<<< Vissza

Kádár József a MVSZ elnökségében

2004. december 10.

 

Elnököt választott az elmúlt héten vasárnap a Magyar Vizlabda Szövetség. A tisztújító közgyűlés legfontosabb szentesi vonatkozású történése az, hogy a hazai regionális ligák képviselőjeként Kádár József is helyett kapott az elnökségben.

Beleon Zsolt, a Szentesi Vízisport Klub elnöke elmondta, hogy a klub - a BVSC-hez hasonlóan - 13 szavazattal a legnagyobb szavazati aránnyal rendelkezik a közgyűlésen. Az elnöki posztra ketten pályáztak, a régi elnök dr. Martin György és a "trónkövetelő" Dala Tamás. A klub mindkét félnél rákérdezett a jövővel kapcsolatos elképzelésekre, valamint arra, hogy ezekben a tervekben a SZVK hol, és miképpen kaphat szerepet. A válasz meglehetősen sok újdonsággal szolgált, és mindketten többet ígértek a jelenlegi támogatásnál. Ennél egyébként nem volt nehéz többet ígérni, hiszen ebben az esztendőben a VK egyetlen fillér támogatást sem kapott a szövetségtől. Egészen pontosan 150 ezer forint mégis leérkezett, a 2004-es női Magyar Kupa harmadik helyért járó pénz dr. Martin szentesi megbeszéléseit követően került a számlára.
Dala Tamás képviselői konkrét pénzügyi ajánlattal szolgáltak a megbeszélések során. Azt viszont mindkét fél megígérte, hogy a tévés mérkőzéseken hirdetési felületet kap a klub, és minden bizonnyal a női döntő is képernyőre kerül majd. Dala programja a VK számára klubbarátabbnak tűnt, ezért a SZVK elnöksége egyhangúlag Dala Tamást jelölte meg, mint támogatandó személyt.

A választás korrekt légkörben zajlott, mely során 95-77 arányban dr. Martin Györgyöt ismét elnökké választották.

Beleon Zsolt örömmel számolt be arról, hogy két héttel ezelőtt az OB I/B-s, OB II-es és utánpótlásnevelő egyesületek regionális liga megalakítását szorgalmazták. A déli régió elnökének Kádár Józsefet kérték fel, majd a területi ligák ülésén egyhangúlag a teljes regionális ligák képviselőjének is őt választották. Ezt a közgyűlés elfogadta, majd mindezek után Kádár Józsefet egyhangú szavazással a MVSZ elnökségébe választották.

Beleon Zsolt elmondta, büszkék arra, hogy szentesi illetőségű tagja is van az elnökségnek.

Összegzésként a Vízisport Klub elnöke annyit tett hozzá, hogy elnökválasztásból jól jöhet ki a sportág, hiszen a szavazáskor megnyilvánuló kritika még jobb munkára sarkallhatja a régi-új elnököt, dr. Martin Györgyöt.

Hering Viktor


<<< Vissza