I. Szentesi Tájékozódási Rali

 

 

 

Az I. Szentesi Tájékozódási Rali futam pályaírása lezajlott az elmúlt napokban. Sinka Popey Zsolt segítségével rengeteg gyönyörű helyre jutott el a pályaíró csapat. Érdekes és nehéz feladatot tudtak elhelyezni a kijelölt területeken. A futamon indulóknak nagy ügyességre és találékonyságra lesz szükségük ahhoz, hogy a feladatokat megoldják, megtalálják.

 

Sinka Zsoltot kérdeztük a részletekről.

- Az e fajta versenyeken megszokott plasztik kártyákat illetve ragasztott lapokat kell majd megtalálni az indulóknak, ami egyértelművé teszi a feladatot. Az árteres területeken folyamatos ellenőrzést tartunk a futam ideje alatt hogy az utakról ne hajtson le senki hiszen a környezetünk védelme fontos számunkra.

 

- Mind a GPS mind a MAP kategóriában sok feladat megoldása nem lesz egyszerű eset. Természetesen lehetetlent nem várunk senkitől de jócskán meg kell majd mozgatni az agytekervényeket :-)

 

- A rendezvény előestéjén pénteken már várunk mindenkit szeretettel a szállást biztosító Szentesi Üdülő Központban és 18 órától a Pano Sport Pub-ban. Ahol megtekintheted a Rali autókat is és vendégük lehetsz egy OXXOENERGYDRINKRE. Természetesen már ezen az estén is lehet majd mulatozni és csapatot építeni, de csak módjával hiszen szombaton reggel 9 órakkor elindul a menetelés.

 

- A pálya írás közepette olyan érzésünk volt mintha helyenként igazi dzsungelbe haladnánk amit várhatóan a Júniusig hátralevő idő még jelentősen befolyásolni fog. Hatalmas aljnövényzet és lombkoronák várnak majd mindenkit ezen a nem mindennapi tájon. A MAP kategória Szentes környékén kis falvakban, városokban fogja keresgetni a feladatokat így egy Extrém családi kiránduláson vesznek majd részt. A pályaíráson figyeltünk arra hogy ne kelljen sok száz kilométert megtenni a csapatoknak hiszen az üzemanyag árak sajnos nem zuhantak kellő képen eleget.

- A szombati nap a befutó után vacsorával várunk minden indulót és utána éjszakai fürdőzéssel egybekötött bulizgatás veheti kezdetét.

  

- A vasárnap újabb kihívásokat tartogat majd hiszen a strand területén is lesznek majd megoldandó ügyességi és erőnléti feladatok. A GPS kategóriában egy gyorsasági szakasz is be lett építve a pályába, és sok fotópont várja majd az ügyes kalandorokat. A futam délután három óra körül ér majd véget majd ezt követi az eredmények kiszámítása miközben Sinka Popey Zsolt egy világrekord kísérletet hajt vére aminek mindenki szemtanúja lehet. Az eredmény hirdetés követően akinek van kedve és energiája résztvehet a záró bulin is. Csapatunk azon dolgozik, hogy a helyezettek tárgy nyereményeket is kapjanak szponzorainktól. Pl a Mobil Mánia felajánlásából egy GPS készüléket.

 

A futamra jelentkezni e-mailben lehet Június 3-án éjfélig!

 

 

Várunk mindenkit sok szeretettel Szentesen június 8-9-10-én

 

Szentes, 2012. 05. 14.
 

.