2012. ÁPRILIS

 

Sportmajális Szentesen

 

A Szabadidős Sportklub szeretettel meghívja Önt a SPORTMAJÁLIS elnevezésű rendezvényre.

A rendezvény időpontja: 2012. május 1. 9:00 – 17.00 óráig

Helyszíne: Pusztai László Sporttelep, Szentes

A részletes programért katt a képre!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 26.
 

Népzenei sokadalom és utcabál

 

2012. április 30-án Népzenei sokadalomra és utcabálra várják az érdeklődőket a Luther térre és az Ifjúsági Parkba. Este 6 órakor térzenével indul a program, majd népzene és néptánc bemutatókat láthatunk. Este negyed 9-től indul a lampionos séta a díszkúttól az Ifjúsági Házig.

Az Ifjúsági Parkban a nagyszínpadon a Bergendy Együttes élő koncertjén szórakozhatunk, majd levezetésként az IH büfé teraszán a Black Five együttes játszik az est zárásáig.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 26.
 

Magyar Imre Díjas Dr. Földesi Irén

 

A diabetológia szakterületén az egyik legmagasabb elismerést, Magyar Imre Díjat és emlékérmet vehetett át a napokban a Magyar Diabetes Társaság Vezetőségének döntése alapján, a társaság érdekében kifejtett tevékenységért Dr. Földesi Irén, a Dr. Bugyi István Kórház diabetológus főorvosa.

A Magyar Imre-emlékérmet a Társaság vezetősége rendszerint azoknak az MDT-tagoknak ítéli oda, akik tevékenységükkel, életpályájukkal kiemelkedő mértékben járultak hozzá a társaság szakmai, szervezeti életének fejlődéséhez.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 26.
 

Meg van a 30.000-dik törzsvásárló

 

A 155. sz. Coop boltban (Kossuth kanyarban a Pollák mellett) vehette át a 30 000 Ft-os vásárlási utalványát Takács Istvánné, aki a Hunor Coop Zrt. 30.000-dik törzsvásárlója. Két hónappal ezelőtt adta be igénylését a törzsvásárlói kártyára, és ahogy az a napokban kiderült, ő lett a cég 30.000-dik kártyatulajdonosa.

Csatordai Lajos a cég kereskedelmi igazgatója adta át a kártyához járó 30.000 forintos vásárlási utalványt 2012. április 25-én.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 25.
 

Nyert a Szentes az FTC ellen

 

Hosszabbítás után, 7-6-ra nyert a Nyert a KALO MÉH CS&K Szentesi VK férfi vízilabdacsapata a Vodafone OB I 7. helyért zajló párharcában az FTC ellen. A két győzelemig tartó párharc 1:1-re áll, folytatás szombaton a fővárosban. A győztes találatot Weszelovszky László - az alapszakasz gólkirálya - 9 másodperccel a hosszabbítás vége előtt szerezte. A 2 győzelemig tartó párharc 1:1-re áll, folytatás szombaton a fővárosban.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 25.
 

Látogatás a Panír 3-ban

 

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület a városi körséta sorozatában egy érdekes helyszínt jelölt meg sétálásnak. Ez nem volt más mint a Hungerit Zrt. Panír 3-as üzemegysége.

Sok érdeklődő várta a 20 percenként induló turnusokra, hogy belülről is megtekinthessék a gyár panír részlegét.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 25.
 

Májustól jön a UPC

 

A RubiCom kábelhálózatainak értékesítése nyomán májustól már az új tulajdonos, az ország első számú kábelszolgáltatója, a UPC Magyarország biztosítja a kábeltévés, internet- és telefonszolgáltatásokat Szentesen. A  műszaki fejlesztéseknek köszönhetően itt is elérhetővé válnak a UPC saját újszerű digitális tévés és villámgyors internet-szolgáltatásai.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 25.
 

Kiadó üzlet, iroda, orvosi rendelő

 

A Szentes Városi Szolgáltató KFT pályázatot hirdet az alábbi helyiségek bérbeadására, melyeket a következő időpontokban tekinthetők meg: klikk a képre!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 25.
 

