2012. MÁJUS

 

 

Szentesiek fakitermelő versenyen

 

2012. május 19-én Miskolc-Garadna pihenőhelyen rendezték meg a VII. Hagyományőrző Fakitermelő országos versenyt. Dunántúlról és az ország több pontjáról is érkeztek versenyzők, Szenteset a 3CS csapat képviselte.

A Fekete Csaba, Balázs Csaba, Csapi László alkotta csapat hét erdei munkát szimuláló versenyszámban mérette meg magát.

A szentesi csapat 5. helyen végzett a versenyben. Gratulálunk!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 25.
 

Jubileumi Dobos András Kerékpáros Emléktúra

 

Immár X. alkalommal került megrendezésre a Dobos András emléktúra Szarvasra. Ezzel szeretnénk emlékezni minden évben Bandi bácsira, aki sokunkat megtanított a közlekedés szabályaira. A kirándulás elsősorban családok és gyermekek részére került meghirdetésre, de természetesen azok a fiatalok is részt vehettek, akik tíz évvel ezelőtt gyermekként voltak jelen.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 24.
 

EMLÉKEZÉS BALÁZS ANDRÁSRA

 

A Kálvária- temetőben 2012. június 3-án emlékeznek BALÁZS ANDRÁS (Szentes, 1913-Szentes, 1992) karnagy, tanító, énektanár, kántorra halála 20. év fordulója alkalmából.

Vasárnap 10 órától Szentesen a Kálvária temetőben levő sírjánál megemlékezésre kerül sor Szentes Város Önkormányzata es a Zöldág MSE szervezésében. A szentesi Deák Ferenc Általános Iskola 1974-ben nyugdíjba vonult pedagógusát, az egyházi, iskolai, szövetkezeti énekkarok karnagyát, ill. a helyi kertbarátok csoportjának vezetőségi tagját Szirbik Imre Szentes polgármestere méltatja.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 24.
 

Kihívás Napja Szentesen

 

Szentes valamennyi oktatási intézményében megtartották a Kihívás Napját. Ez nem másról szól, mint hogy legalább 15 percig sportoljon az ember. Ezen a napon voltak nyílt rendezvények is, amelyekre lehetett jelentkezni, így több százan futottak a ligeti futópályán.

A Challenge Day angol kifejezést már nagyon sokan ismerik, igaz, a magyar verzió, a Kihívás Napja terjedt el jobban. A Kanadából útjára indult szabadidősport-rendezvény már 21 éve hódít hazánkban is.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 23.
 

Arany János: A Jóka ördöge

 

"Zsémbes asszony Judit. Csak az Isten látja, Mennyit szenved tőle szegény Jóka bátya." Így kezdődik Arany János regéje, és ezekkel a sorokkal indult a Krúdy Gyula baráti kör felolvasó estje 2012. május 23-án este a Városi Könyvtárban.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 23.
 

Jövőnkért hétvége

 

A Jövőnkért Művészeti Iskola 2012. június 2-3-án rendezi meg több rendezvényét.  A programokról a mellékelt plakátról tájékozódhat!

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 23.
 

Kirakodóvásár és Városi Gyereknap

 

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében 32. alkalommal rendezik meg június első vasárnapján a kirakodóvásárt. Ezen a délutánon tartják a városi gyereknapot, ahol a Pom-Pom Együttes legújabb műsorán szórakozhatunk. További részletek a plakáton!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 23.
 

Fúvószenekar hangversenye

 

A XIX. Egyházzenei Találkozó keretén belül ad hangversenyt a Református Nagytemplomban Szentes Város Fúvószenekara. A 2012. május 27-én megrendezett eseményre a belépés díjtalan.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 23.
 

TILOS a Nordic Walking a ligetben

 

A  Széchényi ligeti futópályán is hódít ’’Nordic Walking’’ (északi gyaloglás, bottal gyalogló) sport népszerűsége, nem is gondolva a arra, hogy milyen helyrehozhatatlan kárt okoznak a futópálya gumi ágyában. A futópályán lévő gumi réteg nem bírja ki a bot ütésszerű igénybevételét, ez által kitöredezik, kipereg az egész futófelület tönkremegy, használhatatlanná válik. Ezért a futópálya állagának megőrzése érdekében a Városellátó Intézmény, mint a liget gondozója, üzemeltetője megtiltja Nordic Walking sportot a liget futópályáján. Kérik az érintettek megértését a futósportolók nevében. A tiltást táblával is jelezni fogják.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 23.
 

Hamarosan indul a HARC

 

Negyedik éve harcolhatnak a kincsért a szentesi középiskolások, akikhez időnként csatlakoznak más városok középfokú intézményeinek csapatai.

Idén a templomosok kincse a tét – tudtuk meg Bertók Róbert főszervezőtől –, és ezért a korábbinál több lesz a lovagi próba, a térképes feladat a szentesi önkormányzat és a CIB Bank által patronált kalandvetélkedőn, amelyet május 25-étől 27-éig rendeznek meg Szentesen.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 22.
 

Alkotóka Nyári Tábor

 

Szeretnél alkotni, ügyesedni? Akkor megtaláltad a legjobb alkalmat és helyet! Egy héten keresztül minden nap új technikát tanulhattok, és szebbnél-szebb tárgyak kerülnek ki a kezeitek alól!

