<<< Vissza

Megújuló megyei agrárkamara

2004. december 10.

 
A Csongrád Megyei Agrárkamara nemrégiben tartotta tisztújító küldöttgyűlését, ahol 41 tagú küldöttség megválasztotta az elkövetkező 4 év tisztségviselőit. Az agrárkamara ismételten megválasztott elnökeként és újonnan megválasztott titkáraként, tisztelettel köszöntjük a település mezőgazdasággal foglalkozó gazdálkodóit.

Mint az önök előtt is ismeretes az agrárkamarára háruló feladatok megoldása, a gazdálkodók problémáinak orvoslása számos esetben nehézségbe ütközik. Ennek ellenére - lehetőségeinkhez képest - érdekképviseleti feladatok ellátásával kívánjuk önöket segíteni, és szolgáltatásainkkal támogatni.

A kamara vezetésének a megye mezőgazdasági termelőivel történő kapcsolatfelvétele az elmúlt években erősödött. Ezennel szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy lehetőséget teremtsünk a szélesebb körű és személyes kapcsolatfelvételre.

A megye minden településén kiépült és működőképes a kamarai tanácsadói hálózatunk. Munkatársainkon keresztül mindenütt ügyfélfogadási rendben, illetve Szegeden a székházban személyesen is készségesen várjuk a segítségre szoruló gazdákat.

Ingyenes csoportos tanácsadás keretében szakmai, ágazati információkat nyújtunk, valamint segítjük önöket az adatlapok, támogatási kérelmek kitöltésében, a pályázatok kidolgozásában. A helyben szokásos módon tájékoztatást adunk szakmai rendezvényekről, bemutatókról, tanfolyamok megrendezéséről.

A kamara kiépítette a megyében internetes agrárinformációs hálózatát (www.gazdaportal.hu), melyen keresztül naprakész tájékoztatást nyújtunk az érdeklődőknek a megjelent EU-s és hazai jogszabályokról, rendezvényeinkről, piaci információkról, fejlesztéshez igénybe vehető pénzügyi forrásokról, agrár szaktanácsadásról.

Napi frissítésű agrármeteorológiai előrejelzés, valamint aktuális növényvédelmi munkákról szóló tájékoztatás áll rendelkezésre. A honlapon megtalálhatók a legújabb pályázati lehetőségek, támogatási formák. Lehetőségük van a rendszeren keresztül kérdéseket feltenni, melyre a kamara 3 napon belül válaszol. A kistérségek, teleházak, valamint a számítógéppel rendelkező gazdák közvetlen kapcsolatba kerülhetnek a központi adatbázissal, és választ kapnak kérdéseikre.

A kamara közhasznú társaságával, a Csongrád Megye Agrár Kht.-val közösen pályázatok elkészítését vállalja. A kamarai tagok a pályázatírásnál kedvezményben részesülnek.

Internettel nem rendelkező gazdák számára havonta jelenik meg Gazdatárs című hírlevelünk, melyben számos cikket jelentetünk meg kamaránk tevékenységéről, szakmai ismeretekről, az ágazattal kapcsolatos kérdésekről, megjelenő jogszabályokról, az EU agrár - és vidékfejlesztési politikájáról, valamint a környezetvédelmi előírásokról, agrártámogatásokról. A hírlevelet a két megyei társ kamarával (Bács-Kiskun megye, Békés megye) közösen jelentetjük meg a Dél - Alföldi Régióban, melyet tagjaink térítésmentesen, megkapnak. Az agrárkamara rendszeresen részt vesz a megyében szervezett szakmai kiállításokon is. A termelők érdekében a kamara továbbra is bővíteni kívánja szolgáltató rendszerét.

Tisztelettel várjuk a gazdákat tagjaink sorába!

Várjuk a segítségre szoruló gazdákat kihelyezett ügyfélszolgálati irodáinkban (Hajdú Gábor, kamarai tanácsadó, tel.: 06-20/802-3123, ügyfélszolgálati hely és idő: Varga Irodaház, Szentes, Arany J. u. 20., hétfő: 14.- 16., péntek 8.- 13.30 ) és székházunkban (Szeged, Kossuth L. sgt. 17., Tel.: 62/423-360).

Kérjük forduljanak bizalommal hozzánk és munkatársainkhoz!

Hódi Pál Kiss Gábor
elnök titkár


<<< Vissza