2016. ÁPRILIS

 

Újra Családi Egészségnap

 

Május 7-én újra Családi Egészségnap a Mátéffy utcai oviban!

Minden érdeklődőt várnak szeretettel! További infó a plakáton!

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 29.


 

Ballag már a ... Boros!

 

2016. április 29-én ballagott a Hódmezővásárhelyi SzC Boros Sámuel Szakközépiskolája és Szakiskolája. A képeken látható, hogy a diákok szeme előtt még nem lebeg a hétfői érettségi, hanem próbálták minden pillanatát kiélvezni a mai napnak ünnepét.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 29.


 

Rákász Disco nem csak ballagóknak!

 

Szereted a retro zenét, akkor április 30-án a kimerítő ballagás után Téged is vár Rákász Béla egy igazi pörgős érettségi előtti bulival.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 29.


 

Magyarország - Görögország

Férfi Világliga vízilabda-mérkőzés Szentesen

 

Már kaphatóak a jegyek a Magyarország - Görögország férfi Világliga vízilabda-mérkőzésre.

Belépőt csak a Vízilabda Klub irodában lehet vásárolni hétköznapokon 16 és 18 óra között.

Vidéki jegyigénylők számára információ: szentesi.vk@invitel.hu 

Elővételben egységesen 1800 Ft, a mérkőzés napján 2200 Ft a jegy ára.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 28.


 

NIMROD Extrém nap Szentesen

Popey búcsúja Magyarországtól, bemutatók a kezdetektől

 

2016. április 27-én tartott sajtótájékoztatót Sinka„Popey”Zsolt, melyen elárulta: ez az utolsó nagy rendezvény Magyarországon, melyen részt vesz, utána vége. Nem kell megijedni, nem a pályafutásának, csak az itthoni szereplésének. Természetesen vannak még felkérések, melyeknek eleget tesz, de ezek exkluzívak, zártkörűek, már előre letárgyaltak.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 28.


 

Sportolói felvonulás április 30-án!

 

Tisztelt szentesi lakosok!

20 évvel ezelőtt vehettük át a Nemzet Sportvárosa címet, melyet azóta is büszkén viselünk. Az elmúlt évtizedekben számos sportegyesület, egyéni sportoló vitte városunk jó hírnevét világszerte. A profi és amatőr sportolók sikerei sokszor dobogtatták meg a szentesi emberek szívét, szülők álltak büszkén gyermekük sikerét látva lelátókon, pályák mellett, de akkor is, amikor először ültek kerékpárra vagy úsztak kicsi korukban önállóan. Egyedülálló lehetősége városunknak, hogy számtalan lehetőség van a sportolásra, az egészséges életmódra nevelésre, és mindannyiunk közös örömére, a sikerekre.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 28.


 

10 percen belül elfogták a szentesi rablót

 

Egy látássérült nőt próbált meg kirabolni egy 19 éves férfi Szentesen. A nyomozók röviddel a bejelentés után elfogták és őrizetbe vették a cselekménnyel megalapozottan gyanúsítható személyt.

A helybeli férfi 2016. április 27-én nem sokkal 22 óra előtt támadt a 61 éves asszonyra az utcán. A sértett nyakát átfogta a karjával, majd hátra felé húzni kezdte. Eközben a nőt értékei átadására szólította fel. A támadó a látássérült asszony táskáját is megpróbálta elvenni. A szegvári nő kiabálni kezdett, így a 19 éves fiatal megijedt, elengedte áldozatát és érték nélkül távozott.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 28.


 

Májusi programok a könyvtárban

 

Összeállt a Városi Könyvtár május havi programja, melyet az alábbi plakát foglal össze! Jó böngészést és kellemes kikapcsolódást kívánunk hozzá!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 28.


 

Akció gól nélkül nem lehet nyerni

Nem született meglepetés

 

2016. április 27-én a női vízilabda OB I-es bajnokság rájátszásának elődöntőjének második mérkőzésén a Hungerit Szentes hazai medencében fogadta az UVSE csapatát. Az első mérkőzést simán nyerték a lilák, és nagyon elvakult szurkolónak kellett lennie annak, aki szépítésben reménykedett.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 27.


 

Immáron 15 éve az Önök szolgálatában

 

Másfél évtized mozaikokban - címmel születésnapi visszaemlékező beszélgetés részesei lehetnek azok, akik részt vesznek a 2016. április 28-ai beszélgetésen a Városi Könyvtárban.

Ezen a napon Tímár Ferenc és Vidovics Ferenc eleveníti fel a Szentesi Mozaik igen mozgalmas másfél évtizedét. Jöjjön el, és bepillantást nyerhet az újság kulisszatitkaiba!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 26.


 

Hadgyakorlat a Tiszán

Szeretné megnézni? Holnap megteheti!

 

2016. április 25-29. között a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred hídépítő századai és a MH.5. Bocskai István Lövészdandár kijelölt állománya a műszaki ezred gyakorló terein és a Tisza csongrádi fahíd és a szentesi tiszai gyakorlótér közötti szakaszán SZENTESI FOKOS 2016 elnevezéssel hadgyakorlatot tart - tudtuk meg 2016. április 11-én tartott sajtótájékoztatón.

A gyakorlat különlegessége, hogy várják az érdeklődőket, aki meg kívánja tekinteni az idei hadgyakorlatot. Holnap azaz 2016. április 27-én 10 óra 30 perckor a tiszai gyakorlótéren a civileknek külön fenntartott helyről bárki betekintést nyerhet a SZNETESI FOKOS 2016-os hadgyakorlatba.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 26.


 

Járási számítástechnikai tanulmányi verseny

 

2016. április 12-én a Hódmezővásárhelyi SZC Pollák Antal Szakképző Iskolájában rendezték meg az általános iskolák felső tagozatosai számára kiírt Pollák Antal járási informatika versenyt. A versenyre közel 50 tanuló nevezett.

A kérdéssorok alapgondolata Jánosi Marcell élete és munkássága valamint az Oscar-díj köré szerveződött.

Az 5-6. osztályosok 90 perc alatt az IKT alapismeretekről, az internet, a rajzolási és szövegszerkesztési tudásukról adhattak számot tesztformában és a gyakorlatban.