Jelentkezz az Alkotóka Nyári Táborba, mely június 18-22-ig és július 2-6-ig lesz, megfelelő számú jelentkezés esetében naponta 8-16 óráig.

Információ: 63/313-654, 20/429-3101 Dobóczkiné Zsuzsi, Pintérné Anikó

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 22.
 

Madarak és fák napja

 

A Köztársaság (Százszorszép) Óvodába várták a nagycsoportos óvodásokat és óvó néniket 2012. május 21-én (hétfőn) délelőtt a MADARAK, FÁK NAPJA alkalmából szervezett játékos tevékenységekre.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 22.
 

Szentes Város Ifjúsági Sakkbajnokság

 

2012. május 19-én tartották a Szentesi Sakk SE megrendezésében a Móricz Zs. Művelődési Házban a Szentes Város Ifjúsági Sakkbajnokságot. A versenyen valamennyi általános iskola képviseltette magát. A gyerekek 7 fordulós svájci rendszerben mérkőztek meg egymással.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 22.
 

Ismét kamionos véradás lesz Szentesen

 

2012. május 29-én (kedd) 14-18 óráig Szentesen a Kossuth téren kamionos véradást szervez a Magyar Vöröskereszt Szentesi területi szervezete és a Dr. Bugyi István Kórház Vérellátó Osztálya.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők, aki betöltötte 18. életévét egészségesnek érzi magát és segíteni szeretne embertársain!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 22.
 

Fejleszt a Hungerit

 

Évente kétmillió csirkét nevelnek majd a Felgyő és Csanytelek között elhelyezkedő telepen a Hungerit Zrt, mely telepet Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter adott át 2012. május 21-én. Elmondta, hogy az ország egyik legjelentősebb beruházása valósult meg, ami segít abban, hogy helyreálljon az állat- és növénytermesztés egyensúlya Magyarországon.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 21.
 

Országos szakmai díjat kapott
a szentesi Koszta József Múzeum

 

2012. május 19-20-án a fővárosi Múzeumkertben és a Magyar Nemzeti Múzeum épületében rendezték meg a Múzeumok Majálisát. A szentesi Koszta József Múzeum a Múzeumok Kincsei kiállítás keretében az Újkőkori emberek nyomában programmal szerepelt a fővárosban.

A Magyar Nemzeti Múzeum különdíját a szentesi Koszta József Múzeum nyerte el a múzeumszakmai érdekeknek a helyi társadalom igényeivel összehangolt, eredményes érvényesítéséért, a mintaértékű tanulmányi raktárközpont megvalósításáért.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 21.
 

Rovásírásos helységnévtábla Szentesen

 

Már több mint 500 település határában olvasható az adott helység neve az ősmagyar nyelven és most már Szentes is ehhez a települések közé tartozik. A közadakozásból megvalósuló tábla egy hosszú folyamat záróakkordja, melyet 2012. május 13-án, vasárnap délután 4 órakor Szegedi Csanád EU parlamenti képviselő úr avatott fel.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 21.
 

Sportválasztó tábor a Sportcsarnokban

 

Sportválasztó táborba várják azokat a 7-12 év közötti fiatalokat, akik még nem tudták eldönteni, hogy milyen sportot űzzenek szabadidejükben. Ha szeretnél több sportot kipróbálni, akkor jelentkezz a 2012. július 18-22 és 25-29 között megrendezendő táborba. A részleteket a plakátról elolvashatod!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 21.
 

Balázs Elemér Group Szentesen

 

Az évad során nem először, világhírű formációt és művészeket köszönthetünk Szentesen a Hangversenyközpontban.

2012. május 18-án a  FONOGRAM DÍJAS VILÁGSZTÁROK SZENTESEN! koncertsorozat keretében látogatott Szentesre a BALÁZS ELEMÉR GROUP.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 21.
 

100 ÉVES A SZENTESI VÁROSHÁZA

 

A Szentesi Művelődési Központ, a Csongrád Megyei Levéltár Szentesi Levéltára és a Szabadkai Történelmi Levéltár tisztelettel meghívja Önt és minden érdeklődőt a Tokácsli Galériában nyíló Építészettörténeti dokumentumkiállításra 2012. június 1-jén 17.00 órára.

 

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 21.
 

Jó palánta, jó helyről

 

A februári hideg áthúzta az Árpád Zrt. számítását, az akkorra tervezett üvegházátadásból áprilisi üvegházavatás lett a Primőr Profit Kft. szegvári telephelyén.

A két hektáros palántanevelő komplexum a hőközpont és a hőellátási rendszer felújításával együtt 730 millió forintba került. A cég éves szinten 10-15 millió palántát nevelt, mintegy 450 millió forint értékben. Az új üvegház építése további 5-10 millió növény nevelését teszi lehetővé, de összesen akár 30 millió darabig is növelhető a darabszám.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 21.
 

Centenáriumi képviselő-testületi ülés

 

Szentes Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és családját 2012. május 24-én (csütörtökön) 14.00 órára a Városháza centenárium alkalmából megrendezendő ünnepi Képviselő-testületi ülésre. Helyszín: Városháza (Szentes, Kossuth tér 6. sz)

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 21.
 