Meghívó fogatversenyre

 

A fábiánsebestyéni Lovas-turisztikai Szolgáltató Kft. Tisztelettel meghívja Önt 2012. április 28. és május 1. között megrendezendő XXIX. NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENYRE ÉS MAGYAR DERBYRE. Helyszín: Fábiánsebestyén - Kinizsi Park.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 25.
 

Keresik Derekegyház "legCOOLabb" csapatát!

 

Éjszakai akadályverseny, nemcsak derekegyháziaknak! Április hónap utolsó napján izgalmas éjszakai akadályversennyel várjuk 4 fős csapatok jelentkezését 2012. április 30.-án 18:00 órától a Dr. Brusznyai Árpád Művelődési Ház és Könyvtár - IKSZT -hez. A csapatok előzetes jelentkezését várják a szervezők a plakáton látható elérhetőségeken.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 25.
 

Ne óvakodj a törpétől!

 

Most végre nem kell bosszankodnod a törpeharcsa-kapások miatt… 2012-ben második alkalommal kerül megrendezésre a Törpeharcsa Fogó-és Főzőverseny a Szentesi Üdülőközpontban. A versenyen minden halfaj fogása számít, azonban a törpeharcsa 3X-os szorzóval számít be a pontozásba. A sütés-főzésnél minden halfaj, minden elkészítési mód érvényes, a törpeharcsából készítők azonban különdíjat kapnak. Részletek a plakáton olvasható!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 24.
 

Kapcsolatok - Érzések - Terek

 

2012. április 28-án (szombaton) 15.00 órakor nyílik meg Séra Erzsébet kiállítása a Városi Könyvtárban Kapcsolatok - Érzések - Terek címmel. A megnyitóra minden érdeklődőt várnak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 24.
 

Halálos baleset az elkerülőn

 

Halálos kimenetelű közúti baleset történt ma a reggeli órákban a 451-es számú főút szentesi elkerülő szakaszán. A jelenlegi információk szerint egy Opel típusú személyautó haladt a 451-es főút egy alárendelt útján, amikor fel akart hajtani a főútra, de nem adta meg az elsőbbséget a Csongrád felől szabályosan érkező WV típusú kisbusznak és az oldalába csapódott. A baleset következtében az Opel sofőrje a helyszínen életét veszítette.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 24.
 

Két kerekűekre specializálódtak, megbuktak

 

Az elmúlt fél évben megnőtt a kétkerekű járgányok eltűnése Szentesen. 2011. november óta a motorkerékpár és segédmotor-kerékpár lopások számában emelkedés volt tapasztalható, ezért a Szentesi Rendőrkapitányság bűnügyi- és közrendvédelmi szolgálata fokozott ellenőrzéseket hajtott végre Szentesen.

Ennek eredményeképpen sikerült elfogni egy helybéli fiatalembert, aki számlájára közel egy tucat kétkerekű jármű eltulajdonítása írható. Mint kiderült, a közel félmillió Ft-os motorkerékpár, a 8 segédmotor-kerékpár (javarészt SIMSON-ok voltak) és két nagy értékű bicikli lopásának egy részénél társai is voltak.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 23.
 

Petőfi-szavalóverseny

 

Ebben a tanévben új helyszínen, de a régi lelkesedéssel rendezték meg a Klauzál Gábor Általános Iskolában a hagyományos területi szintű Petőfi-szavalóversenyt. Az alsósok versenye április 12-én, a nagyoké 18-án volt.

Mindkét korosztályban színvonalas volt a mezőny, a gyerekek jó versválasztásról és biztos szövegtudásról tettek tanúbizonyságot. A versenynapokon elhangzottak a klasszikusok alkotásai, de akadtak a kortárs irodalom képviselőinek művei közül is szép számmal.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 23.
 

 

Országos Fedett Pályás Szenior Úszóbajnokság

 

Első alkalommal rendeztek fedett országos szenior úszóbajnokságot, amely nyílt verseny volt, így nagyon sok külföldi versenyző is rajthoz állt. A júniusi világbajnokság előtt nagyon jó lehetőség volt arra, hogy szinteket ússzanak a kiutazó versenyzők, hiszen minden versenyszámot megrendeztek a három nap alatt.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 23.
 

