<<< Vissza

Gondolatok

2004. december 10.

 

Adventi heteket töltünk. Karácsonyig négyet. Ajánlok neked egy kipróbált és teljesített kérést. Mondd el az eljövendő Jézusnak : " Uram, emlékezzél meg rólam, amikor eljössz a te országodba". Tudod, ki imádkozta ezt elsőként? A Jézus jobb keze felől megfeszített lator.

A karácsonyi bevásárlás nem adventi teljesítmény.

A kereszténység és az iszlám ugyanabból a gyökérből, a zsidó Ószövetségből eredt. Keletkezésük óta mindegyik magának követeli az egyedüli igazságot. Olyan ez, mintha te a szüleidet tagadnád meg. Jézus egy betűt sem törölt el az Ószövetségből.

Senkit sem tehetsz felelőssé azért, hogy milyen fajú vagy vallású magyar és keresztény családba született bele. Te sem dicsekedhetsz azzal, hogy magyar és keresztény családból származol. De azért, hogy az embertársadról felnőttként miként gondolkozol, velük hogyan bánsz, és mit hiszel Istenről, azért felelős vagy.

A sok Habsburg király között szerintem II. József volt a legkülönb: ő vetett véget a vallásszabadság eltiprásának, ő tette lehetővé, hogy a hazánkban élő zsidók egyéb jogok mellett családnevet vehessenek fel maguknak. Tudtad?

Dr. Imre Ernő


<<< Vissza