Fejleszt a Hungerit

 

Évente kétmillió csirkét nevelnek majd a Felgyő és Csanytelek között elhelyezkedő telepen a Hungerit Zrt, mely telepet Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter adott át 2012. május 21-én. Elmondta, hogy az ország egyik legjelentősebb beruházása valósult meg, ami segít abban, hogy helyreálljon az állat- és növénytermesztés egyensúlya Magyarországon.

 

 

 

A Hungerit Zrt. 2007. novemberétől 100%-os tulajdonosa a Felgyő-Kev Kft.-nek. A Kft. két teleppel rendelkezik, az egyik Kisteleken, a másik ez az új beruházás, Csanytelek és Felgyő között található. A Felgyő-Kev Kft. tulajdonában lévő Faragó Tanyán 10 db, egyenként 1680 m² alapterületű ól működik, melyek egy turnusban 352.000 broiler csirke nevelésére alkalmasak - hallhattuk Magyar Józseftől a új telephely átadóján.

 

 

 

Ez évente 6 turnusban több, mint 2.000.000 csirke felnevelését teszi lehetővé a telepen. A telep építése 2011. június 17.-én kezdődött, először 6, majd később újabb 4 ól kialakításával nyerte el végleges formáját 2012. április 13.-ra. Ma már teljes kapacitással működik, összesen 16.800 m² alapterületű óllal. Az új beruházás keretében 10 új munkahely létesült.

 

 

 

Az itt nevelt teljes csirkeállomány a Hungerit Zrt. saját tulajdonában lévő keltetőtelepről, saját szülőpároktól származik, ami a legkorszerűbb technológiai igényeknek és nevelési feltételeknek megfelelő, automatizált etető, itató, hűtő, fűtő és szellőző rendszerrel kiegészítve garantálja a folyamatosan rendelkezésre álló kiváló minőségű állományt.

 

 

 

 

 

A beruházás bekerülési értéke 1,7 milliárd forint, melyből az elnyert állami támogatás 700 millió forint. A beruházást Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter adta át 2012. május 21-én, aki elmondta, hogy az ország egyik legjelentősebb beruházása valósult meg a Csongrád megyei Felgyő és Csanytelek között.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2012. 05. 21.
 

.