó Ildikó igazgatóhelyettes, Tóth Béla művészeti író és Barta András (Fotó: Vidovics Ferenc)

Barta András festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Kossuth téri galériában. A Katona Kiss Ferenc és neje Túri Júlia Képzőművészeti Alapítvány 2002. évi nyertese művésztanár "boldog ifjúsága színhelyén", a Tömörkény István Gimnázium és Szakközépiskolában.

Újszegeden nőtt fel, édesapja fafaragó műhelyében. "A boldog csavargással, természetszeretettel gazdag gyermekkor itt váltott a művészet iránt érzett olthatatlan vágyba, a rajzolás, a festés, a fafaragás töltötte ki életemet" - írja önmagáról.

Vallja: a természet ma is közel áll hozzá, a Tisza-holtág melletti művésztelep és horgásztanya ékes bizonyíték erre. A kisteleki művészekkel rendszeresen látogatja Erdélyt. Köztéri szobrai és domborművei szobrász mivoltáról árulkodnak. Érmeket is készít, azt mondja, szereti a múlt értékeit.

Barta András kiállítása december 22-éig, keddtől péntekig 10-13 és 15-18, szombaton 9-13 óráig tekinthető meg a főtéri galériában.

 


 

Isten, haza, ember
 

2004. december 10.


"Isten, haza, ember" címmel rendezte meg a Hegedűs László Helyőrségi Klub karácsonyi tárlatát, melynek meghívott vendége volt Szalai Sándor művésztanár, a kecskeméti Piarista Gimnázium és a Jövőnkért Művészeti Iskola pedagógusa.


Bővebben


 

Ez a nap nem olyan, mint más
 

2004. december 10.


A Magyar Vöröskereszt Szentesi Területi Vezetősége december 7-én Mikulás-napot rendezett a Tóth József Színházteremben, immár hetedik alkalommal. Minden általános iskolának küldtek meghívót, a községeket is beleértve. Agócs Lászlóné, a Vöröskereszt titkára köszöntötte a gyerekeket, a pedagógusokat és a szülőket. Elmondta, hogy a városban megkeresték a jólelkű embereket, hogy segítsenek, és támogassák a rendezvényt. 232 ezer forint gyűlt össze pénzben, és 98 ezer forint értékű természetbeni ajándékot kaptak. A Vöröskereszt eredetileg azért jött létre, hogy a háborúk, katasztrófák idején segítsenek a bajbajutottakon. Most szerencsére nincs egyik sem, a gyerekeken szeretnének segíteni.
A Pom-Pom együttes műsora volt a délután fénypontja. Tátott szájjal, csillogó szemekkel nézték, ahogy Petike, a rosszcsont manó, Ernő és a többiek meséltek és énekeltek nekik. Egyetértően bólogattak, amikor Peti elmondta, hogy a télapó csak a jó gyerekeket látogatja meg, a rosszak virgácsot kapnak. Felemelt kézzel tapsoltak a sok kedves és vidám dal hallatán, melyeknek betéve tudták a szövegét. "A mai nap nem olyan, mint más" - énekelte a Pom-Pom, és a sok kisgyerek valóban így érezte.

A télapót dalokkal próbálták előcsalogatni. A Hull a pelyhes fehér hó hallatán elő is jött a várva várt mikulás. Hangosan énekeltek neki a gyerekek, mert a télapó elmondta, hogy már rosszul hall. Kedvenc dalát, a Micimackót egymást átölelve dalolták a kicsik.

A műsor után az ötszáz gyermek élményekkel és egy csomaggal gazdagabban távozott.

Majzik Andrea

 


 

Betörtek a lottózóba
 

2004. december 10.


Az elmúlt vasárnapra virradóra ismeretlen tettesek törtek be az Olimpia lottózóba. A betörők megrongálták az ajtót, de a helyiségből semmit nem vittek el, annak ellenére, hogy pénz , számítógép és televízió is volt a lottózóban. A rendőrség rongálás miatt indított eljárást az ügyben.

Kedd reggelre virradóra egy személygépkocsi szépvédőjét törték be ismeretlenek. A jármű utasteréből pénztárcát vittek el, a benne lévő iratokkal együtt.


Bővebben


 

A vadludak keringenek...
 

2004. december 10.


" A vetési lúd ( Anser faballs) Európa és Ázsia északi részén: a nagy lilik ( A. albifrons) az északi félgömb tundráin fészkel. Mindkettő ősszel csapatosan érkezik hozzánk." ( Természettudományi Kislexikon)

Gágogásukra gyermekkorom óta tekintek az égre. "V" alakú vonulásukat a város felett - Alsórét, Tisza irányába csodálom. Az újabb csoportok - néhány nap múlva - ugyanabba az irányba repülnek.

