<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2004. december 10.

 
Tejfölben sült hal

Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet pontyderék, 2dl tejföl, 5 dkg füstölt sajt (Karaván vagy füstölt trappista), margarin, só, hal fűszerkeverék.

Elkészítés: A konyhakész halat kevés sós vízben 3 percig előfőzzük. Lecsöpögtetjük és margarinnal kikent tűzálló tálba fektetjük. Megszórjuk a hal fűszerkeverékkel. A füstölt sajtot lereszeljük, belekeverjük a tejfölbe, majd a halra öntjük. Forró sütőbe toljuk és kb. 20 percig sütjük. Petrezselymes vajas burgonyával tálaljuk.

Diósbomba

Hozzávalók: 14 dkg cukor, 1 egész tojás, 14 dkg darált dió, 10 dkg csokoládépor, 1 kanál rum.

Elkészítés: A cukrot a tojással habosra kikeverjük, azután hozzáadjuk a többi anyagot. Golyókat formázunk belőle, darált dióban vagy finom kristálycukorban megforgatjuk és kis papírkosárkákba rakjuk. A közepébe tehetünk egy jól megszikkasztott rumos meggyet.

Forralt bor tojással

Hozzávalók
4 személyre: 6 dl bor, 3 dl víz, cukor, fahéj, szegfűszeg, fél citrom leve és héja, 2 tojás sárgája.

Elkészítése: Az anyagokat összevegyítjük és fél órán át állni hagyjuk. Egyszer felforraljuk hozzáöntjük a citromlevet. Két tojássárgáját egy kanál cukorral egy kanál vízzel elkeverünk és a forralt bort fokozatosan hozzákeverjük, hogy a tojás össze ne fusson. Poharakba szűrjük. Finomabb, ha fehér és vörös borból vegyesen készítjük.

Jó étvágyat!


<<< Vissza