Szakmák Éjszakája

Pollák

 

 

 

 A HSZC Pollák Antal Szakképző Iskolájában is változatos programokkal várták a vendégeket a Szakmák Éjszakáján. Talán még olyanok is részt vettek a programokon, akik csak az iskola környékén sétáltak, mert egy egészen különleges program csalogatta a járókelőket az est folyamán: A Mop-Mop Szakma Band adott koncertet a tetőn, amit a környék lakói akár otthonukban is élvezhettek. Az iskolában és az udvaron az UFO vadászattól kezdve az animáció készítésen keresztül a villanymotor készítésig sok-sok interaktív foglalkozáson vehetett részt a több mint 150 látogató.

 

 

 

 

 

Előadások hangzottak el ipari robotokról és számítógépes játékok programozásának kulisszatitkairól is, de látványos kísérleteket is megtekinthettek a vendégek elektromos kisüléssekkel és nini villámokkal tarkítva egy TESLA tekercs segítségével.

 

A langyos estében a kedélyeket is lehűtötték a Pollákos tanárok, amikor folyékony nitrogénnel mutattak be érdekes fizikai jelenségeket mínusz 196 Celsius fokon. Egy igazán jó hangulatú este után várjuk a folytatás jövőre.

 

További képek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2016. 04. 18.

 

.