<<< Vissza

Csatornázásra várva
Előtérben a képviselői munka

2004. december 10.

 
Félidőben... Sorozatunk első részében az egyéni körzetek képviselői szólnak az elmúlt két év történéseiről. Arról, mi az, ami megvalósult, és mi az, amivel még szeretnék jobbá tenni a választópolgárok életét a ciklus alatt? E heti számunkban Nagy Mihály, az 5. számú választókörzet egyéni képviselője nyilatkozik.

- Sok mindent sikerült megoldani, de nagyon sok feladat áll előttünk. Ez valahogyan illik a körzetre is, melyet az Árpád, Nagyörvény, Kisér, továbbá a Szent Anna, Báthory, Keresztes és Somogyi Béla utcák, valamint a Vásárhelyi út határol.

- Mi foglalkoztatja jelen pillanatban a lakóit?


- A csatornaprogram még nem indult el teljesen, csak részben, kiépítése a jövő év nagy feladata lesz. A lakosság természetesen már várja a fejleményeket, bízom benne minél kevesebb problémával zajlik majd. A másik dolog, ami foglalkoztatja a körzetben élőket, az a járdák felújítása. A betervezett munkák nagy része elkészült. A Keresztes utca keleti oldalán teljesen új járda épült, a Szent Anna utcában úgyszintén, valamint a Vásárhelyi út egy részén.

- Milyen a csatornaprogram szervezettsége?

- Kilencvenöt százalék körül lehet. Mint említettem, az emberek várják a munkálatokat. Mi már rajta vagyunk a rendszeren, nyugodtan elmondhatom, elviselhetőek a terhek. A szennyvízelvezetés megoldódik, utána meg kell oldani a csapadékvízét is. Ilyen problémával küzdenek a Budai Nagy Antal utcában, ahol összegyűlik a víz. Az igazság az, hogy mostanában csapadékból volt bőven. El kell vezetni, más megoldás nincs, remélem, még az idén megoldódhat a probléma. A pályázati lehetőségeket ki kell használni. Gondot okoznak a városrészben az illegális szennyvízbekötések. A csapadékelvezető mirhók tisztítása, sajnos a szennyvíz abba is belefolyik innen-onnan.

- Hallottuk, a közlekedés körül sincs minden rendben a városrészben.

- A városközpont forgalmának csillapítása ebben a városrészben is érinti az embereket, a nehéz, nagy járművek ki vannak tiltva, mégis bejönnek a főutcára, de más utcákba is. Nagyon fontos lenne egy kerékpárút kialakítása a városkörzetben, annál is inkább, mivel a Vásárhelyi út igen forgalmas. Pénzkérdés ez is.

- Egy ideje nem látni körzetében. Mármint postásként, szolgálatban. Mi ennek az oka?

- Egy évig táppénzen voltam, most is csak a posta portáján dolgozhatom. Hogy visszamehetek-e a körzetbe, az orvos mondja meg. Munkahelyem révén jól ismerem a városrészt, az ott élő embereket, ha valakinek problémája volt, eddig is megkeresett. Amíg dolgoztam, többen megállítottak gondjaikkal. Hogy mi érdekli a lakosságot? A csatornázás mindenképp. Aztán az utak rendbetétele, hogy széppé tegyék környezetüket. Úgy vélem, az emberek pénzügyi helyzete negatív irányba halad. A legfontosabb számukra a megélhetés.

L. J.


<<< Vissza