Országos Szépíróversenyen térségünkből

 

2012. április 21-én rendezték meg Szentendrén az Országos Szépíróversenyt SNI diákok számára 4 életkori kategóriában. 240 versenyző mérte össze tudását, ahol kistérségünket képviselte Tóth Lilla (2. oszt.) és Pécsi Norbert (5. osztály) Szegvárról, mint kategóriájukban megyei 1. helyezettek, illetve Lévai Viktor (3. osztály) Nagymágocsról, aki a 3-4. osztályosok kategóriájában szintén megyei 1. helyezett szépírásban. Az országos versenyen Lévai Viktor 4. helyezést ért el.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 23.
 

Nyitott művészeti nap

 

Nyitott művészeti napot tart a Művészetek Háza. 2012. április 29-én (vasárnap) 10.00 órától a könyvkötészet lesz a téma, melyen Cseh Lajos a Szivárvány Művészeti Iskola tanára bevezeti az érdeklődőket a könyvkötészet rejtelmeibe.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 22.
 

Főzzünk mi is játszóteret!

 

PRÓBÁLJUK MEG ÚJRA! Az elmúlt évben is próbált kifőzni magának Szentes egy játszóteret, és az idén újra próbálkozik. Tegyünk közösen azért, hogy minél több gyermek és szülő örömére építhessünk még több játszóteret!

Ezért nem kell mást tenni, csak a Delikát csomagoláson lévő vonalkódot eljuttatni a Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztályára, vagy a Hivatal portáján kihelyezett gyűjtődobozba bedobni!

Játékban valamennyi Delikát termék részt vesz, kivéve a 2kg-os és annál nagyobb kiszerelésű Delikát termékek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 22.
 

Perspektíva a hátrányos helyzetű fiataloknak

 

A honvédelmi tárca azon dolgozik, hogy valós perspektívát nyújtson a hátrányos helyzetben lévő roma fiatalok számára – hangsúlyozta dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára április 19-én délelőtt, amikor irodájában fogadta Farkas Dórát, a Lippai Balázs esélyegyenlőséget elősegítő ösztöndíj egyik győztes pályázóját.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 22.
 

Születés Hete Szentesen

 

Szentes idén is csatlakozott a Születés Hete országos, kulturális és tájékoztató rendezvénysorozathoz. 2012. május 10-11 között számos programmal várják azokat, akik családalapítással kapcsolatos fontos információk után érdeklődnek.

A Születés Hetén összefognak azok a szakemberek, akik az év többi hetében külön-külön azon dolgoznak, hogy a családok tagjai megtalálják azokat az információkat és alternatívákat, melyek ismeretében kiválaszthatják a számukra megfelelő irányt.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 21.
 

Fabula Rasa koncert Mókussal és Sziámival

 

2012. április 20-án a Fonogram díjas Szirtes Edina „Mókus” és A Fabula Rasa koncertje volt a világzenei esten a Lajtha László AMI és Hangversenyközpont koncerttermében. Az együttes barátjaként lépett színpadra Müller Péter „Sziámi” költő, énekes.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 20.
 

Családi kalandolimpia

 

Szentesen ismét megrendezik a tavaly nagy sikert aratott Kalandolimpiát, amely idén a “Családi kalandolimpia” nevet viseli. A szervezők ezzel az elnevezéssel jelezték, hogy nem csak egyéni nevezőket várnak, hanem várják azokat a családokat, amelyek szeretik a játékos és izgalmas feladatokat, kalandokat. Az idén is lesz többféle akadály- és ügyességi pálya, paint ball célba lövés, lovagi feladatok és természetesen térképes kincskeresés.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 20.
 

Egy halott és 12 sérült a ligeti balesetekben

 

2012. április 19-én 10 óra 4 perckor több súlyos baleset történt a szentesi Széchenyi ligetben. Kezdjük a legsúlyosabbal. Két lány futott a futópályán és az egyik rosszul lett és megállt a szíve. Társa sokkos állapotba került és nem tudta, hogy legjobb barátnője a klinikai halál állapotába került. Segíteni szeretett volna egy fiatal srác, aki elesett motorjával a kavicsos ösvényen, és a nyakát fájlalta. A ligeti játszótéren három fiatal lovagolt.  A motor hang miatt megvadult a ló, és  a lovasa leesett róla. A ló elszabadulása közben félre lökte az egyik lányt, aki eszméletlen állapotba került, a többiek kisebb karcolással úszták meg a kalandot.

