Második helyen a rögbisek

 

 

 

A Szentesi ’91-esek Rugby Club 2012. április 29-én fogadta a Békéscsabai Benny Bulls rögbi csapatot. Bár az őszi fordulóban magabiztosan nyerni tudott a szentesi csapat, mégis nagy erőkkel készült az itthoni meccsre, ugyanis az egykoron szebb napokat látott Békés megyei csapat, okozott már nagy meglepetést ellenfeleinek. A békéscsabai rögbi, mint utólag kiderült, a tavaszi fordulóban rengetek problémával küzd, anyagi és utánpótlásbeli okok miatt szétesőben van, a bajnokságból való kilépésen gondolkoznak. Mégis becsületből és a régi nagy rivális ’91-esek iránti tiszteletből eljöttek a mérkőzésre, de a csapatuk létszáma nem érte el a kellő tizenöt főt.

 

 

 

A Magyar Rögbi Szövetség szabályainak értelmében, ha egy csapat nem tud kellő létszámban kiállni, az ellenfél a nyertes 26-0 arányban. A meccs e...ttől függetlenül lebonyolításra került, a hazaiak adtak kölcsön játékosokat, ugyanis kemény összecsapások előtt áll a szentesi gárda és a felkészülés szempontjából elengedhetetlen a meccshelyzetben szerzett tapasztalat. Bélteki Zsolt a Szentes edzője csapatától azt kérte, ugyanannyira hajtson, mint éles helyzetben, és tökéletesítsék, az edzésen gyakorolt és folyamatosan bővülő taktikai elemeket.

 

 

 

Az edzői utasítást betartva tökéletesen helyt állt a hazai csapat. Gyönyörűen kivitelezett játékelemekkel, kemény áttörésekkel, gyors passzokkal felőrölték a Bikákat és 91-35 arányban győzelmet szerzett a Szentesi ’91-esek Rugby Club. Bár a szabályzat értelmében a jegyzőkönyvbe a 26-0-s eredmény került, de a felkészülés szempontjából bizonyságtétel, hogy a hazai csapat jó irányba halad, és méltó helye van az NBI –es rögbi bajnokság élvonalában.

 

A Szentes, ezzel az eredménnyel a tabellán is átvette a második helyet. Következő mérkőzésüket Kecskeméten játsszák a Velencei Kék Cápák csapat ellen május 6-án.

 

 

 

Szentes összeállítása: Farkas Zsolt, Zsigár Ferenc, Kiss Szabolcs, Tímár Ferenc, Rákóczi Zoltán, Orovecz Csaba, Bélteki Zsolt (játékos edző), Törőcsik Sándor, Pap Zoltán, Döme Zsolt, Kiss István, Csepregi Krisztián, Czakó Balázs, Orovecz Ádám, Kérdő Szabolcs, Tóth Dávid, Szépe Kornél, Sándor József, Dobos Attila, Mácsai Csaba, Rónyai Dániel, Pipis Róbert.

 

Szentes, 2012. 05. 02.
 

.