A 7-8. osztályosoknak kicsit több tudásról kellett számot adniuk: az operációs rendszerek, IKT alapismeretek, az internet, a szövegszerkesztés, és prezentációs ismereteik területén. A nyolcadikos osztályosoknak táblázatkezelő feladatokkal egészült ki a feladatsora. A feladatok megoldására nekik 120 perc állt rendelkezésükre.

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 26.


 

Az útvesztő

  VIII. Harc a kincsért – Szentes, 2016. 04. 21-22. (videóval)

 

Véget ért a VIII. Harc a Kincsért ifjúsági kalandvetélkedő 2016. április 21-22-i időponttal, amely idén Az útvesztő  elnevezést kapta. Az eddig megszokottakhoz képest a csapatok elég nagy különbségekkel szerepeltek.  A kalandvetélkedőben összesen 19!  bázis feladatban lehetett a csapatoknak pontokat szerezni. Öt középiskolai csapat, a KÖZGÉ Őrjöngők HMG Harcosok, MEZGÉ aljas 6-osok Zsoldos Gladiátorok, és a Pollák Hősei vettek részt a diadalon. Minden iskola teljes létszámú csapattal indult, azaz csapatonként 5+1csere -5+1csere fővel, amelyekből minimum 1-1-lány részt vevő volt.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 25.


 

Határtalanul - Mikszáth nyomában a Felvidéken

Kiss Bálint Református Általános Iskola 2016. április 16-20.

 

A Kiss Bálint Református Általános Iskola diákjai 2016. április 16-20 között a Határtalanul program keretében kirándulást tett a Felvidéken. Az alábbi cikk ezeknek a napoknak a képes összefoglalója.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 25.


 

Nemzetközi Fogathajtó Verseny a szomszédban

2016. május 5-8.

Hivatalosan is bejelentették: 9 nemzet 60 fogathajtója Fábiánsebestyénben

 

Elindult a visszaszámlálás, már csak 12 nap van hátra a fábiánsebestyéni CAI3*-H1/H2, CAIO4*-H4 & CAI3*-P1/P2/P4 Nemzetközi Fogathajtó Versenyig, amelyet május 5. és 8. között rendeznek meg a Kinizsi Parkban. Tavaly ugyanitt szervezték meg a kettesfogathajtó világbajnokságot, az indulók és a nemzetközi szintű versenyhelyszín garancia arra, hogy az idei év legrangosabb magyarországi versenyét tekinthetik meg a dél-alföldi településre látogatók.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 24.


 

Arckép - Labádi Lajos

 

2016. április 22-én az Együtt Szentesért Egyesület a Szentesi Városi Könyvtárral közösen egy újabb sorozatot indított "Arcképek Szentesről" címmel. Most Labádi Lajos, nyugalmazott levéltár igazgató beszélt családjáról, családfájáról, életéről, szakmai pályájáról.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 24.


 

Mellette és ellene is tüntettek

A Tanácsköztársasági emlékmű menjen, vagy maradjon?

 

Egy 1967. februári Agit. Prop. bizottsági előterjesztésben olvasható a ma is az Apponyi téren található kétalakos Tanácsköztársasági emlékmű felállításának indítványa, mely szerint "Az MSZMP Csongrád Megyei Pártbizottsága Szentes Város Végrehajtó Bizottsága előterjesztése alapján javasolja Tanácsköztársasági Emlékmű felállítását Szentesen a Magyar Tanácsköztársaság 50. évfordulója alkalmából. Szentes az alföldi városok között jelentős szerepet töltött be a Tanácsköztársaság idején, de a magyar munkásmozgalomban is.

Ennek ellenére jelenleg Szentesen sem tanácsköztársasági, sem munkásmozgalmi figurális emlékmű nincs."

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 24.


 

Nyílt nap a mentőállomáson

 

Szentes Mentőállomása meghívja Önt, és kedves családját az Országos Mentőszolgálat fennállásának 68. évfordulójának alkalmából rendezett NYÍLT NAPRA 2016. május 13-án 09:00-15:00 között.

A nyílt nap alkalmával bepillantást lehet nyerni a mentőállomás és a mentők mindennapi életébe.

Megtekinthetőek mentőautóink, mentőautók felszerelései, mentőállomásunk épülete. Bajtársaink segítségével megtanulható és gyakorolható az újraélesztés, kötözési és sebellátási feladatok. Várunk szeretettel minden kicsi és nagy érdeklődőt…..

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 24.


 

Tíz éve történt

Rekord ár vonult le a Tiszán

 

Tíz évvel ezelőtt rekord ár vonult le a Tiszán! 1051 cm-en tetőzött a víz, és ekkor sok szentesi, csongrádi, szegvári, mindszenti lakos volt a gátakon. A honvédség is 24 órában védte a gátakat.

Most egy kis megemlékező összefoglalóval lapozgathatjuk fel az akkori híradásokat. A Csongrád TV az évfordulóra készített egy videó összefoglalót, melyben olykor vágatlan felvételek jó kordokumentációt szolgálnak.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 24.


 

Vasútmodell kiállítás a Vasúttörténeti Parkban

 

A kiállítás pénteken és szombaton 10 és 18 óra között, vasárnap pedig 9 és 17 óra között látogatható a Korsós sor 51 alatt.

A Vasúttörténeti Alapítvány és a Vasútmodellező Baráti Kör közös rendezvényének beharangozóján hallhattuk Valkai Csaba, a vasúttörténeti gyűjtemény kurátora elmondta, a modellkiállítás ugyan alkalmi jellegű, de a helyiség a továbbiakban látogatóközpontként funkcionál, ahol az érdeklődők megpihenhetnek, és rövid tájékoztatót hallgathatnak meg. A fogadótér állandó kiállítással is büszkélkedhet, többek között régi Ganz mozdonytáblák, vasutas tabló, vonatalkatrészek; festményen pedig zágrábi mozdony, operabelső és régi vasútállomás is megtekinthető.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 22.