Lakossági fogadóórát tart a rendőrkapitány

 

Balogh Szabó Imre r. alezredes, a Szentesi Rendőrkapitányság vezetője lakossági fogadóórát tart 2012. május 24-én (csütörtökön) 14 és 16 óra között a Szentesi Rendőrkapitányságon (Szentes, Kossuth utca 43.).

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 21.
 

Futás életre, halálra

 

Az elmúlt hetekben tudósítást adtunk a Megyei Elsősegélynyújtó Versenyről, mely a szentesi Széchenyi ligetben zajlott. Minden feladat képzelt eset szimulálása volt, de nagyon valósnak tűnt. 2012. május 18-án a sok-sok baleset közül ez egyik meg is történt. A futótársadalmat mélyen megdöbbentette a hír. Van olyan futó, aki a futópálya azon részét ki is kerüli azóta.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 20.
 

Bronzérmes a női vízilabdacsapat

 

A szentesi női pólócsapat végletekig kiélezett, izgalmas mérkőzésen, ötméteres párbajban győzött, és 2:0-s összesítéssel szerezte meg a Vodafone OB I bronzérmét a Dunaújvárosi Főiskola ellen.

Vodafone OB I bronzérmét folyó második mérkőzésen fej-fej mellett szerezték egymás után a találatokat a csapatok. Már úgy tűnt, hogy minden elveszett, amikor a rendes játékidő letelte előtt 18 másodperccel Hevesi góljával egyenlített a Hungerit-UniBau-Épszer Szentes, ezzel pedig kiharcolta a hosszabbítást.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 20.
 

KIHÍVÁS NAPJA 2012.

 

2012. május 23-án (szerdán) ismét megrendezésre kerül a KIHÍVÁS NAPJA (0.00 – 21.00 óráig), melyen Szentes (22. alkalommal) a kezdetektől vesz részt. Ahhoz, hogy a város idén is jól szerepeljen arra van szükség, hogy minél többen, minél több 15 perces sporttevékenységet végezzenek ("Sportaktivitásnak" a legalább 15 perc pulzusnövelő mozgás értendő), és azt regisztrálják, majd ezt követően a résztvevők számát lejegyezve leadják személyesen a program szervezőknél, vagy a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban vagy telefonon a 311-032-es telefonszámon.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 17.
 

Kozma informatika verseny területi fordulója

 

A Kozma László számítástechnikai verseny ebben a tanévben újszerű köntöst kapott. Az megmaradt, hogy a versenyt az 5-6 évfolyamos korosztálynak rendezték meg.

A tanulók 120 perc alatt az operációs rendszerek, a rajzolási és szövegszerkesztési és prezentációkészítési tudásukról adhattak számot. Ebben a tanévben minden tanuló a saját iskolájában írta meg a feladatsort, majd rögtön a felkészítő tanár Százhalombattára küldte e-mailben azokat, és ott javították ki az ország összes dolgozatát. 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 17.
 

Erdélyben jártak...

 

Idén májusban második alkalommal vett részt a szentesi Jó Úton-Lóháton Alapítvány Lőrincrévén (Románia) a Hip-Tep Lovasterápiás Egyesület szervezésében zajló "Lovon együtt egyformán" programján. A két szervezet együttműködése 2010-ben kezdődött, amikor az erdélyi Egyesület először látogatott Szentesre, hogy ismereteket és gyakorlati tapasztalatokat szerezzen a lovasterápia módszeréről. 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 17.
 

Útonállásszerűen raboltak fiatalok Szentesen

 

Útonállásszerűen rabolt ki gyerekeket két fiatalkorú Szentesen. A Szentesi Rendőrkapitányság további sértettek jelentkezését is várja.

Tegnap délután érkezett jelzés arról a Szentesi Rendőrkapitányságra, hogy két fiatal a Kossuth téren megállított egy helybeli gyereket, majd veréssel fenyegették meg, amennyiben nem ad nekik pénzt. A fiú megijedt, ezért átadta a két támadónak a nála lévő 5 eurós bankjegyet, amivel azok elmenekültek.

A szentesi nyomozók a bejelentést követően elvégzett adatgyűjtés és felismertetésre bemutatások alapján megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy 16 és egy 17 éves helybeli fiú gyanúsítható megalapozottan, akiket elő is állítottak.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 17.
 

Jön a Rádió 451!

 

Lezárult a 106,1 MHz-es frekvencia pályázat és az eredmény megjelent a Médiatanács honlapján, melyből kiderül, hogy a Kultúr-Média Kft. (6600 Szentes, Jókai u. 12.) frekvencia pályázatát fogadta el a Médiatanács, így hamarosan ezen a frekvencián megszólal a RÁDIÓ 451!

 

És hogy mikor szólalhat meg legkésőbb Szentes új rádiója? Ez jó kérdés! A győztesnek 45 napja van szerződéskötésre, és további 120 napja a műsorszolgáltatás elindítására. Ez azt jelenti, hogy legkésőbb november elején indulnia kell az új rádiónak!

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 16.
 

