Április 23-án Szentesen koncertezik Deák Bill Gyula, a magyar blues-király

Elő zenekar: Exon

 

2016. április 23-én Deák Bill Gyula lesz a vendége a Szentesi Ifjúsági És Művelődési Háznak, akit Chuck Berry „A legfeketébb hangú fehér énekes” jelzővel illetett, amikor meghallotta énekelni a magyar blues-királyt. Ezen az estén a hazai blues műfaj legnagyobb nótáit idézi majd fel Bill kapitány. Előzenekar a mindszenti Exon zenekar lesz.

 

Deák Bill Gyula a kőbányai Sztár együttesben külföldi dalok éneklésével kezdte. Később mint jazzénekes a Napsugár, a Wanderers és a Loyd együttes tagja volt, majd 1979-1985-ig zenélt a Hobo Blues Band-ben, ezután szólópályára lépett. Megalapította a Bill és a Box Company-t Bencsik Sándorral, a P. Mobil és a P. Box egykori tagjával.

 

Fellépett az István, a király című rockoperában: Torda, a Táltos szerepében. 1981-ben filmszerepet kapott a Kopaszkutya című Szomjas György filmben.1983-ban, az Itt élned, halnod kell, a János vitéz, a Jézus Krisztus szupersztár című musicalekben láthattuk.

 

1983-ban Rossz vér címmel jelent meg első szólólemeze, amit még hat nagylemez követett.

 

Az Exon 1983 nyarán alakult egy Mindszent nevű kisvárosban, Csongrád megyében, akik főleg Dél-Magyarországon lépnek fel, de elég sok meghívást kapnakk az ország távolabbi településeire is. Szokták azt is mondani többen, hogy Dél-Magyarország legjobb és talán leghitelesebb Hobo Blues Band „tribute” zenekara az Exon, de ez nem teljesen fedi a valóságot, hiszen a műsorukban sok saját számot is játszanak.

 

Deák Bill Blues Band, Exon (Mindszent) koncert

2016. április 23.

Szentes - Művelődési és Ifjúsági Ház

Belépő: 2800 Ft.

 

A jegyek február második felétől megvásárolhatók Szentesen a következő helyeken: Bootleg, Babilon Könyvesház, Művelődési Központ és Zeneiskola.

 

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1689329464640745/

 

 

 

Szentes, 2016. 04. 05.

 

.