 

Rózsika néni 100 éves

 

Bodrogi Istvánné Rózsika nénit ünnepelték 2016. április 22-én a Református Idősek Otthonában, ahol azért gyűltek össze a lakók, hogy születésének a kerek 100 éves évfordulóját köszöntsék.

Rózsika néninek nagyon sokan szurkoltak, hogy megünnepeljék ezt a szép kerek évfordulót - tudtuk meg Horváth Imre intézményvezetőtől.

A város nevében Dr. Demeter Attila alpolgármester, Szabó Andrea és Antal Balázs Tibor önkormányzati képviselők köszöntötték az ünnepeltet, és adták át Orbán Viktor miniszterelnök üdvözlőlapját.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 22.


 

Majális az IH-nál

 

Színes kavalkád vár minden érdeklődőt a Művelődési Központ szervezésében május 1-jén. A részletes program a plakáton tekinthető meg!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 21.


 

Hirdessen az Üdülőközpontban!

 

Érdemes átgondolni a következő ajánlatot, melyben bérelhető reklámfelületet vásárolhatunk kedvezményes áron a Szentesi Üdülőközpontban! A megújult fürdő bérelhető reklámfelületet ajánl vállalkozók részére!

EXTRA lehetőségek:

- több évre szóló megállapodással járó kedvezmény

- kétoldalas megjelenés

- tevékenységhez igazodó kizárólagosság

 

1 oldalas hirdetési felület (1 m2)1 évre 35.000 Ft + ÁFA

2 oldalas hirdetési felület (1-1 m2) 1 évre 60.000 Ft + ÁFA

 

További információ és időpontkérés a +36 30/630-0666 telefonszámon vagy a marketing@udulokozpont-szentes.hu e-mail címen!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 21.


 

Compact Disco április 30-án

 

Április 30-án igaz középiskolai ballagások lesznek városunkban, de az esti bulira sokan készülnek. Ezen a napon a Luther téren indul a program a megszokott térzenével. Utána viszont Sportfelvonulás lesz, melyen a város sportegyesületei mutatják be egyesületüket, sportjukat és versenyzőiket a nagyközönségnek. Így kapcsolódik az egész évre meghirdetett SZENTES 20 sport programsorozathoz ez a rendezvény.

Napnyugtával indul a lampionos felvonulás, amikor is a téren lévők közösen levonulnak az Ifjúsági Ház melletti szabadtéri színpadhoz. A nap zárásaként COMPACT DISCO nagykoncert lesz a színpadon!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 21.


 

Keletről távol keletre nyit a Hungerit

Az orosz embargó 1 milliárd forintnyi árbevétel kiesést jelent évente a Hungeritnek

 

Magyarország az orosz embargó enyhítésében, az agrártermékeket érintő részleges feloldásában érdekelt - jelentette ki Budai Gyula szerdán Szentesen. Az Oroszország által elrendelt embargóból fakadó küFlgazdasági intézkedésekért felelős miniszteri biztos a Hungerit Zrt.-nél tartott sajtótájékoztatón elmondta, Magyarország szeretné elérni, hogy július végén az uniós országok ne automatikus döntést hozzanak a kérdésben, hanem legyen vita arról, mennyire érték el hatásukat a bevezetett szankciók.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 20.


 

In memoriam dr. Balázs György (1932-2016)

Elment a "kubikos Balázs Gyurka"

 

Barátai és tisztelői szomorúan értesültek róla, hogy 2016. április 15-én, 84 éves korában elhunyt dr. Balázs György főiskolai tanár, helytörténész, a történettudomány kandidátusa.

 

Búcsúztatása április 21-én csütörtökön 12:30-kor lesz a Kálvária temető ravatalozójában.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 21.


 

Indul a VIII. Harc a kincsért

 

Hamarosan kezdődik a VIII. Harc a kincsért ifjúsági kalandvetélkedő, amelynek fődíja idén is egy értékes sportfelszerelési csomag lesz. Az idei verseny nem véletlenül kapta „Az Útvesztő” elnevezést.

 

A Játékmesterek kreativitása a tavaszi napsütéssel együtt életre kelt, így mint minden évben, úgy most is számtalan érdekes és nehéz feladatra számíthattok. A csapatok idén is 5 fősek lesznek, az öt főből pedig legalább egy lánynak lennie kell a csapatban. Újdonság a szabályok terén, hogy minden csapatnak lehet 1 fő csere csapattagja, aki végig a csapattal tarthat, viszont az adott feladatban egyszerre csak 5 fő vehet részt.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 20.


 

Nemzetközi fogathajtó verseny újra Fábiánsebestyénen

 

Már csak néhány nap és újra megtelik a fogathajtás szerelmeseivel a fábiánsebestyéni Kinizsi Park. Az évad első és egyetlen hazai nemzetközi versenyét május 5-8. között rendezik meg. A négynapos nemzetközi fogathajtó versenyre lezárult a nevezés, ez alapján 10 nemzet 58 fogata indul majd hat kategóriában.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 20.


 

Kerékpáros Iskola Kupa a Kosztában

Kováts Levente emlékversenyt

 

A Koszta József Általános Iskolában rendezték meg 2016. április 19-én a Kerékpáros Iskola Kupa „Kováts Levente emlékversenyt”.

A szentesi Rendőrség Közlekedésrendészeti osztályának támogatásával kiírt versenyen az általános iskolások 5-8. osztályos tanulói vehették részt. Ebben az évben 9 csapat nevezett a versenyre. A tanulók forgó színpad szerűen, három helyszínen versenyeztek. A korosztályuknak megfelelő tesztlapot töltöttek ki, az iskola körül forgalmi szituációban a rendőrök pontozása mellett kellett minél szabályosabban közlekedniük, valamint az ügyességi pályán vetélkedtek.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 20.


 

Info-kommunikációs alapok a Könyvtárban

 Ne töprengjen, vágjon bele! :)

 

A Szentes Városi Könyvtárban a számítás-technikai végzettséget adó ECDL tanfolyamok mellett a számítógépek elterjedése óta szerveznek alapozó tanfolyamokat, elsősorban idősebb érdeklődők számára.