Mosás és tisztálkodás története a múzeumban

 

Napjainkban az élet megkérdőjelezhetetlen része a napi fürdés, de nem volt ez mindig így: mint minden szokás, ez is sokat változott az évszázadok során - a középkori szokásokat tekintve volt is honnan fejlődnie - hallhattuk a Koszta József Múzeumban a múzeumi témanapon, ahol a mosás és tisztálkodás volt a fő téma.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 16.
 

Szentesi Nyári Szabadtéri Színház

 

Hamarosan indul a Nyári Szabadtéri Színház a Szentesi Művelődési Központ szervezésében. 2012. július 3 - augusztus 17 között (jó idő esetént)szórakozhatunk a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ udvarán.

A képre kattintva megtekintheti a színházi program részletes plakátját.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 15.
 

Már lehet pályázni kamatmentes kölcsönre!

 

Szentes város önkormányzata kamatmentes visszatérítendő kölcsönre írt ki pályázatot a helyi vállalkozások részére. A pályázat célja, hogy egyszeri visszatérítendő kamatmentes pénzügyi támogatással segítséget nyújtson a Szentes Város közigazgatási területén működő vállalkozók, gazdasági társaságok vállalkozásfejlesztési tevékenységéhez.

Még 2 hétig beadható a vállalkozásfejlesztési pályázat! Május 31-én zárul a vállalkozók körében népszerű pályázat, amely az idén először kerül kiírásra. Bővebb infó a képre kattintva!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 15.
 

Tömegoszlatás Szentesen (videóval)

 

Szentes békés alföldi kisváros volt, eddig! A település hangoskodástól, akkor hangos, amikor egy "már nem szomjas" biciklis a Nagyhegyre menet végig dalolja a főutcát.

Csakhogy a mai napon (2012. május 15.) egy kisebb csapat egy honvédségi területet foglalt el, és hangos ordibálás közepette annak felrobbantásával fenyegetőzött!

A MH EUFOR katonái éppen a városban gyakorlatoztak, így azonnal segítségére siettek a helyi erőknek. Csapatszállító járművek szállták meg a kunszentmártoni úton található honvédségi területet, majd rövid tárgyalás után tömegoszlatást végeztek.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 14.
 

V. Kertvárosi Családi Nap

 

2012. május 19-én rendezi meg meg immáron ötödik alkalommal a Kertvárosi Óvodásokért Alapítvány az óvoda családi napját. Délután 14.00 órától várnak minden érdeklődőt a Százszorszép Óvodába.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 14.
 

KALAND, BULI, KIHÍVÁS

 

Júliusban feledhetetlen kalandtábor, újra Szentesen!

Ízelítő programjainkból: QUADOZÁS észbontó terepen, KENUZÁS a Kurcán, eszméletlen PAINTBALL csata, hangulatos TÁBORTŰZ! Valamint kalandpark, számháború, bátorságpróba, strandolás, túrák, bográcsozás, military … Gyere Te is, próbáld ki magad! Tölts egy emlékezetes hetet kalandvágyó társakkal!

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 14.
 

Piros Pünkösd Napja

 

Az Együtt Szentesért Egyesület különleges néprajzi barangolásra vár minden érdeklődőt 2012. május 22-én a Megyeháza KKK kistermébe.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 14.
 

Injektálásos növényvédelem a ligetben

 

Az elmúlt napok csapadékos időjárása sem akadályozta, hogy növényvédelmet hajtsanak végre a Széchenyi ligetben. Többek között ez is az egyik előnye annak a technológiának, mely az országban egyedülálló.

Az ARBORJET technológiát alkalmazták a szakemberek a ligetben, amely úgy működik, hogy a speciális növényvédőszert a fa törzsébe injektálják. Szabályszerűen "védőoltást" kapnak a hatalmas fák.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 14.
 

Fűavató, fűnyíróátadó

 

Ünnepélyesen lezárult bölcsőde zöldterületének beültetése. A kertépítésben (füvesítésben) szülők, barátok, családok és helyi önkormányzati képviselők segédkeztek. A több hetes megfeszített munka után újra összefogtak a szülők, hogy közadakozásból fűnyírót vásároljanak a bölcsődének. Nem kis alapterületen kell vágni 3-4 naponta a füvet, így szükséges, hogy egy komoly fűnyíróval rendelkezzenek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 14.
 

Ütközés a Klauzál utcában (BMW vs.Suzuki)

 

2012. május 14-én 12 óra után személyi sérüléses baleset történt Szentesen a Klauzál utcában. Az ütközés következtében a Suzuki sofőrje megsérült, őt a tűzoltók segítségével szabadították ki az összeroncsolódott járműből. Az eset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 14.
 

Ünnepélyes eskütétel

 

2012. május 12-én a Csongrád Megyei köteles polgári védelmi szervezetetek ünnepélyes eskütétele került végrehajtásra, a megye 4 színhelyén. A központi rendezvénynek a megyeszékhely Szeged Megyei Jogú város adott otthont, míg a további 3 színhelynek a házigazdája a Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területébe tartozó három kistérség székhely városai voltak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 14.
 

I. Szentesi Tájékozódási Rali

 

Az I. Szentesi Tájékozódási Rali futam pályaírása lezajlott az elmúlt napokban. Sinka Popey Zsolt segítségével rengeteg gyönyörű helyre jutott el a pályaíró csapat. Érdekes és nehéz feladatot tudtak elhelyezni a kijelölt területeken. A futamon indulóknak nagy ügyességre és találékonyságra lesz szükségük ahhoz, hogy a feladatokat megoldják, megtalálják.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 14.
 

