Kitüntetések a Vöröskeresztes Munkáért

 

 

 

A Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete 2012. május 11-én tartotta meg Világnapi ünnepségét Szentesen. A rendezvényen a kiváló munkát végző önkéntesek kitüntetéseket vettek át. A szentesi segítők közül Vöröskeresztes munkáért arany fokozatú kitüntetésben Gáborné Sebesi Katalin, ezüst fokozatú kitüntetésben Lencséné Szalontai Mária és Dohányné Jelenfi Ilona részesültek.  A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége a „Vöröskeresztes Munkáért" kitüntetés Bronz fokozatát adományozta Sebők Ilona, szentesi önkéntesnek.

 

 

 

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége a „Vöröskeresztes Munkáért" kitüntetés Arany fokozatát adományozta Gáborné Sebesi Katalin, a szentesi Legrand Zrt HR. igazgatójának. A Legrand Zrt. Hr igazgatójaként évtizedekig segítette a Vöröskereszt munkáját. Jótékonysági rendezvényeiken szorgalmazta és évente háromszor szervezett véradásokat. Az „Együtt a Véradókért Szentesen„ Alapítvány kuratóriumának tagja. A szentesi szervezet vezetőségében aktívan közreműködik és a megyei küldöttség tagja. Nyugdíjba vonulása után is segíti a humanitárius munkát.

 

 

 

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége a „Vöröskeresztes Munkáért" kitüntetés Ezüst fokozatát adományozta Lencséné Szalontai Máriának, Szentes Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal szociálpolitikai előadójának, aki 11 éve Szentes Város Szociálpolitikai Osztályának vezetője. Amikor a Vöröskereszt nem tud segíteni akkor Ő mindig talál valamilyen megoldást a rászoruló emberek problémáira. Az adományok megfelelő helyre való jutásában is közreműködik. A szociális munkában nagy segítséget nyújt. A városban neki is köszönhető, hogy az országban jó híre van a Szentesi szociális szférának.

 

 

 

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége a „Vöröskeresztes Munkáért" kitüntetés Ezüst fokozatát adományozta Dohányné Jelenfi Ilona, a Központi Gyermekélelmezési Konyha intézményvezetőjének. A nagyszabású Vöröskeresztes rendezvényeknek, mindig a központi konyha ad helyet. Szívesen tartják ott rendezvényeiket, mert munkatársai is a Vöröskeresztes mozgalom elkötelezettjei. A 2006-os árvízi védekezéskor a gáton dolgozó önkéntesek részére juttatták el az élelmiszert. Nélküle lehetetlen lett volna. Segít az adományok kiosztásában, széthordásában.

 

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége a „Vöröskeresztes Munkáért" kitüntetés Bronz fokozatát adományozta Sebők Ilona, szentesi önkéntesnek. Korábbi években gyermektáborozások alkalmával szakácsnői feladatokat vállalt. Rendezvények alkalmával (Anyák napja - Világnap - Idősek napja) segít a szervezésben. Közel tíz éve a lecsófesztiválon is segédkezik. A családját is bevonta már a Vöröskeresztes munkába.

 

 

 

 

 

Szentes, 2012. 05. 11.
 

.