A jelenlegi akkreditált képzési programjuk bevezető modulját a sok éves képzési tapasztalat és a gyakorlati igények alapján úgy állították össze, hogy önmagában is jól használható ismereteket adjon.

 

Ne töprengjen, vágjon bele! A hat délután előzetes témáihoz, illetve a további részletekért

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 20.


 

KAP és Beliczai

 

Dumaszínház Szentesen.

Fontos! Csütörtök 18.00 óra!

Jegyek még kaphatók!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 19.


 

Mesebéli ország a kiállításon

Lénárt grafikák az IH-ban

 

2016. április 11-én nyílt meg a Művelődési és Ifjúsági Házban Lénárt Attila grafikusművész kiállítása. A kiállítást Rékasi Attila fotóművész nyitotta meg.

 

Hogyan kezdődött? Miért éppen grafika? Attila azt mondja, lenyűgözte a grafika sokszínűsége, a technikai lehetőségek kimeríthetetlensége, melynek gyökerei a 15. századig nyúlnak vissza és „szeretek az anyagokkal kísérletezni és a különböző grafikai technikákat vegyíteni”.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 19.


 

Alexa a legharcosabb harcos

10 arany, 10 ezüst és 5 bronz

 

Ötven egyesület, mintegy 400 versenyzője fogadta el a rendező OKKSZK, ill. vezetőjük, sihan Zsiga Zsolt meghívását a Magyar Karate Szakszövetség hivatalos első osztályú Knock-Down Magyar Bajnokságára.

A nagyszerű napnak este fél kilenc tájban lett vége és a Szentesről utazott Musashi Team mondhatja magáénak a legeredményesebb csapat címet. Összesen 10 arany-, 10 ezüst- és 5 bronzérem született a versenyen, ugyanis a Magyar Bajnoksággal párhuzamosan zajlott az utánpótlás versenyzők részére egy nemzetközi verseny is.

Bagi Alexandra lett a -65 kg-os kategória első helyezettje és a legharcosabb női különdíjat is ő megkapta.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 19.


 

Finnországi élmények

Cserediák program a Kosztában - úti élménybeszámoló

 

Egy cserediák program keretében 2016. április 5-10. között iskolánk tanulói kísérő tanáraikkal együtt meghívást kaptak Szentes finnországi testvérvárosába. Az utazás előzménye a Kaarina Piikkiö városrészében található iskola diákjainak és kísérő tanárainak tavaly márciusi szentesi látogatása volt. A múlt évi programok során sok új barátság szövődött mind a diákok, mind a kollégák között. Ennek köszönhető az a fantasztikus hat nap, amelyet Finnországban töltöttünk e hónap elején.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 19.


 

Szakmák Éjszakája

Zsoldos

 

A HSZC Zsoldos Ferenc Középiskolája és Szakiskolája is várta az érdeklődőket a Szakmák Éjszakáján (2016. április 15.).

Ezen az estén testközelből ismerhették meg a fegyveres testületek munkáját, vagy éppen a fodrász szakma rejtelmeit. Az iskola B épületében az udvaron szinte kő kövön nem maradt, mert kőművesek is bemutatót tartottak.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 19.


 

Filmuzikum

a Márkus Judit quartet műsora

 

A Pódiumbérlet ötödik előadására jegyek vásárolhatók a plakáton olvasható jegypénztárakban!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 19.


 

Szakmák Éjszakája

Pollák

 

A HSZC Pollák Antal Szakképző Iskolájában is változatos programokkal várták a vendégeket a Szakmák Éjszakáján. Talán még olyanok is részt vettek a programokon, akik csak az iskola környékén sétáltak, mert egy egészen különleges program csalogatta a járókelőket az est folyamán: A Mop-Mop Szakma Band adott koncertet a tetőn, amit a környék lakói akár otthonukban is élvezhettek.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 18.


 

Országos Informatikai versenyen második lett a Pollák csapata

 

A Kecskeméti Főiskola GAMF Kar Informatika Tanszéke 2016 februárjában versenyfelhívást tett közzé középiskolás diákok részére „Játék a programozás” címmel. A Hódmezővásárhelyi SzC Pollák Antal Szakképző Iskolájának összesen 4 csapata, 12 diák küldött be a kiírás szerinti 2D-s játékprogramot Scratch környezetben. A 46 csapatból 15 kapott meghívást a döntőbe, ahol C#-ban kellett a feladat szerinti memóriajátékot elkészíteni.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 18.


 

70 professzionális kórházi ágy az adomány

 

Jelentős adomány érkezett a Dr. Bugyi István Kórházba 2016. április 18-án a reggeli órákban. Mouysset Óbester Erikának köszönhetően a franciaországi Bizet klinikájáról a szentesi kórházba kerültek az ott lecserélt elektromos betegágyak.

A Bizet-i klinikán a tervszerű ágycserének köszönhetően felszabadultak ezek az ágyak, és Erika úgy gondolta, hogy ezzel hálálja meg azt a körültekintést ami édesapja gyógyítása során végeztek a kórházban. Akkor belülről tapasztalta a kórházi viszonyokat, és most az akarat mellé a lehetőség is párosult.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 18.


 

Járási informatika verseny a Pollákban

 

2016. április 12-én a Hódmezővásárhelyi SzC Pollák Antal Szakképző Iskolájában rendezték meg az általános iskolák felső tagozatosai számára kiírt Járási informatika versenyt. A kérdéssorok az Oscar-díjhoz kapcsolódtak. Az 5-6. és a 7-8. évfolyamos tanulók különböző nehézségű feladatsorral birkóztak meg. Az első feladatban mindkét korosztály versenyzői Moodle felületen töltöttek ki egy tesztet, amelyben az alapismereti kérdések mellett fontos szerepet kaptak a programozási feladatok is.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 17.


 

Előadást a vizsolyi református templomról

 

A Műemléki Világnap alkalmából Sipos Anna művészettörténész tart előadást a vizsolyi református templomról 2016. április 19-én 16 óra 30 perckor a Koszta József Múzeumban.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 17.