MOZDULJ RÁ!

 

Ingyenes aerobik roadshow Czanik Balázzsal 2012. május 19-én 10 órától az Ifjúsági parkban.

 

További részletek a plakáton!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 12.
 

PUSKÁS

 

A Szentesi Keresztény Pedagógusok Társasága vár minden érdeklődőt 2012. május 17-én (csütörtökön), 18.00 órára a Művelődési és Ifjúsági Házba, PUSKÁS című előadásra. Az előadást tartja Szöllősi György a Puskás Akadémia kommunikációs igazgatója, melyre a belépés díjtalan!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 12.
 

Rendőrségi elismerések

 

A Csongrád Megyei Rendőr- főkapitányság munkatársai tevékenységük elismeréseként jutalmakat vehettek át a Rendőrség Napja alkalmából csütörtökön délelőtt Szegeden. Huzamosabb ideje végzett átlagon felüli szolgálatellátása elismeréseként a belügyminiszter rendőrségi főtanácsosi címet adományozott Sebestyénné Laurik Ágnes r. alezredesnek (képünkön), a Szentesi Rendőrkapitányság igazgatásrendészeti osztályvezetőjének.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 11.
 

Kitüntetések a Vöröskeresztes Munkáért

 

A Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete 2012. május 11-én tartotta meg Világnapi ünnepségét Szentesen. A rendezvényen a kiváló munkát végző önkéntesek kitüntetéseket vettek át. A szentesi segítők közül Vöröskeresztes munkáért arany fokozatú kitüntetésben Gáborné Sebesi Katalin, ezüst fokozatú kitüntetésben Lencséné Szalontai Mária és Dohányné Jelenfi Ilona részesültek.  A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége a „Vöröskeresztes Munkáért" kitüntetés Bronz fokozatát adományozta Sebők Ilona, szentesi önkéntesnek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 11.
 

Új buszt tesztelhetünk Szentesen 4 napig

 

A Tisza Volán Zrt. szentesi kirendeltségéhez érkezett négy napos tesztelésre az ISUZU autóbuszok (török) gyártójától egy dízel üzemű alacsonypadlós Citibus.

Az utazóközönség a több, mint 60 fő befogadására képes, 9,5 méter hosszú, Euro 5-ös motorral szerelt járművet a forgalomban is kipróbálhatja 2012. május 9-től 12-ig, Szentes város helyi közösségi közlekedésében.

A menetrendszerinti járatban érdeklődően tekintettek a járműre, volt aki nem akart felszállni az új járműre, mert nem hitte, hogy ez a busz az a busz amire ő vár.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 10.
 

Megkezdődött az orgona felújítás

 

Örömmel tudatjuk, hogy megkezdődött a Szent Anna templom orgonájának felújítása. Évek óta gyűjtenek a szentesi Szent Anna templom orgonájának a felújítására a városban.

Elérkezett az idő, hogy felkerüljön a helyére, és ezzel együtt teljesen megújuljon az orgona. A képeken látható, hogy hihetetlen mennyiségű légcső volt beépítve az eredeti játékasztalba, mely egy mozdulattal ki is kerül, mert a legmodernebb elektronikus manuál kerül a helyére.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 10.
 

Lövések lövedékek nélkül Szentesen

 

Értesítjük a lakosságot, hogy 2012. május 15-17. között az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred kiképzési foglalkozást tart a Szentes környéki gyakorlóterein. Ezen időszakban a kiképzés érdekében gyakorló lőszert használunk, melyet hanghatások kísérnek, valamint nagyszámú technikai eszköz megjelenése és mozgása várható a körzetben.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 10.
 

Szülőszoba látogatás a kórházban

  Születés Hete Fesztivál 

 

A Születés Hete Fesztivál programjai között szerepelt szülőszoba látogatás a Dr. Bugyi István Kórházban. A programra a Közgé-ből több osztály is érkezett. A lányok érdeklődéssel hallgatták, hogy "évek múlva?", mi vár rájuk. Milyen környezetben szülhetik meg gyermeküket!

Nem csak iskolások vettek részt a programon, hanem olyan párok is, akik már a következő hónapban használni fogják a szülőszobát.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 10.
 

Nyílt nap a Himalája Sókuckóban

  Születés Hete Fesztivál 

 

A Születés Hete Fesztivál keretében az érdeklődők ellátogathattak a Kertvárosban található Himalája Sókuckóba. A "kuckót" a fesztivál ideje alatt bárki meglátogathatja, és bátran ajánljuk mindenkinek. Nem egy szokványos sószobába léphetünk be, mert míg a azokban párásított só környezetben tölthetünk kellemes órákat, addig itt finom por formában terjeng a Himalája só a levegőben.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 10.
 

Megkezdődött a Közbiztonsági Nap

 

Már 8. alkalommal szervez Közbiztonsági Napot az Önkormányzat közösen a Rendőrkapitánysággal és a Családsegítő Központtal 2012. május 10-én és 11-én.

