<<< Vissza

Betörtek a lottózóba

2004. december 10.

 

Az elmúlt vasárnapra virradóra ismeretlen tettesek törtek be az Olimpia lottózóba. A betörők megrongálták az ajtót, de a helyiségből semmit nem vittek el, annak ellenére, hogy pénz , számítógép és televízió is volt a lottózóban. A rendőrség rongálás miatt indított eljárást az ügyben.

Kedd reggelre virradóra egy személygépkocsi szépvédőjét törték be ismeretlenek. A jármű utasteréből pénztárcát vittek el, a benne lévő iratokkal együtt.

Gyújtogatás volt egy szegvári kft. telephelyén. Az elkövetők feltehetően szándékosan gyújtották meg az egyik melléképületet, amelyben 50 ezer forint kár keletkezett.

A vásárhelyi úton téglával verték be egy helyi férfi házának ablakát. A kár mintegy 20 ezer forint. December 2-án törtek be egy Szentes külterületén lévő kocsmába. A betörők a játékgépet törték fel, a kár megállapítása még folyamatban van.

Továbbra is fokozottan ügyeljük a karácsonyi bevásárláskor beszerzett ajándékokra. Az ajándékokat még becsomagolva sem szabad a jármű utasterében, vagy kerékpár kormányán hagyni, mert a tolvajoknak elég egy pillanat ahhoz, hogy ellopják értékeinket.

A zsebtolvajok száma is megnövekszik az ünnepek közeledtével, hiszen a megszokottnál több kézpénzt tartunk magunknál, mozgásunkat pedig a kezünkben tartott csomagok nehezítik. Érdemes a pénzt, okmányokat, bankkártyát belső, jól zárható zsebben tárolni, a táskánkat elöl viselni.

A nyugdíjasok is fokozott veszélynek vannak kitéve, mivel hiszékenységüket kihasználva ismeretlenek jutnak be a lakásukba, ahonnan pénzt, értéktárgyakat visznek magukkal. Ismeretlennek semmilyen információval ne szolgáljanak nyugdíjuk mértékéről , okmányaikról, mert az elkövetők általában valamilyen szervezetre, önkormányzatra hivatkozva kérnek bebocsátást a lakásba.

H.V.


<<< Vissza