Injektálásos növényvédelem a ligetben

 

 

 

Az elmúlt napok csapadékos időjárása sem akadályozta, hogy növényvédelmet hajtsanak végre a Széchenyi ligetben. Többek között ez is az egyik előnye annak a technológiának, mely az országban egyedülálló.

 

 

 

Az ARBORJET technológiát alkalmazták a szakemberek a ligetben, amely úgy működik, hogy a speciális növényvédőszert a fa törzsébe injektálják. Szabályszerűen "védőoltást" kapnak a hatalmas fák. Előfúrás után egy speciális önzáró dugót ütnek a fa törzsébe, majd ezen keresztül nyomják be a növényvédőszert.

 

Ennek a technológiának több előnye is van, pl. természetvédelmi területen lehet alkalmazni, akár óvoda udvarán álló fáknál, vagy olyan helyen ahol kivitelezhetetlen a permetezés.

 

 

 

Másik nagy előnye, hogy szint egy esztendőre megfelelő védelmet nyújt a fának. Igaz még csak most jöttek ki a levelek, de már találtunk a ligeti gesztenyefák levélzetén gombabetegséget. Ez az oltás ezeknek a fáknak is megfelelő védelmet nyújt. Egyenlőre a liget platánfái lettek beoltva de nem elképzelhetetlen, hogy más fafajok is hasonló védelemben részesülnek majd.

 

Szentes, 2012. 05. 15.
 

.