A további sérülésekről a képre kattintva olvashat.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 19.
 

Kepes András a könyvtárban

 

2012. április 19-én Kepes András író, újságíró, főiskolai tanár, tv-s személyiség volt a Városi Könyvtár vendége. Az ingyenes rendezvényre hatalmas érdeklődés volt, és a könyvtár első emeleti aulája zsúfolásig megtelt. Az est első perceinek Ön is részese lehet, ha megtekinti a képre kattintva a videó anyagot.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 19.
 

Francia est a Megyeházán

 

A Horváth Mihály Gimnázium szervezésében 2012. április 19-én láthatta az érdeklődő közönség a hagyományosnak tekinthető, évente egyszer megrendezésre kerülő francia estet, melynek a Megyeháza impozáns nagyterme adott otthont.

Francia versek, dalok, rövid jelenetek és diákfilmek kerültek bemutatásra. Az esten nem a gimnázium tanulói léptek fel, hanem általános iskolákból is érkeztek francia nyelvet tanuló diákok.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 19.
 

Ösztöndíj fiatal festőművészeknek

 

Néhai Katona Kiss Ferenc, szentesi festőművész alapítványt hozott létre 40 éven aluli, fiatal festőművészek részére, abból a célból, hogy tehetségüket gondtalan körülmények között teljesíthessék ki.

Az alapítvány ösztöndíját, mely a mindenkori tőke egy évi kamata, Szentesen rendezett pályázati kiállításon lehet elnyerni.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 19.
 

Postázzák a kukamatricákat

Matrica nélkül májustól nincs kukaürítés

 

A napokban kezdte a Városellátó Intézmény a családi házas ügyfelei körében kukaazonosító matrica postázását.

Az azonosító matrica az első negyedéves díj számlájával együtt (azok az ügyfeleink, akik korábban rendezték egész éves szemétszállítási díjukat külön levélben kapják meg a matricát) kerül kézbesítésre.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 19.
 

Bekamerázzák Szentest

 

Az önkormányzat közel 22 milliós beruházása során 21 kamerát szerel fel a városban, kettőt Eperjesen. A kivitelezést elnyerő Optanet Kft. 2012. április 18-án elkezdte a kamerák felszerelését és azok próbaüzemét.

A rendőrségen a felszerelt új kameráknak köszönhetően már meg is történt az első szabálytalanság felderítése, mert az Ady E. utcán található kamera szabálytalan parkoló autókra lett figyelmes.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 18.
 

Tehetségközpont Szentesen

 

Újabb állomásához érkezett a Magyar-Román Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-13 keretében indult partnerség Szentes és Újszentes között. HURO/1001/062/2.3.1 EuroTalent néven ismét közös projektet valósítanak meg az együttműködők a temesvári Szórvány Alapítvány vezetésével.

Szentesen a Deák Ferenc Általános Iskola és a Lajtha László AMI és Hangversenyközpont bevonásával tehetségközpontot alakítanak ki, amelyben 5 területen (zene: 10 fő, tánc: 20 fő, dráma: 8 fő, képzőművészet: 15 fő és sport: 15 fő, összesen 68 fő részvételével) folyik a tehetséges gyermekek képzése.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 18.
 

Műszakiak Napja részletesen

 

Ismét együtt ünneplik a műszakiak napját és a Szent György-napot a katonák, a rendőrök és a város lakói április 20-án, pénteken Szentesen. A Damjanich János laktanya kapui egész nap nyitva lesznek, a házigazda MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred és a rendőrök látványos bemutatókkal, kulturális és sportrendezvényekkel várják az érdeklődőket.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 18.
 

Veszprémben Szentes

 

 

15. alkalommal rendezték meg Veszprémben a Közép-Dunántúl legrangosabb turisztikai seregszemléjét. A kiállítás idei díszvendége a horvátországi Opatija volt, de mellette Ausztria, Ciprus, Málta és Lengyelország is képviseltette magát. A vásárra kilátogatók hosszú sora jelezte, a nehezen múló gazdasági válság ellenére a belföldi attrakciók, és a fejlesztésekre hangsúlyt helyező turisztikai régiók sem vesztettek vonzerejükből.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 18.
 

