Műszakiak Napja idén április 22-én lesz!

 

 

 

Hagyományaihoz híven ebben az évben is megrendezi az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred a Műszakiak Napját, Szentesen. A rendezvényre 2016. április 22-én 8.30 órától kerül sor, ahol egész nap színes, izgalmas és tartalmas programokkal várják a műszaki katonákat, nyugállományú műszakikat, az érdeklődőket és a szórakozni vágyókat a szentesi Damjanich laktanyában. Ebben az évben is a Műszakiak Napja közösen kerül megrendezésre a helyi társszervezet, a Szentesi Rendőrkapitányság szervezésében a Rendőrség Napjával.

 

 

 

Az alakulat nyílt kapukkal várja a vendégeket a rendezvényre, mely nyitott a nagyközönség számára is. A szervezők a 8.30 órakor történő kapunyitástól a 15 órai zárásig tisztelettel várnak minden érdeklődőt. A program 9 órakor ünnepélyes ezred-sorakozóval kezdődik. Ezt követően 10 órától folyamatosan zajlanak majd a különböző programok az egyes helyszíneken. A katonai programok sora katonai bemutatóval veszi kezdetét. Ezt követően műszaki technikai eszközök bemutatása, búvárbemutató, a katonai tábor bemutatása, palotaőrök bemutatója és katonai toborzás szerepel. A társszervezetek között a rendőrségi bemutatói, valamint a tűzoltóság és a mentők bemutatói lesznek láthatóak.

 

 

 

A sportrendezvények keretében az évente megrendezésre kerülő „Vörös Bika” Műszaki erőpróbák között vehetik fel egymással a versenyt a csapatok, és küzdhetnek meg a vándorserleg birtoklási jogáért.

 

 

 

A kulturális rendezvényeken a középkor, az 1848-49-es szabadságharc és az első világháború hagyományőrzőinek korhű öltözet- és fegyverzetbemutatója, képzőművészeti, makett, modell kiállítások szerepelnek. Az alakulat csapatmúzeuma is egész nap várja az érdeklődőket.

 

Látogatóként jöjjön, legyen velünk és szórakozzon kellemesen a műszaki katonák társaságában.

 

 

 

Szentes, 2016. 04. 04.

 

.