Erdélyben jártak...

 

 

 

Idén májusban második alkalommal vett részt a szentesi Jó Úton-Lóháton Alapítvány Lőrincrévén (Románia) a Hip-Tep Lovasterápiás Egyesület szervezésében zajló "Lovon együtt egyformán" programján. A két szervezet együttműködése 2010-ben kezdődött, amikor az erdélyi Egyesület először látogatott Szentesre, hogy ismereteket és gyakorlati tapasztalatokat szerezzen a lovasterápia módszeréről. Azóta folyamatosak a közös programok mind városunkban, mind Romániában. A lovasterápiában és a speciális nevelési igényűek fejlesztésében elért eredményeket 2011 óta nemzetközi konferencián prezentációk formájában kommunikálják. A május 12-i integrált lovasprogramon a két partnerszervezet terápiás lovasain és önkéntesein kívül több szervezet képviselői is jelen voltak: Kolozsvárról az Invitato Lovas Egyesület, valamint Csengersimáról a Dumitran Lovasiskola lovasai önálló lovaglást mutattak be ügyességi pályán.

A rendező, illetve a szentesi alapítvány terápiás lovasai - Benedek Antal, Horváth Zsolt, Héjja Krisztián - a gyógypedagógiai voltizsálás gyakorlataiból tartottak látványos, elismerést kiváltó bemutatót.

A tevékenység iránti érdeklődést a sok látogatón kívül az is bizonyítja, hogy a nemzeti televízió végig jelen volt az eseményen.

 

Szentes, 2012. 05. 17.
 

 

.