Mikor kell, és mikor nem kell fizetni

 

Tájékoztatjuk a parkolókat arról, hogy a 2012. évi munkarend alapján április 21-e (szombat) munkanapnak minősül, ezért a parkolási rendelet szerint, a parkolásért fizetni kell. Viszont 2012. április 30-a (hétfő) pihenőnap, a parkolásért nem kell fizeti. Kérjük a parkolókat, ezeknek a figyelembe vételéve parkoljanak.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 17.
 

7. Arany Páva díját kapta a Pengető

 

A Pengető Citerazenekar Szegeden a Citerazenekarok Minősítő találkozóján Arany Páva Díjat kapott. A díjat hetedik alkalommal érte el országos minősítő hangversenyen a Pengető Citerazenekar. Debreczeni-Kis Helga a citerazenekar tagja egyéniben a térségi minősítőn a legmagasabb, kiváló minősítést kapta.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 17.
 

Új fedett uszoda épülhet

 

Több mint egymilliárd forint ráfordítással – közel 355 milliót a város biztosít – új, fedett, a nemzetközi elvárásoknak is megfelelő 50 méteres medencét, egy 600–700 fő befogadására alkalmas lelátót és az ezeket magába foglaló csarnoképületet létesítenének Szentesen az Üdülőközpontban.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 17.
 

Nem lesz Szentesen bölcsődei gondozási díj

 

A 328/2011. (XII.29.) Korm. rendelet értelmében az önkormányzatnak lehetősége lenne a gyermekek foglalkozására, nevelésére, nappali felügyeletére a bölcsődei intézményi térítési díjat meghatározni, azonban ezzel Szentes városa nem kívánt élni.

Szentes korábban is tett már erőfeszítéseket a fiatal családok segítése érdekében, azonban az elmúlt rendes testületi ülésen olyan döntés született - eltérően más önkormányzatoktól -, hogy a város nem kér gondozási díjat a bölcsödében az elhelyezett gyermekekért. Ezzel is támogatni kívánja az édesanyák munkába állását.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 17.
 

A Fekete Sereg elvérzett Szentesen

 

A Szentesi ’91-esek Rugby Klub a 2011-2012 NB I- es rögbi bajnokság tavaszi fordulóján fogadták a százhalombattai Bulldogok Fekete Sereg nevű alakulatot. Az őszi összecsapást még a battai csapat nyerte 24-7 arányban. A szentesi gárda a tavaszi fordulókra nagyon keményen készült, és ez a felkészülés a hétvégi színvonalas mérkőzésen meg is mutatkozott.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 17.
 

Fabula Rasa koncert Mókussal

 

A FONOGRAM DÍJAS SZTÁR ÉS ZENEKARA KÖZKÍVÁNATRA!

SZIRTES EDINA „MÓKUS” ÉS A FABULA RASA KONCERTJE – VILÁGZENEI EST

SZTÁRVENDÉG: MÜLLER PÉTER „SZIÁMI”

Világzenén innen és túl…. egy csodálatos utazás, tele meglepetésekkel….

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 17.
 

HunRoCoop Szentes Expo

Jelentkezési lap letölthető!

 

Több sikeres pályázatot követően a határon átnyúló együttműködés új szakaszához érkezett Szentes Városa. Szentes és Dumbravita (Újszentes) önkormányzatának együttműködése, a „HunRoCoop” elnevezésű elnyert pályázat segítségével kiterjedhet településeiken és a vonzáskörzetükben működő vállalkozások üzleti kapcsolatainak kiépítésére is.

Célunk az üzleti partnerség kialakulásának segítése, a konkrét gazdasági és kereskedelmi tevékenység megindítása. Az ezen lehetőségek iránt érdeklődő vállalkozásokat arra kérjük, hogy adják be jelentkezési lapjukat.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 17.
 

VIRÁGSZÍNVONALASABB SZENTESÉRT

Versenykiírás

 

Itt a tavasz! Igaz, eléggé megtréfált az időjárás minden kert tulajdonost és gazdálkodó embert. Ettől függetlenül több helyen kihasználva a szebb napok adta lehetőségeket újra szépítik házuk táját, erkélyeiket. Az Önkormányzat  hagyományt őrző módon ismételten meghirdeti a VIRÁGSZÍNVONALASABB SZENTESÉRT Környezetszépítő Versenyt, amelynek keretében kívánja elismerni azoknak a munkáját, akik sokat tesznek az igényesebb környezet kialakításáért, mely által a város a virágosabbá, zöldebbé, élhetőbbé válik.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 16.
 