Az első napon a környezetvédelem volt a központi téma. A Dózsa házban csütörtök délután a hat helyi általános iskola csapata mutatott be tíz-tíz percben egy-egy hazai nemzeti parkot. A kiállítással kiegészített előadásokat egy tanárokból és a Szegedi Vadaspark munkatársából álló zsűri értékelte.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 10.
 

Nyílt nap a szentesi Mentőállomáson

 

2012. május 10-én nagyon sok óvodást hoztak el a szentesi Mentőállomásra megismerkedni a mentőautókkal belülről is. Országszerte nyílt napok voltak a magyarországi mentés 125. évfordulóján.

125 éve alakult meg az Önkéntes Mentő Egyesület, ami az első szervezett mentést végezte Magyarországon, majd 1948. május 10-én, pontosan 64 éve jött létre az Országos Mentő Szolgálat megyei és központi irányítással. Ebből az alkalomból országszerte nyílt napokat rendeznek (Szentesen is) a mentőállomásokon.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 10.
 

Amikor beteg voltam

  Születés Hete Fesztivál 

 

A Születés Hete rendezvénysorozat alkalmából "Amikor beteg voltam" címmel rajzpályázatot hirdettek. Ennek a pályázatnak az eredményhirdetése volt 2012. május 10-én délelőtt a Művelődési és Ifjúsági Házban.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 10.
 

Szentesen is megkezdődött a Születés Hete

  Születés Hete Fesztivál 

 

A szülés és a megszületés megváltoztatja azt a világot, amelynek abban a pillanatban középpontja a megszületett élet. Akik kapcsolatban vannak a kisbabával, visszavonhatatlanul mások lesznek, mint azelőtt voltak.

Az életük, ünnepeik és hétköznapjaik egy olyan folyamatosan alakuló és épülő világgá változik, amelynek minőségét alapvetően befolyásolja az a tudás, amely alapján döntéseiket meghozzák. A Születés Hete ezért ahhoz kíván hozzájárulni, hogy ezek az információk elérhetők, feldolgozhatók legyenek, és segítsék a legmegfelelőbb egyéni döntés megszületését - hallhattuk a rendezvény megnyitóján.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 10.
 

Hagyományőrző Kézműves Táborok

 

Hagyományőrző Kézműves Táborokat szervez a Művészetek Háza a nyáron. A táborról bővebb információ a plakáton olvasható!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 10.
 

"Eszméletlen" előadás Kibédi Ervinről

 

Kibédi Ervin a Zeneakadémián szerzett diplomát 1949-ben. A két háború között 1950-1951-ben a Magyar Rádiónál dolgozott. 1951-ben a Magyar Néphadsereg Színházához került, majd 1957-től a Vidám Színpad művésze volt - hallhattuk Dr. Horváth Györgytől a 2012. május 9-ei előadáson a Városi Könyvtárban.

A színművész verseinek és humoros jeleneteinek tolmácsolásában Hajdúné Zsuzsa, Tóth Sándorné és Paulovits Tamás segédkezett az előadónak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 09.
 

Nyári Tücsök Tábor

 

Hamarosan vége a tanévnek, és beköszönt a nyári szünet. Szeretnénk mindenki figyelmébe ajánlani a Tücsök Tábort. A mellékelt plakáton minden fontosabb információ megtalálható. Tábor időpontok: 2012. június 18 – 22,  2012. július 2 - 6, 2012. július 30 – augusztus 3.

Helyszín: Szentes, Közösségi tér. A tábor részleteiről érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet: Tel : 06-20/806-65-43, E-mail: zomka.edit@gmail.com

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 09.
 

Körséta a Vasúttörténeti gyűjteményre

 

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület következő körsétája a Korsós sori Vasúttörténeti Alapítvány Gyűjteményére vezet. 2012. május 19-én 15.00 órától várják az érdeklődőket, akik meg kívánják tekinteni az alapítvány által létrehozott és gondozott kiállítást. Az alapítvány részéről Valkai Csaba "kalauzolja" az érdeklődőket.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 09.
 

Tücsök Klub

 

A következő Tücsök Klub foglalkozás 2012. május 13-án lesz a Dózsa-ház Közösségi téren. 9 és 11 óra között várják az érdeklődőket családi vetélkedőre, májusfa díszítésre és a Tücsök koncertre.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 09.
 

Új élményelemekkel bővül a strand

 

Új élményelemeket szerelnek be a napokban a Szentesi Üdülőközpont 25 m-es medencéjébe. A medence lépcsője melletti oldalon lett elhelyezve az a hét élményelem, mely színesítheti a strandi szórakozást. Felnőtteknek három dögönyöző. Gyermekek részére két függőleges csőspriccelő került a medencepartra. Lesz továbbá szabadon mozgatható Vízipuska gyermeknek és egy billenő vödör (29 literes), Kambala fából.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 09.
 

Velocipéddel a Tiszáért

 

A „Tiszavölgy Kalandtúra – Zöld összefogás a fenntartható Tisza-vidékért” program részeként Hidvégi-Üstös Pál, a Tisza Nagykövete egy tradicionális velocipéddel körbekerékpározza a Tiszát, és minden település vezetőjét személyesen kéri, hogy nevezzen csapatot a Tiszavölgy Kalandtúrára. A túra egyik állomáspontja Szentes lesz - tudtuk meg Szűcs Lajos alpolgármestertől, aki a Városháza előtt fogadta a velocipéddel érkező vendéget.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 08.
 

