Fotókiállítások Szentesen

 

 

Május 7-én 17.30 órakor nyílik meg az orosházi fotós hölgy, Monostoriné Hrabovszky Éva Töredékek című fotókiállítása a Galéria Kávéház és Étteremben. Ugyanezen az estén a Művelődési és Ifjúsági Házba 18.00 órára a Kecskeméti Fotókör Hüje létra című fotókiállítás másodbemutatójának megnyitására invitál minden érdeklődőt a Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör.

A megnyitók után az Ifjúsági Házban 18.30-tól további fotókkal mutatkozik be az orosházi alkotó. Monostoriné Hrabovszky Éva tagja a békéscsabai Márvány Fotóműhelynek, ahol önképzés szerűen sajátította el a fotografálás tudományát. 

Az est során szintén további képekkel és a kiállítási anyagukról egy kötetlen beszélgetéssel mutatkozik be a Kecskeméti Fotókör Szentesen. A kiállításuk címe a meghívón is megtalálható fénykép után a „hüje létra” (sántító magyarsággal) apropója nem más, mint a mai valóság. Az élet szinte valamennyi területén egy gödör fenekén vagyunk, melyből egy létra segítségével próbálunk kijutni. Ez a „hüje létra” talán a művészet - amelybe a fotózás is beletartozik.

A Kecskeméti Fotókör mára már főként fiatalokból álló társulat, tagjai újra felfedezték és alkalmazzák a régmúlt fotózási technikákat. Fontosnak tartják, hogy a digitális fotográfia térhódítása mellett tovább éljenek a fotográfia kezdeteinek képkészítési eljárásai (Camera obscura, sópapír, cianotípia, olajnyomat, szénnyomat, argentotípia, stb). A mai modern technikának engedve, természetesen a digitális fényképezés is jelentős szereppel bír a fotókör életében, a most kiállított képanyaguk is így készült.

A kiállítások június 4-ig látogathatók a nyitvatartási időben.

 

 

 

Szentes, 2012. 05. 02.

 

 

.