Lakossági fórum az Ipari Parkról

 

Lakossági fórumot tart az Együtt Szentesért Egyesület Szentesen, a Megyeháza kistermében 2012. április 24-én, kedden 17 órakor - IPARI PARK, a gazdaságfejlesztés eszköze városunkban címmel. Előadó: Bocskay István, ipari park referens.

Mi feltesszük kérdéseinket! Tegyék ezt Önök is!

Pl.: Mi az az Ipari Park? Gazdaságélénkítő? Új gazdasági lehetőségek tárháza? Az életszínvonal befolyásolója? Remény?

Az előadás résztvevői meglepetés-információkat hallhatnak!

Szeretettel vár minden érdeklődőt az Együtt Szentesért Egyesület!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 16.
 

II. Most Megmutatom Magam Fesztivál

 

2012. május 5-én rendezi meg a szentesi Egységes Pedagógiai Szakszolgálat a  II. Most Megmutatom Magam Fesztivált. Az Ifjúsági Házban megrendezendő fesztiválon indulhatsz egyéniben, párban vagy csoportban, max. 5 perc időtartamban: • ének, hangszeres zene • tánc, mozgás • vers, próza • rajz, kézműves • egyéb (pl. paródia, bűvészkedés, bábozás…) kategóriában.

 Jelentkezési határidő: 2012. május 5. szombat

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 16.
 

Búvárbaleset vagy gyakorlat?

 

A szentesi Tisza-parton már nem számít különleges esetnek, ha a városban települő műszaki ezred katonái a folyónál gyakorlatoznak. Hídépítők, búvárok népesítik be gyakran az alakulat vízi gyakorlóterét, de az sem ritka, ha a békaemberek a szabad strand területén merülnek – látványos tevékenységüket mindig nagy érdeklődéssel figyelik a partról a horgászok… Egy laikusnak nem tűnik fel, de a hozzáértők látják, hogy a Tisza éppen árad: igaz, hogy a víz szintje csak alig emelkedett az elmúlt hetekben, a sodrása azonban jelentősen megnőtt, ráadásul elég sok uszadékot (s tegyük hozzá szomorúan: hulladékot) visz magával.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 16.
 

A Pódiumbérlet utolsó előadása

 

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében 2012. április 16-án 19 órakor láthattuk a Pódiumbérlet utolsó előadását NÉZZÜNK BIZAKODVA A JÖVŐBE! címmel. Előadták: SÁFÁR MÓNIKA és BARDÓCZY ATTILA

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 16.
 

2012 első Dumaszínháza Szentesen

 

A 2012-es év első Dumaszínházi előadását láthattuk 2012. április 12-én a Művelődési és Ifjúsági Ház pódiumtermében (még két előadás várható az idén!).

Elsőként a Szomszédnéni Produkciós Iroda, azaz Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs lépett a közönség elé. Fantasztikus kozmetikai tanácsokat adtak férfiaknak és további hétköznapi gondokra is adtak megoldást műsorukban, melyet hangos nevetéssel hált meg a közönség.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 16.
 

Költészet napja a könyvtárban

 

A Városi Könyvtár két rendezvényt is szervezett a Költészet Napja alkalmából. 2012. április 11-én Paulovics Tamás versmondó estjén szórakozhattak a versek, és a költészet rajongói. Az esten közreműködött Mihály Béla és Várkonyiné Mihály Erna a Lajtha László Zeneiskola igazgatója és tanára. Klarinét játékukkal színesítették az estet melyet az eseményen készült videón is megtekinthetnek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 16.
 

Népzenei sokadalom és utcabál

 

2012. április 30-án Népzenei sokadalomra és utcabálra várják az érdeklődőket a Luther térre és az Ifjúsági Parkba. Este 6 órakor térzenével indul a program, majd népzene és néptánc bemutatókat láthatunk. Este negyed 9-től indul a lampionos séta a díszkúttól az Ifjúsági Házig.

