27 millió értékű adomány a kórháznak

Egy kamion gyógyászati segédeszköz adomány érkezett Szentesre

 

 

 

2016. április 4-án reggel 8 órakor gurult be az a kamion a szentesi Dr. Bugyi István Kórház hátsó kapujához, mely a németországi Wetzlar, Dillingen és Siegen kórházaiból indult gyógyászati segédeszközök adománnyal.

 

 

 

Az adományozók Dr. Győri-Kiss Ferenc és dr. Győri-Kiss Ferencé Szentesről elszármazott Németországban élő házaspár, akik már több alkalommal (immáron hatodszor) segítették adományokkal a szentesi Dr. Bugyi István kórházat és a környékbeli idősek otthonait. A mostani szállítmány közel 27 millió Ft értékben tartalmazott gyógyításban használatos mechanikai eszközöket. Közel 35 kórház ágy, éjjeliszekrények, csecsemőknek kiságy (új baldachinokkal), számos gyógyászinformatikai segédanyagok és gyógyászati segédeszközök érkeztek.

 

 

 

Ebben minden esetben segítőjük volt Dr. Pappné Deák Éva, aki időt és energiát nem kímélve szervezte az adomány útját és igyekezett megtalálni annak a legmegfelelőbb helyet, ahol talán a legnagyobb szükség van rá. A közel 1000 eurós fuvarköltséget a polgármesteri keret terhére a város állta - tudtuk meg Szirbik Imre polgármestertől. Dr. Kalmár Mihály a kórház igazgatója elmondta, hogy nagy segítség ez a kórháznak, amely immáron hatodik alkalommal érkezett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Képek a kamion bepakolásáról:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2016. 04. 04.

 

.