 

ÖNFEJLESZTŐ, MOTIVÁCIÓS KONCERT BAGDI BELLÁVAL SZENTESEN

 

Szentesen tart önfejlesztő, motivációs koncertet "Előttem legyen mindig út" címmel Bagdi Bella. Ezen az estén különféle élethelyzetek, életszakaszok megoldásaihoz, problémáihoz kapunk olyan útmutatókat a zenén keresztül, amelyek segíthetnek bennünket egy adott helyzettel kapcsolatos pozitív elvárásainkat megerősíteni. Legyen szó akár célok eléréséről, elengedésről, gyógyulásról, bármiről, ami most fontos a számunkra.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 17.


 

Puskás Peti lesz a sztárfellépő a Műszakiak Napján!

 

Hagyományaihoz híven ebben az évben is megrendezi az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred a Műszakiak Napját, Szentesen. A rendezvényre 2016. április 22-én 8.30 órától kerül sor, ahol egész nap színes, izgalmas és tartalmas programokkal várják a műszaki katonákat, nyugállományú műszakikat, az érdeklődőket és a szórakozni vágyókat a szentesi Damjanich laktanyában. Ebben az évben is a Műszakiak Napja közösen kerül megrendezésre a helyi társszervezet, a Szentesi Rendőrkapitányság szervezésében a Rendőrség Napjával.

Az alakulat nyílt kapukkal várja a vendégeket a rendezvényre, mely nyitott a nagyközönség számára is. A szervezők a 8.30 órakor történő kapunyitástól a 15 órai zárásig tisztelettel várnak minden érdeklődőt. A program 9 órakor ünnepélyes ezred-sorakozóval kezdődik. Ezt követően 10 órától folyamatosan zajlanak majd a különböző programok az egyes helyszíneken. A katonai programok sora katonai bemutatóval veszi kezdetét. Ezt követően műszaki technikai eszközök bemutatása, búvárbemutató, a katonai tábor bemutatása, palotaőrök bemutatója és katonai toborzás szerepel. A társszervezetek között a rendőrségi bemutatói, valamint a tűzoltóság és a mentők bemutatói lesznek láthatóak.

Puskás Peti lesz a sztárfellépő a Műszakiak Napján!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 17.


 

A Waldorf - pedagógus szemmel

 

2016. április 18-án 16 óra 30 perckor újra találkozhatnak a Waldorf pedagógia iránt érdeklődők.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 17.


 

 Kapitális harcsa akadt horogra a Tiszán

 

Fekete Árpád harcsázni indult 2016. április 14-én a Tiszára és nem gondolta, hogy egy majdnem akkora példányt sikerül megakasztani, mint önmaga. A 30 kg súlyú és 154 cm hosszú harcsa könnyen adta magát mert 30 perc fárasztás után sikerült a csónakba emelni.

És most jön a kérdés, hogy vajon mivel sikerült megakasztani? Az amatőröknek a válasz, hogy horoggal, a szakértőknek pedig a nadály a válasz. Ha valaki nem tudná a nadály a horgászok által kitűnő harcsa csaliként elkönyvelt gyűrűsféreg, mely a ragadozó fajok közé tartozik. Apró gilisztákkal, szúnyoglárvákkal és csigákkal táplálkozik. Ellentétben a piócával nem szív vért.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 15.


 

 Fitnesz park a Zsoldosban

 

Környezeti és egészségnevelési innováció a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskolában címmel nyújtott be pályázatot a szentesi szakiskola, és így 11,97 millió forintos támogatást nyertek el a kitűzött céljaik elérésére. Ebből az összegből számos szakirányú kirándulást szerveztek, valamint technikai eszközöket vásároltak, és a képeken látható most átadott szabadtéri edzésre lehetőséget biztosító fitnesz eszközöket.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 15.


 

 Zenei pályára készülő volt növendékek hangversenye

 

Zenei pályára készülő volt növendékek hangversenye lesz 2016. április 23-án, 16.00 órai kezdettel a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola hangversenytermében.

Belépődíj: 300,- Ft

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 15.


 

 Pihenéssel ünnepelje a Munka Ünnepét!

 

A munka ünnepe (korábban a munkások ünnepe) a nemzetközi munkásmozgalmak által kiharcolt ünnepnap, a legtöbb országban hivatalos állami szabadnap, amely a munkások által elért gazdasági és szociális vívmányokról hivatott megemlékezni. A legtöbb országban május elsején ünneplik.

 

Szentesen az Üdülőközpontban akár pihenéssel is megünnepelheti ezt a napot.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 15.


 

 Gasztro piac a hétvégén

 

A hétvégén újra kinyit a Garaboly Gasztro- és Kézműves Piac a Művészetek Házában! Jó vásárfia keresést kívánunk! További részletek a plakáton!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 15.


 

 A Kurca festőkör festménykiállítása

 

A Kurca festőkör és a mindszenti Művészsarok festményeiből rendezett kiállítás nyílt meg 2016. április 9-én a Városi Könyvtár előadótermében. A kiállítást Szűcs Ildikó, a városi könyvtár igazgatónője nyitotta meg, melyet 2016. május 6-ig tekinthetik meg a könyvtár nyitvatartási idejében.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 14.


 

 A holokauszt magyarországi áldozataira emlékeztek a HMG-ben

(videóval)

 

2016. április 14-én a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapjára emlékezve a Horváth Mihály Gimnázium irodalmi-drámai tagozatának diákjai (111-en), amikor közösen elénekelték Pajor Tamás - Rosenberg Dani című szerzeményét Majtényi András zongora kísérete mellett.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 14.


 

 Felhívás acéltartályok nyilvános értékesítésére

 

A Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. nyilvánosan értékesíti az Önkormányzat megbízásából az Önkormányzat tulajdonában levő 2 db 10 m3-es acéltartályt. Az acéltartályok a bennük lévő körülbelül 3-3,5 m3 kvarchomok töltettel, illetve a hozzá tartozó szerelvényekkel (acélcsövek és tolózárak) kerülnek értékesítésre, a szűrőgyertyák nélkül.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 13.


 

 Ki lépjen fel április 30-án!

Szavazás!