A vadludak életét / Nils Holgersont/ a hátukon vándorló kisfiút svéd tanulságos rajzfilmben láthattuk. A "vásott" gyermekből állatszerető lett.
2004. november 20-a után a város déli területe felett vadludak vonultak - szintén "V" alakban. Közöttük kör alakú csoportok. 25-én délelőtt Hódmezővásárhely felől léglőkéses repülők szálltak Kunszentmárton irányába, magasan. A vadludak ezt a vonalat viszonylag alacsonyan, néhány perc múlva keresztezték. De a tv torony közelében kör alakú csoportot alkottak. Így repültek lassan a Tisza irányába, hangosan gágogtak.

Szokásuk megváltozásának valószínűleg - több - oka van. Az állatvilág meteorológia szakemberei feltételezhetően tudják a választ.
A madarak életének figyelemre érdemes történéseit láthatjuk. Gerlék, sirályok, szarkák, varjuk, verebek földfelszínéhez közeli együttes kör alakú repülésük szokatlan. Keringésüket vihar, eső követi. Tapasztaltam többször. Elődeink az állatok viselkedéséből következtették az időjárás változásait.

Kátai Ferenc
 


 

Tóni bácsi konyhája
 

2004. december 10.


  • Tejfölben sült hal
  • Diósbomba
  • Forralt bor tojással


Bővebben


 

Verhetetlenek...
 

2004. december 10.


Nem sikerült a bravúr a Szentesi VK női vízilabdacsapatának így továbbra is a Dunaújvárosi Főiskola az egyeduralkodó a hazai bajnokságban. A 15-10-es vendéggyőzelem sima mérkőzést sejtet, ám a harmadik negyed kivételével a Szentes " partiban" volt a bajnokkal. Az első felvonásban Sipos távoli bombagólokkal nyitotta a találatok sorát, ám a hetedik perc végén mégis az újvárosiaknál volt az előny. Félidőben 7-7 - es állással fordultak a csapatok, fej-fej mellett haladt a két gárda, akkor a VK kifejezetten jól pólózott. Nem úgy a harmadik negyedben, amikor is kimaradt helyzetek, és az elkerülhetetlen gólok miatt öt gólra "hízott" a látogatók előnye. A záró játékrészben hiába játszott döntetlent a Szentes, lefaragni már nem sikerült a hátrányból.

Kozák László vezetőedző szerint ameddig azt játszották, amit megbeszéltek - kivéve a harmadik negyedben - partnerei tudtak lenni a Dunaújvárosnak. A harmadik hét percben rossz lövésekkel fejezték be az akciókat, ezekből fordult le a bajnok és " szórta meg" a VK-t. Ha kicsit türelmesebbek, akkor szorosabb lett volna a meccs. A lényeg azonban Kozák László számára az, hogy a játékban tovább javult csapata, szép gólokat lőttek. Ahogy várta a távoli lövések eredményessége döntőnek bizonyult.

H.V.

Ezzel a játékkal Kozák edző - bár még messze a bajnokság vége - mindenképpen döntőbe várja a csapatát.
A Szentesi VK az idei záró fordulóban Egerbe látogat, ahonnan kötelező elhozni a bajnoki pontokat.

 


 

Itthon is oktattak
 

2004. december 10.


Országos amatőr lábtenisz bajnokságot rendeztek az elmúlt hétvégén a ligeti fedett teniszpályán. A torna színvonala jellemző, hogy a sokszoros megyei bajnok Németh - Hornyák páros csak a harmadik helyet tudta megszerezni. A csoportmérkőzések után a keresztbejátszások következtek, majd a helyosztókra került sor. A SIKK-RS Autókereskedés által felajánlott kupát a Ferenczi - Papp páros szerezte meg úgy, hogy még szettet sem vesztettek. A szentesi duó a döntőben a szegedi Kovács - Oláh kettőst győzte le. A harmadik helyen a Németh - Hornyák a negyediken az ugyancsak hazai Faragó A - Dani páros végzett. A díjakat a Sportközpont vezetője, Tomcsányi Ferenc adta át a sportolóknak.

Újabb nívós lábtenisz rendezvényre várhatóan kora tavasszal kerül majd sor városunkban.

H.V.

 


 

Kádár József a MVSZ elnökségében
 

2004. december 10.


Elnököt választott az elmúlt héten vasárnap a Magyar Vizlabda Szövetség. A tisztújító közgyűlés legfontosabb szentesi vonatkozású történése az, hogy a hazai regionális ligák képviselőjeként Kádár József is helyett kapott az elnökségben.


Bővebben


 

Vereség a liláktól
 

2004. december 10.