Vízimanó tábor a strandon

 

Szeretettel várunk benneteket a június 18-tól induló egy hetes napközis táborainkba! Igazi tábori hangulat a strand árnyas fái alatt kialakított sátras bázison.

Töltsük együtt a nyarat a szentesi strandon, ahol bármikor csobbanhatsz vagy vízi-csúszdázhatsz!

Akkor is jelentkezz hozzánk, hogyha már nagynak érzed magad, de még nem töltötted be a 14. életévedet! Hiszen nálunk buli a nyár!

A jelentkezési lap letölthető a képre kattintva!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 08.
 

MOZDULJ RÁ!

 

Ingyenes aerobik roadshow Czanik Balázzsal 2012. május 19-én 10 órától az Ifjúsági parkban.

 

További részletek a plakáton!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 08.
 

A magyar kabaré története II.

 

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves barátait 2012. május 9-én (szerdán) 18 órára a szentesi városi könyvtárba (Kossuth u. 33-35) - A magyar kabaré története II. - Kibédi Ervin című estre. Előadó dr. Horváth György.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 08.
 

Ezeknek is a jó édes .... !

 

Nem kellett gondolkodni a cikk címén, mert a UPC ügyfélszolgálata előtt várakozók sűrűn mondták a szakadó esőben ezt a mondatot (persze a végével együtt)! Ez is bizonyítja, hogy nem ment olyan zökkenőmentesen a Robicom-os hálózatról való átállás a UPC rendszerére. 2012. május 7-én reggel a szakadó esőben kint kellett várakozni az ügyfeleknek a Kossuth utcai irodánál, majd egyik percről a másikra szinte eltűnt a tömeg. Nem gondoltuk, hogy egy csapásra mindenki problémáját megoldották, hanem annyi történt, hogy beengedték a várakozókat az ügyfélszolgálati iroda előterébe, hogy ne ázzanak.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 07.
 

Programajánló 2012. május - június

 

A hétvégén jelenik meg a Szentesi Programajánló 2012. májusi száma, mely a következő egy hónap időtartam programjait, rendezvényeit hivatott népszerűsíteni. Az összeállításban részletesen megtalálhatjuk a helyi zenei, színházi, sport és egyéb szórakoztató rendezvényeit és azok helyszínét és időpontját.

Év elejétől annyiban változik a Programajánló megjelenése, hogy nem a Szentesi Élet Horizont magazinjában olvashatják a programajánlót, hanem a FÓR magazinban jelenik meg az.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 07.
 

Kerek nap a gyereknap

 

Szeretettel várják a kedves szülőket, gyermekeket és érdeklődőket a Damjanich utcai Óvoda Családi Gyermeknapi rendezvényére, melynek időpontja: 2012. május 12. (szombat) 9.30-14.00 óra.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 07.
 

BALÁZS ELEMÉR GROUP KONCERTJE

FONOGRAM DÍJAS VILÁGSZTÁROK SZENTESEN!

 

Az évad során nem először, világhírű formációt és művészeket köszönthetünk Szentesen, a Hangversenyközpont egyik legmeghatározóbb produkcióját nem kisebb világsztár, mint Pat Metheny ajánlja! A Balázs Elemér Groupot, Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarát, 2000-ben alapította Balázs Elemér, a nemzetközileg is széles körben elismert és keresett jazzdobos. A zenekar, amelynek tagjai a magyar jazz élvonalához tartoznak, megalakulása óta jelentős hazai eredményeket ért el (pl. Fonogram díj, 2005.), továbbá nagy sikerrel szerepelt több tekintélyes európai jazzfesztiválon is.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 07.
 

Madarak, fák napja

 

Kedves Nagycsoportos Óvodások, Óvó nénik! Szeretettel várnak benneteket a 2012. május 16-án (szerda) délelőtt 9.00-11.00 óráig megrendezésre kerülő: MADARAK, FÁK NAPJA alkalmából szervezett játékos tevékenységekre a Köztársaság (Százszorszép) Óvodába. Kedvenc madaratokról készítsetek jelvényt, kitűzőt vagy fejdíszt, és hozzátok magatokkal. Tanuljatok egy rövid verset vagy csatakiáltást.

Eső esetén 2012. május 21-én, hétfőn tartják meg a rendezvényt!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 07.
 

Ballagási körkép Szentesen 2012

 Letölthető nagyfelbontású képekkel

 

2012. május 5-én több száz diák énekelte, hogy "Ballag már a vén diák..." Szentesen. Ezen a napon ballagtak Szentes középoktatási intézményeiből a végzős hallgatók.

Ellátogattunk valamennyi középiskolába és az ott készült képeket közreadjuk. A galériák eléréséhez nem kell mást tenni, csak LÁJKOLNI a FACEBOOK oldalunkat, ahol megtalálja a letölthető képekkel teli galériákat.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 06.
 

Szerenád 2012

Utcára nyílik a kocsma ajtó ...