 

Április 30-án igaz középiskolai ballagások lesznek városunkban, de az esti bulira sokan készülnek. Ezen a napon a Luther téren indul a program a megszokott térzenével. Utána viszont Sportfelvonulás lesz, melyen a város sportegyesületei mutatják be egyesületüket, sportjukat és versenyzőiket a nagyközönségnek. Így kapcsolódik az egész évre meghirdetett SZENTES 20-20-20 sport programsorozathoz ez a rendezvény.

19 óra 30 perckor indul a lampionos felvonulás, amikor is a téren lévők közösen levonulnak az Ifjúsági Ház melletti szabadtéri színpadhoz. A nap zárásaként nagykoncert lesz a színpadon, és Ön döntheti el, hogy melyik zenekart választja az alábbi felsorolásból!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 13.


 

 Szentes 20-20-20

Egész éves sport programsorozat (videóval)

 

Szentes mindig is sportos, lendületes város volt, ezért éppen 20 évvel ezelőtt vehettük át a Nemzet Sportvárosa címet, melyet azóta is büszkén használunk - mondta a 2016. április 12-én megtartott sajtótájékoztatón Szirbik Imre polgármester.

Az elmúlt évtizedekben számos sportegyesület, egyéni sportoló vitte városunk jó hírnevét világszerte. A profi és amatőr sportolók sikerei sokszor dobogtatták meg a szentesi emberek szívét, szülők álltak büszkén gyermekeik sikerét látva lelátókon, pályák mellett, de akkor is, amikor először ültek kerékpárra, vagy úsztak kis korban önállóan. Egyedülálló lehetősége városunknak, hogy adott a sport, az egészséges életmódra nevelés.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 12.


 

 Legyél Te is katona!

Toborzás a Szakmák Éjszakáján!

 

2016. április 15-én (pénteken) 18:00 órától 22:00 óráig a MH. 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred is képviselteti magát a Szakmák Éjszakája elnevezésű rendezvényen, melynek helyszíne a Zsoldos Ferenc Szakközépiskola B. épülete (volt Petőfi iskola).

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 12.


 

 A brémai muzsikusok

Micimackó bérlet utolsó előadása

 

A Nektár színház előadásában láthattuk A brémai muzsikusok című darabot a Micimackó bérlet utolsó előadásaként a Móricz Zsigmond Művelődési Házban. Látványos megoldással (háttérvetítéssel) tették még vonzóbbá a színpadi produkciót, így a több helyszínes mese látványos átvezetőket tartalmazott.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 12.


 

Meghívó Tudományos Ülésre

 

A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Tisztelettel meghívja Önt Tudományos Ülésére.

Helyszín: Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház ebédlő

Időpont: 2016. április 20. (szerda) 18.00 óra

 

Az ülésen került sor a 40 év alatti orvosok és szakdolgozók 2015-ben végzett tudományos munkáinak elismerésére.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 12.


 

„VIRÁGSZÍNVONALASABB SZENTESÉRT”

 Környezetszépítő versenyfelhívás

 

A rendkívüli tavaszias tél után korán eljött a kikelet. A jó idő kicsalogatta az embereket a kertjeikbe.  A szép napok adta lehetőségeket kihasználva újra szépítik házuk táját, erkélyeiket. Az Önkormányzat  hagyományt őrző módon ismételten meghirdeti a VIRÁGSZÍNVONALASABB SZENTESÉRT Környezetszépítő Versenyt,

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 12.


 

Szerelmi bánat miatt szétütötték az "arcát"

 

Lakossági bejelentés érkezett a rendőrségre 2016. április 09-én néhány perccel 1 óra előtt, hogy Szentesen a Csongrádi úton levő egyik buszmegálló üvegét két férfi kirúgta. A helyszínre érkezett járőrök a közelben igazoltattak két fiatalt. Kiderült, hogy korábban italoztak, majd egyikük telefonon összeveszett a barátnőjével, és ezért rongálta meg a megálló plexi üvegeit. Kihallgatása során elismerte tettét.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 12.


 

Költészet napi verselés a gyermekkönyvtárban

 

"Gyönyörködtessük egymást szűnni nem akaró versekkel" - állt Költészet Napi felhívásban, mellyel verselésre csábították a diákokat a Gyermekkönyvtárba.

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 11.


 

Költészet napi műsor az IH-ban

 

József Attila: Születésnapomra című versének idézetével ajánlották a Pódium Színház Költészet Napi műsorát az Ifjúsági Házban.

Habány Tamás összeállításában Ady Endre, József Attila és Radnóti Miklós munkáságából idézett fel költeményeket, Szabó Arnold, Valázsik Péter és Habány Tamás.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 11.


 

Hadgyakorlat a Tiszán

SZENTESI FOKOS 2016

 

2016. április 25-29. között a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred hídépítő századai és a MH.5. Bocskai István Lövészdandár kijelölt állománya a műszaki ezred gyakorló terein és a Tisza csongrádi fahíd és a szentesi tiszai gyakorlótér közötti szakaszán SZENTESI FOKOS 2016 elnevezéssel hadgyakorlatot tart - tudtuk meg 2016. április 11-én tartott sajtótájékoztatón.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 11.


 

Költészet napi programok

 

2016. április 11-én a Költészet Napján több programot rendeznek Szentesen. Nézze meg a Művelődési Központ ajánlatát!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 09.


 

Szakmák Éjszakája Szentesen

Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!

 

Sokféle éjszaka van, múzeumok, kutatók éjszakája, miben különbözik ettől a Szakmák Éjszakája?

Sokban: mert nem csak színes és szórakoztató programokat, hanem ennél sokkal többet: a jövőjüket, lehetséges életutakat kínál ez az est.

Most egy éjszaka alatt végigjárhatod a szentesi szakképző iskolákat, a velük együttműködő sikercégek máskor rejtett világát, feltárhatod a menő szakemberek titkait, megnézheted, melyik foglalkozás mit takar, játssz végig akár ezer pályát néhány óra alatt! Lehet, hogy a jövőd itt, ezen az éjszakán kezdődik!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 08.


 

Új szülőágyak átadása a kórházban

 

Az új szülőágyak története 2015 évvégén indult, amikor is október 3-án, Szentesen, a Kossuth téren megrendezésre került a Richter Egészségváros Program.