Szebeni góljával a Legrand-Szentesi VK szerzett vezetést az Újpest elleni múlt szombati bajnokin, ám a végén mégis a lila-fehérek örülhettek, hiszen 10-8-as sikerükkel mindkét pontot elvitték városunkból. Döntetlen volt az első negyed, majd ettől kezdve végig a vendégek vezettek. Szebeni szenzációsan játszott, a sérülten is kiváló Horváth nagyszerűen védett, ám az egyenlítés mégsem sikerült. A lehetőségeket kidolgozták Juhász Zsolték, ám a ziccerek az utolsó pillanatban kimaradtak. 58 másodperccel a vége előtt aztán minden eldőlt, négyméteresből bebiztosította győzelmét a fővárosi gárda. A játék képe alapján azonban a döntetlen mindenképpen benne volt a mérkőzésben.

A csapatkapitány Berki András a pénteki egri találkozóról (9-16) elmondta, hogy papírforma eredmény született. Horváth Tamás, Kiss István és Szénászky Zsolt sem játszott ezen a mérkőzésen. Az Újpest ellen próbálták a veszélyes lefordulásokat megakadályozni, ami többé-kevésbé sikerült is. Amit problémának látott, az az, hogy néhány meghatározó játékos nem hozta azt, ami elvárható lett volna tőlük, ráadásul két-három olyan gólt is kaptak, ami nagyobb szerencsével elkerülhető lett volna. Ennek ellenére Berki András sportszerűen elismerte, hogy az Újpest megérdemelten nyerte a mérkőzést.

Legközelebb a jövő hét végén játszik a Legrand. 17-én a Vasashoz látogatnak Somogyiék, másnap szombaton pedig egy parázsnak ígérkező megyei rangadó, a Szeged elleni derbi vár Vidumanszky László csapatára.

H.V.

 


 

Győztes hazai búcsú
 

2004. december 10.


Utolsó hazai mérkőzésén győzelemmel búcsúzott a közönségtől a Legrand -Szentes G.B.S.C. NB I-es futsal csapata. Szarvas Zsolték 12-5-re nyertek Siklós ellen a hétfő esti bajnokin. A találkozó a legeredményesebb játékosának Tóth Csaba bizonyult, aki egymaga ötször vette be a baranyaiak kapuját. Szerencsi István csapatvezető értékelése szerint kissé kapkodó, rakkolós játékkal hozták a kötelező győzelmet. A védekezést mindenképpen stabillá kell tenni, hiszen a jövő héten a fővárosi Aramis támadói minden bizonnyal erőteljesebben rohamozzák majd a szentesi kaput, mint ahogy azt most a siklósiak tették. Az utolsó fordulóban talán már a sérülésekből felépült Koncz Zsolt is segítheti játékával a gárdát. A Magyar Kupában a legjobb 16 közé került a Szentes, miután kettős győzelemmel, 24-10-es összesítéssel búcsúztatták a Jászberény csapatát.

H.V.

 


 

Táncos siker
 

2004. december 10.


Bajominé Varga Erzsébet tanítványai ismét szép sikereket értek el Hobby táncversenyen:

November 20-án Budapesten, gyermek korcsoportban: Veres-Szalacsek Dániel-Gulyás Alexandra latin táncokban első helyen, míg standardban második helyen végzett. Ifjúsági korcsoportban: Mónus Tamás-Kecskeméti Alexandra páros latin táncokban második, standardban harmadik lett.

November 21-én, Soltvadkerten a Veres-Szalacsek Dániel-Gulyás Alexandra páros latinban első, standardban a negyedik helyezést szerezte meg.

November 27-én Budapesten, gyerek korcsoport: Veres-Szalacsek Dániel-Gulyás Alexandra latin és standard táncokban is első lett.
A párok a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola táncosai.

 


 

Családi események
 

2004. december 10.


Születések: Szabó Zoltánnak és Vasvári Andreának (Rákóczi F. u. 181.) Réka, Szőrfi Attila Tibornak és Bencsik Ritának (Szabadság tér 6.) Anna, dr. Hobot Gábornak és Krebs Katalinnak (Cseuz B. u. 5.) Anna Sára, Turi Csaba Dezsőnek és Borák Katalinnak (Nádudvary J. u. 8.) Dominik Csaba nevű gyermeke.

Házasságkötés
nem volt.

Elhunyt: Debreceni-Kis Lajos (Damjanich u. 10.), Hajós Jánosné Balogh-Szabó Jolán (Szent Anna u. 4.), Sípos Miklós (Rákóczi F. u. 151.), Gál Sándor (Dózsa Gy. u. 64.), Csobán Imréné Nagy Etelka (Csongrád, Petőfi u. 29.), Juhász Jánosné Huszka Valéria (Csongrád, Tanya 1594.), Kókai József (Csongrád, Tanya 1569.), Bónus Mihályné Csentes Mária (Szegvár, József A. u. 2.), Berkecz Kálmán (Szegvár, Rozgonyi u. 3.), Kókai Mária (Csongrád, Mikes K. u. 4.), Hajdú Józsefné Ágoston Ilona (Szegvár, Széchenyi u. 3.), Vincze Károly (Szegvár, V. külter.23.)

 


 Vissza a legfrissebb számokhoz