 

2012. május 3-án napnyugta körül indult útnak sok-sok középiskolai osztály, hogy az elmúlt 3-4 ill. 6 évet énekszóval köszönjék meg tanáraiknak. Nagy gonddal válogatták a dalokat, hogy kinek mit és milyen sorrendben énekeljenek, és zenei tréfálkozásnak is helye volt. Így kapta egy hajkoronázatban kihívással küszködő tanár úr a "Mond kis kócos..." és a "Kócos kis ördögök voltunk..." dalokat ajándékba. 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 03.
 

Nagymamák tavasza

 

2012 május 5-én rendezi az önkormányzat a hagyományos Nagymamák tavasza programot. Az általános iskolákban, a Vásárhelyi úti óvodában és Ollai Istvánné képviselőasszony házánál összesen 10 ezer virágtövet osztanak szét a kertbarátok és a nyugdíjas klub tagjainak segítségével. A virágosításra szombaton reggel fél 8-tól várják a szülőket, nagyszülőket és gyerekeket. A salvia, bársonyka, petúnia, pistike-virág palántákat a házuk elé, erkélyükre ültethetik. 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 03.
 

Trautwein művészcsalád kiállítása

 

2012. május 3-án a Tokácsli Galériába Szentes Város Önkormányzata és a Szentesi Művelődési Központ szervezésében nyílt meg Andreas Trautwein, Dascha Trautwein és Arnold Trautwein képzőművészek kiállítása. Szentes egyik testvérvárosa Sankt Augustin. A két város között évek óta élénk együttműködés folyik, művészeivel is folyamatos kapcsolatot tartunk. Idén egy családi kiállítást láthatnak a Tokácsli Galériában, ahol Andreas Trautwein Németország szerte elismert képzőművész és két gyermeke mutatkozik be alkotásaival. 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 03.
 

In memoriam Dr. Jaksa Erzsébet

 

Néhány nappal ezelőtt súlyos betegsége után elhunyt Dr. Jaksa Erzsébet főorvos, akinek élete, munkássága évtizedeken át egybeforrt a Dr. Bugyi István Kórház minden munkatársának életével. A főorvosnő közel 40 évet dolgozott az intézményben, ahol szinte minden nap találkozhattunk vele.

 

Dr. Jaksa Erzsébet belgyógyász főorvos hamvasztás utáni búcsúztatására 2012. május 11-én, pénteken 14 órakor kerül sor a szentesi Református Nagytemplomban.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 03.
 

Ifjú tűzoltók versenye

 

2012. május 1-én rendezte meg a Szentesi Hivatásos Tűzoltó parancsnokság valamint a Szentesi Tűzoltók Hagyományőrző Közhasznú Egyesület az ifjúsági tűzoltóversenyt. A versenyben városunk, valamint környező településeink általános iskolásai mérték össze tudásukat.

A verseny leginkább közönséget vonzó, leglátványosabb eleme az akadálypálya volt. Mint utóbb kiderült több veszélyt is rejtett magában, így nagyon fontos volt a csapatoknál a gyakorlás.

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 02.
 

Fotókiállítások Szentesen

 

Május 7-én 17.30 órakor nyílik meg az orosházi fotós hölgy, Monostoriné Hrabovszky Éva Töredékek című fotókiállítása a Galéria Kávéház és Étteremben. Ugyanezen az estén a Művelődési és Ifjúsági Házba 18.00 órára a Kecskeméti Fotókör Hüje létra című fotókiállítás másodbemutatójának megnyitására invitál minden érdeklődőt a Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör.

A megnyitók után az Ifjúsági Házban 18.30-tól további fotókkal mutatkozik be az orosházi alkotó. Monostoriné Hrabovszky Éva tagja a békéscsabai Márvány Fotóműhelynek, ahol önképzés szerűen sajátította el a fotografálás tudományát. 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 02.
 

Családi Egészségnap a Mátéffy oviban

 

2012. május 5-én várnak minden érdeklődőt a Dr. Mátéffy F. utcai Óvodába Családi és Egészségnapra. Szombaton délután 14.00 órakor kezdődnek a programok, melyben lesz történelmi kalandozás, arcfestés, ugrálóvár, lovaglás, lovaskocsikázás, kézműveskedés stb.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 02.
 

Zenekarok Hangversenye

 

Zenekarok Hangversenyét rendezik meg a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola és Hangversenyközpontban 2012. május 11-én pénteken 17.00 órakor.

Fellépő zenekarok: Kis vonószenekar, Haladó vonószenekar, Margaréta Citerazenekar, Ifjúsági Fúvószenekar és egy vendég együttes az Énekes Kamara.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 02.
 

Második helyen a rögbisek

 

A Szentesi ’91-esek Rugby Club 2012. április 29-én fogadta a Békéscsabai Benny Bulls rögbi csapatot. Bár az őszi fordulóban magabiztosan nyerni tudott a szentesi csapat, mégis nagy erőkkel készült az itthoni meccsre, ugyanis az egykoron szebb napokat látott Békés megyei csapat, okozott már nagy meglepetést ellenfeleinek. A békéscsabai rögbi, mint utólag kiderült, a tavaszi fordulóban rengetek problémával küzd, anyagi és utánpótlásbeli okok miatt szétesőben van, a bajnokságból való kilépésen gondolkoznak.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 05. 02.
 

 

.