A Richter 2.000.000 forint alapadományt ajánlott fel, melyet a résztvevők minden szűrésért, tanácsadásért, aktivitásért járó adományponttal növelni tudták, hiszen a Richter pontonként további 300 forinttal emelte meg az adományalap összegét.

2016. április 7-én adták át a több mint 5 millió forintból vásárolt két új szülőágyat a Dr. Bugyi István Kórház szülészetén.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 08.


 

Tanulságos baleset

Ezért volt 1 órára lezárva a Hungerit előtti vasútátkelő

 

2016. április 5-én délután 6 óra körül közel egy órán keresztül le volt zárva az Attila úton (Hungerit előtt) található vasúti átjáró. Ezalatt az idő alatt végig le volt engedve a vasúti sorompó. Többen találgatták, hogy tán a sorompó romlott-e el, de amikor a helyszínelő rendőröket meglátták, nagy bajra gondoltak.

 

Szerencsére nem történt baleset csak egy kisebb koccanás. Egy Suzuki "fejelte le" a sorompót. De mi volt az ok?

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 08.


 

A szentesi Városháza építéstörténete

Könyvbemutató a Könyvtárban (olvasmányos beszámoló!)

 

Labádi Lajos A szentesi városháza építéstörténete címmel újonnan megjelent, saját kiadású kötetét mutatta be a Városi Könyvtár 2016. április 5-én. A szép számban megjelent érdeklődő közönséget Szűcs Ildikó igazgatónő köszöntötte

 

A szentesi városházák regényes történetét Vágvölgyi Zoltán helytörténész-könyvtáros kérdései nyomán ismertette a szerző, Labádi Lajos főlevéltáros. A beszélgetést vetített képekkel Tímár Ferenc illusztrálta.

 

  KATT a képre!      

 

 Szentes, 2016. 04. 08.


 

Mi újság a szentesi Tóth József színház és a Petőfi szálló körül (videóval)

 

Eddig 723-an töltötték ki azt az ONLINE kérdőívet, melyet elkészítettünk és ha módjában áll még kitöltheti azt (ITT A LINK), melyben Szentes Város Önkormányzata közvélemény kutatást folytat az önkormányzat fejlesztési elképzeléseinek megvalósításához. Az anonim kérdőív kitöltésével szeretnék, ha település jövőbeni fejlesztésének megalapozásában Ön is szerepet kapna, és elmondaná véleményét.

 

2016. április 7-én délelőtt Sajtó Kávé keretében kérdeztük Szirbik Imre polgármestert, hogy jelenleg hol áll, áll-e, vagy vannak előrelépések ezzel kapcsolatban. A választ az alábbi videó megtekintéséből ismerheti meg!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 07.


 

Április 23-án Szentesen koncertezik Deák Bill Gyula, a magyar blues-király

Elő zenekar: Exon

 

2016. április 23-én Deák Bill Gyula lesz a vendége a Szentesi Ifjúsági És Művelődési Háznak, akit Chuck Berry „A legfeketébb hangú fehér énekes” jelzővel illetett, amikor meghallotta énekelni a magyar blues-királyt. Ezen az estén a hazai blues műfaj legnagyobb nótáit idézi majd fel Bill kapitány. Előzenekar a mindszenti Exon zenekar lesz.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 05.


 

Mire lehet büszke a magyar?

 

Szentes-Csongrád Rotary Club és a Szentesi Művelődési Központ meghívására PÁPAY ZOLTÁN Mérnök, népművelő, publicista, magyar vezető a Nagyváradi Góbé Csárda egyik tulajdonosa, vezetője 2016. április 13-án (szerdán) 18.00 órakor előadást tart „Mire lehet büszke a magyar?" címmel a Szentesi Megyeháza Konferencia termében (Szentes, Kossuth tér)

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 05.


 

Először kitört utána pedig kigyullad egy távolsági autóbusz kereke

 

A 451-es főúton Csongrád és Szentes között Szentesre tartott a menetrend szerint közlekedő távolsági autóbusz, amikor a bal hátsó kereke kitört, majd kigyulladt. A busz elkezdett kacsázni az úton, de a sofőrnek még időben sikerült megállítani a járművet. A kigyulladt kereket a busz sofőr porral oltóval még el tudta oltani.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 05.


 

Little Miss Hungary 2016 - Szentesen

Még lehet jelentkezni! Ha megosztja a hírt nyerhet ... (kiderül a cikkből!)

 

Bartalovics Ildikó, a Little Miss Hungary versenyek szervezőjétől megtudtuk, hogy még lehet jelentkezni a hétvégén rendezendő Little Miss Hungary gyermekszépségverseny előválogatójára, mely inkább tehetségkutatóként funkcionálnak.

A modellügynöksége által szervezett versenyek előtt a gyerekek négynapos felkészítő táborban vesznek részt, ahol van fotózás és gyakorlás, de ezek a táborok főként arra jók, hogy a gyerekek összebarátkozzanak, közelebb kerüljenek a színészethez, és tanulják a kommunikációt a kamerával. A Little Miss Hungaryn 4-től 16 éves korig, három korcsoportban indulnak a gyerekek, akikre a felkészítő táborban – ha a szülő nem kíséri el őket – szakképzett pedagógusok vigyáznak.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 05.


 

 Online kérdőív a színházról

Nem véletlen kérdezzük

 

Szentes Város Önkormányzata közvélemény kutatást folytat az önkormányzat fejlesztési elképzeléseinek megvalósításához (Petőfi szálló Tóth József szecessziós színháztermének rekonstrukciója ). Az alábbi anonim kérdőív kitöltésével szeretnénk, ha település jövőbeni fejlesztésének megalapozásában Önök is szerepet kapnának, és elmondanák véleményüket, gondolataikat.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 04.


 

Műszakiak Napja idén április 22-én lesz!

