<<< Vissza

Közgés szalagtűző

2004. december 10.

 
December 3-án rendezték meg a Boros Sámuel Szakközépiskola és Szakiskola szalagavató bálját a városi sportcsarnokban. Először a végzős diákokat köszöntötték, akik a diákélet meghatározó pillanatához értek. A feltűzött szalag fogja jelezni számukra, hogy sok feladat vár rájuk, de örömteli pillanatok is. Egy szép Sík Sándor-vers meghallgatása után következett a szalagtűzés. Fábián Nagy Katalin 11.c osztályos tanuló köszöntőjében elmondta, hogy régi hagyományai vannak a szalagtűzésnek, mely szimbolikus figyelmeztetés a fiatalok első igazi erőpróbájára, az érettségire. A legjobb diákoknak Pádár Zoltánné igazgatónő tűzte fel a szalagot, a többieknek a 11. osztályosok. A végzősök gondolatait Kaszanyi Dóra 12.a osztályos tanuló mondta el. Bocsánatot kért diáktársai nevében is minden csíny miatt, és megköszönte a tanároknak fáradságos munkájukat. A szülőknek is köszönetet mondott a sok segítségért.

Szirbik Imre beszédében elmondta, hogy a Közgében tudást, erkölcsi alapot, hitet, és barátokat egyaránt szerezhettek a fiatalok. Az érettségi után pedig majd vehetnek egy nagy levegőt. Sok sikert kívánt nekik mindenhez. Pádár Zoltánnénak a régi szalagavatók, a csillogó szemű diákok jutottak eszébe, akik mindig hittel és bizakodással álltak itt: bizakodással a boldog és sikeres jövőben. A kétszintű érettségit a 2005-ben végzők tehetik le először. Azt kívánta nekik, hogy minden sikerüljön, amit szeretnének.
Az énekkar vidám műsora után a Szilver TSE latin táncokat mutatott be a közönségnek. A hagyományos keringő után a 12.b rockyt, a 12.a moldvai néptáncot, a 12.c pedig kán-kánt adott elő. A Szilver TSE standard táncbemutatója után a Seres formáció muzsikájára bulizhattak a fiatalok, hajnali egy óráig.

M. A.


<<< Vissza