Nemzetközi fogathajtó verseny újra Fábiánsebestyénen

 

 

 

Már csak néhány nap és újra megtelik a fogathajtás szerelmeseivel a fábiánsebestyéni Kinizsi Park. Az évad első és egyetlen hazai nemzetközi versenyét május 5-8. között rendezik meg. A négynapos nemzetközi fogathajtó versenyre lezárult a nevezés, ez alapján 10 nemzet 58 fogata indul majd hat kategóriában.

 

 

 

Egyes-, kettes- és négyes, valamint pónifogatok állnak rajthoz május 5-e és 8-a között a fábiánsebetyéni nemzetközi fogathajtó versenyen, a négyesfogatok csapatversenyben is küzdhetnek az elsőségért.

 

 

 

Az egyes- és négyesfogatok számára rendkívül fontos ez a verseny, hiszen mindkét kategória világbajnokságra készül idén, a négyesfogatok ezenkívül értékes világkupa kvalifikáló pontot is gyűjthetnek. A kettesfogatok pedig a fábiánsebestyéni megmérettetés során kellő tapasztalatot szerezhetnek a júniusban rendezendő Duna-Alpesi Kupán való induláshoz. A szervezők minden feltételt igyekeznek megteremteni a verseny szakszerű megrendezéséhez. A több évtizedes versenyrendezési tapasztalat, a világszínvonalú technikai és infrastrukturális feltételek, illetve a tavalyi világbajnokság nagy sikerű lebonyolítása a biztosíték az idei verseny zökkenőmentes megszervezésére.

 

 

 

Az előkészületekről pénteken tájékoztatja a sajtó munkatársait Farkas Sándor, a szervezőbizottság elnöke, Mondok József a Magyar Lovassport Szövetség Fogathajtó Szakágának elnöke, Kucsora István, a szervezőbizottság tagja, és ifj. Dobrovitz József, a tavalyi világbajnokságon aranyérmes kettesfogathajtó magyar csapat tagja.

 

 

 

Szentes, 2016. 04. 20.

 

.