Az Ifjúsági Parkban a nagyszínpadon a Bergendy Együttes élő koncertjén szórakozhatunk, majd levezetésként az IH büfé teraszán a Black Five együttes játszik az est zárásáig.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 16.
 

Nemzetközi Minikosárlabda Torna – 2012

 

Az idén már a negyedik alkalommal 2012 ápr. 6-8 között került megrendezésre Szentesen a Nemzetközi Húsvéti Minikosárlabda Torna.

A hagyományteremtő céllal megrendezésre kerülő kosárlabda torna csak a nevében tűnik mini kosárlabdának, szervezésben egy komoly, harminc csapat részt vételével lebonyolított tornáról van szó. A tavaly megvalósított IPA Határon Átnyúló programnak köszönhetően, több szerb csapat is megkereste idén a Szentesi Kosárlabda Klubot a torna részvétele miatt. A magyar utánpótlás csapatokokon kívül érkeztek Szerbiából, Romániából és Szlovákiából is csapatok.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 16.
 

35. éves a Bárdos Lajos Vegyeskar

 

2012. április 15-én kórushangversennyel ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját a Bárdos Lajos Vegyeskar. A Megyeháza KKK díszterme zsúfolásig telt meg az ünnepi hangversenyre, melyre ellátogatott a németországi (Mesum-i) Madchen-und Frauenchor. A női kórussal 23 esztendeje tartják a kapcsolatot. Eddig 12-szer találkozott a két énekkar.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 16.
 

Bölcsőde kóstolgató

 

2012. április 18-19-20-án (9-11 óráig) Szentes város bölcsődéjében nyílt napokat rendeznek. Ezen a napon az anyukák, apukák, nagyszülők és a testvérek megnézhetik, hogy a "nagy" bölcsődések, hogyan töltenek el egy-egy napot a Vásárhelyi úti intézményben.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 15.
 

Szebb a világ, ha kiszínezzük

 

2012. április 14-én (szombaton) 15 órakor nyílt meg a Kurca-parti Foltvarró Klub SZEBB A VILÁG, HA KISZÍNEZZÜK című kiállítása.

A kiállítást Almási Jánosné tanárnő nyitotta meg Takács Gabriella (fuvolaművész, tanár) és Debreczeni-Kis Helga (ének) játéka után az alábbi gondolatokkal:

Szebb a világ, ha kiszínezzük. Hát valóban! A teremben kiállított alkotások a szívünket melengetik, nem csak motívumaikban, összeillő tarkaságukban, hanem a beléjük fektetett sok szeretetben is.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 14.
 

Nyuszi Kupa asztalitenisz verseny

 

A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola tornatermében rendezte meg a Szentesi Kinizsi SE a Nyuszi Kupa elnevezésű húsvéti utánpótlás asztalitenisz versenyét. A versenyre nem csak szentesi, hanem arpádhalmi és cserkeszölői versenyzők is érkeztek. Több mint negyvenen álltak asztal mellé, hogy eldöntsék, hogy ki az első.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 14.
 

Egészség a célkeresztben

 

2012. április 14-én, szombaton a Dr. Bugyi István Kórház Rendelőintézetében 10 és 17 óra között méhnyakrák szűrést, csontsűrűség-mérést, mammográfiás vizsgálatot valamint bőrgyógyászati vizsgálatot tartottak az Egészség a célkeresztben elnevezésű szűrőprogram keretében.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 14.
 

Koszta festőverseny

 

Ebben az évben április 12-én rendezték meg a Koszta József Általános Iskolában a Koszta festőversenyt. Közel 170 tanuló mérhette össze festészeti tudását Szentes és vonzáskörzetéből.

A tanulók 18 beállítás közül választhatták ki a nekik leginkább tetszőt, majd másfél óra állt rendelkezésükre, hogy elkészíthessék kis alkotásaikat. A zsűri tagjainak nehéz dolguk volt, mire kiválasztották a korcsoportonként 3-3 díjazottat.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 14.
 

Mercedes-Benz Road Show a Zsoldosban

 

A Kecskeméti Mercedes-Benz Manufacturing Hungary, toborzási Road Showjának következő állomása Szentesen a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola "A" épületének tornatermében volt 2012. március 30-án.

