Info-kommunikációs alapok a Könyvtárban

 Ne töprengjen, vágjon bele! :)

 

 

 

A Szentes Városi Könyvtárban a számítástechnikai végzettséget adó ECDL tanfolyamok mellett a számítógépek elterjedése óta szerveznek alaptanfolyamokat elsősorban idősebb érdeklődők számára.

A jelenlegi akkreditált képzési programjuk bevezető modulját a sok éves képzési tapasztalat és a gyakorlati igények alapján úgy állították össze, hogy önmagában is jól használható ismereteket adjon.

 

Napjainkra a számítógép-használat és az interneten való kommunikáció az élet természetes része lett. Nem szabad beletörődni abba, hogy az idősebbek ebbe még nem születtek bele. A tudás fiatalít! :)

 

Íme a hat délután előzetes témái:

 
1. Alapozás: a számítógép részei, kezelőfelület, billentyűzet, lemezmeghajtók, alkalmazások

2. Internetes alapfogalmak, böngészés, keresés, szövegek, képek lementése

3. Google eszközök, szolgáltatások - Térkép, YouTube, Hírek, Fordító, ...

4. e-mail cím létrehozása (gmail), a biztonságos levelezés alapműveletei

5. Skype fiók létrehozása - a használat alapjai (üzenetek, beszélgetés)

6. Szövegszerkesztés alapfokon (választható: WordPad / MS Word / Google Doc)

 

A tanfolyam a jelentkezések függvényében legalább 5, legfeljebb 10 fővel fog indulni április hónapban. A hat foglalkozás kedden és csütörtökön délután lesz 15 és 18 óra között. Előtte 14-15 óra között egyéni konzultáció, illetve gyakorló gépidő vehető igénybe. A részvételhez könyvtári tagság, vagy ingyenes látogatói regisztráció szükséges.

 

Az oktatás a felnőtt könyvtár korszerűen felszerelt géptermében zajlik, segédanyagokat, kikölcsönözhető szakkönyveket biztosítanak hozzá. A hallgatók igény esetén a saját laptopjukat is használhatják.

A tanfolyam költsége 10.800 Ft, amely az képzés ideje alatt fizetendő a Gazdasági Irodában. Jelentkezési lapot a könyvtárak olvasószolgálatánál kérhet, de IDE KATTINTVA le is lehet tölteni

 

Ne töprengjen, vágjon bele! Géphasználat, Internet-tanfolyam a Könyvtárban!

 

 

Szentes, 2016. 04. 20.

 

.