 

Hagyományaihoz híven ebben az évben is megrendezi az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred a Műszakiak Napját, Szentesen. A rendezvényre 2016. április 22-én 8.30 órától kerül sor, ahol egész nap színes, izgalmas és tartalmas programokkal várják a műszaki katonákat, nyugállományú műszakikat, az érdeklődőket és a szórakozni vágyókat a szentesi Damjanich laktanyában. Ebben az évben is a Műszakiak Napja közösen kerül megrendezésre a helyi társszervezet, a Szentesi Rendőrkapitányság szervezésében a Rendőrség Napjával.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 04.


 

Molnár Dixieland Band

 

Zene-Világ-Zene

2016. április 15. (péntek) 19 óra: Molnár Dixieland Band

Tv-spot: https://www.youtube.com/watch?v=msAbNtz8j08

 

Jegyár: 1.400 HUF

www.zenevilagzene.hu

info@zenevilagzene.hu

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 04.


 

27 millió értékű adomány a kórháznak

Egy kamion gyógyászati segédeszköz adomány érkezett Szentesre

 

2016. április 4-án reggel 8 órakor gurult be az a kamion a szentesi Dr. Bugyi István Kórház hátsó kapujához, mely a németországi Wetzlar, Dillingen és Siegen kórházaiból indult gyógyászati segédeszközök adománnyal.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 04.


 

ÉPÜL AZ ELI fotókiállítás

 

Szentesi Fotókör tisztelettel meghívja Önt 2016. április 4-én, hétfőn 18.00 órára Dobóczky Zsolt fotóművész

ÉPÜL AZ ELI című fotókiállítására Szentesen a Galéria Kávéház és Étterembe (Petőfi u. 7.) .

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 02.


 

Szentesi óvodás az RTL KLUB Fókusz műsorában

Laura az Online szépség - RTL KLUB április 6. 17.25 óra

 

A Little Miss Hungary szépségverseny sajtótájékoztatóján tudtuk meg, hogy a nemrég véget ért  Online szépségversenyének első helyezettje Sáfár Ágnes Laura szentesi óvodás lett. Laurát városunkban sokan ismerhetik, mert ő a szentesi Klauzál Óvoda Napsugár csoportjába jár.

A pénteki sajtótájékoztatóról sietniük kellett a fővárosba, mert az RTL KLUB Fókusz műsora akart riportot készíteni Laurával, akit az Online szavazók a legszebbnek választottak.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 02.


 

Jövő héten már itt az előválogató

Little Miss Hungary gyermek szépségverseny

 

A jövő hétvégén rendezik meg Szentesen a Little Miss Hungary gyermek szépségverseny előválogatóját a Szentesi Üdülőközpontban - tudtuk meg azon a sajtótájékoztatón, melyet Bartalovics Ildikó, a Little Miss Hungary versenyek szervezője, Dr. Demeter Attila alpolgármester és Kiss Csaba önkormányzati képviselő tartott a minap.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 02.


 

Az ok a vízáradatra! (FRISSÍTVE!)

Egy vizes zsemléért ugrott be a sofőr

 

Tegnap este hatalmas víz hömpölygött a József Attila utcában a Francia pékség előtt. Sokan csak a végét látták az esetnek, mert az igen látványosra sikerült.

Az első híradások után megtudtuk, hogy pontosan mi is történt. Semmi nagy dologra nem kell gondolni, nem volt driftelés, nem volt kaszkadőrködés egy autó durrdefektet kapott (jobb első gumival), majd miután irányíthatatlanná vált az autó nekicsapódott a pékség előtti tűzcsapnak. A sofőr sem úgy gondolta eltöltenie az estét, ahogy az sikerült.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 02.


 

Szökőkút a Luther téren

(videóval)

 

Információink szerint egy víz főnyomócső tört el a József A. és Kossuth utca találkozásánál lévő Luther téren (Francia pékség kirakata előtt) Szentesen, ezért Szentes egy részén akadozik a vízellátás. A helyreállítást (szakaszolást) az éjszaka folyamán megkezdik. Jó esetben a vízellátás reggelre normalizálódik.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 01.


 

Elszomorító a helyzet Szentesen!

Kezedben a sorsod!

 

A legutóbbi szűrőnapon megtudtuk, hogy majdhogynem elszomorító az aktivitás ezeken az ingyenes lehetőségeken, mert sajnos olyanok vagyunk, hogy már csak akkor kapunk észbe amikor már késő.

Ha fél, vagy bizonytalan, akkor több hölgy egymást erősítve is jelentkezhet a szűrőprogramon, és eláruljuk, hogy ez a lehetőség csak akkor tud fenn maradni, ha sikerül a gép beszerzésekor vállalt szűrések számát elvégezni. Tehát, egy-egy szűréssel nem csak Önmagunkat segítjük, hanem hogy megmaradjon ez a lehetőség Szentesen! Ha nem szeretne 50 km-t utazni pl. Szegedre, akkor megjelenésével támogassa az akciót!

 

Következő szűrési lehetőség: 2016. április 2-án szombaton a Szentesi Mammográfiás Szűrőközpont MAMMOGRÁFIÁS SZŰRŐNAPOT tart. 8:00- 14:00- ig.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 01.


 

Megérkezett az első gólya Szentesre!

A Gólyás-ház tetejére megérkezett a gólya

 

2016. március 31-én 18 óra 20 perckor megérkezett a Gólyás-ház jelképe az első gólya Szentesre. Minden évben a környék lakói március végétől figyelik a Művészetek Háza kéményét, mikor veszik újra birtokba a gólyák.

Arra senki sem tud választ adni, hogy a több évtizedes múlttal rendelkező fészekben hány gólyapár fordult meg, de az biztos, hogy a kisvárosi (mely mára majdnem nagyvárosi) életmód nem zavarja az itt költő gólyákat.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 01.


 

Rejtelmek ha zengenek

 

Szentes Város Önkormányzata, a Szentesi Művelődési Központ, Bács-Kiskun-, Békés- és Csongrád Megye Önkormányzata, valamint a Pedagógus Szakszervezet Bács-Kiskun-, Békés-, Csongrád Megyei Bizottsága közösen hívja az érdeklődőket a Szentesi Művelődési Központ Tokácsli Galériájába, ahol "Rejtelmek, ha zengenek" címmel nyílik meg az Alkotó pedagógusok tárlata.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 04. 01.


 

 

.