Az állásbörzével összekötött Road Show célja a gyár bemutatása és olyan szakemberek toborzása, akik szívesen dolgoznának a nagy múltú cég kecskeméti üzemében.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 13.
 

Pollák nap

 

Ebben a tanévben is nagy sikerrel rendezték a Pollák Antal Szakközép és Szakiskolában a DÖK napot, ami már hagyományosan Pollák nap néven szerepel az iskola programjában.

Reggel az iskola névadójáról emlékeztek meg, majd az épület falán lévő emléktábla megkoszorúzása után kezdődtek a programok. Idén is nagy népszerűségnek örvendtek a számítógépes játékok (League of Legends, Red Alert II., Starcraft, Counter-Strike) egyéni és csapatbajnokságai.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 13.
 

Rendhagyó irodalom órák a Költészet Napján

 

2012. április 10-11-én rendhagyó irodalom órát tartottak a Móricz Zsigmond Művelődési Házban. A Teatro Színház előadásában a Költészet Napja alkalmából József Attila és Móra Ferenc műveiből láthattunk részleteket a társulat előadásában. A színig megtelt teremben általános- és középiskolások vettek részt az olykor mulatságos előadáson.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 13.
 

Aranyérem Szlovéniából

 

Magyar győzelemmel ért véget a Ljubljana Open standardversenye. A kétszeres Világjátékok-résztvevő szentesi László Csaba új partnerével, Páli Viktóriával, megnyerte első nemzetközi versenyét. A Szilver TSE versenyzője László Csaba december óta dolgozik együtt Páli Viktóriával, és a szlovén verseny előtt a 33. helyen álltak a világranglistán.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 13.
 

Tábla ötlet egy olvasótól!

 

Az elmúlt héten majdnem súlyos baleset történt abból, hogy egy fiatalember az egyik körforgalomban a kerékpárjával nem szállt le a gyalogátkelő előtt hanem úgymond szétnézés nélkül átrongyolt rajta. Le kellett volna szállnia és úgy átkelni a zebrán (így a szabályos), csakhogy ő ezt nem tette, mint ahogy nagyon sokan nem teszik meg nap, mint nap.

Erre a problémára (figyelmeztetésre) talált megoldást egyik olvasónk, aki Békéscsabán a képen látható táblát látta meg. Telefonjával lefényképezte és elküldte szerkesztőségünkbe.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 13.
 

Honvédtiszt-jelöltek a pontonon

 

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának (HHTK) harmad- és negyedéves, műszaki szakos honvédtiszt-jelöltjei vendégeskedtek április 10–13. között Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél. A tizenöt leendő műszaki tiszt különböző kiképzési foglalkozásokon vett részt a Tisza-parti helyőrségben. Vízen történő átkelés és víztisztítás – ezeken a kiképzési foglalkozásokon vettek részt az NKE HHTK harmad- és negyedéves, műszaki szakos honvédtiszt-jelöltjei a héten Szentesen.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 13.
 

Elmarad a Szentes EXPO ebben az évben

 

Úgy néz ki, hogy megszakad (vagy átalakul) egy hagyomány, mely a város gazdasági életének seregszemléje. Az idei esztendőben nem rendezik meg a Szentes Expo-t, mely anno Kereskedelmi Napok és Vásár néven indult városunkban. Már az elmúlt évben érezhető volt a gazdasági élet szereplőinek óvatossága a válság idején, ami tovább gyűrűzött. A Szentes Expo szervezőitől megtudtuk, hogy ebben az évben is érezteti hatását a gazdasági válság, így elmarad a jubileumi expo.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 12.
 

Gázömlés a Kertvárosban

 

Április 11-én, az esti órákban Szentesen, a Honvéd utcában egy munkagép munkavégzés közben átvágott egy 32 mm átmérőjű gázvezetéket. A vezeték az utcáról szállította a gázt az épületbe, ezért nem volt nagy a benne uralkodó 0,03 bar nyomás sem.

A Szentesi Hivatásos Tűzoltó parancsnokság tűzoltói egy gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak a helyszínre.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 12.
 

Kepes András Szentesen

 

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves barátait a szentesi könyvtárba (Kossuth u. 33-35.), ahol KEPES ANDRÁS lesz a vendég. Időpont: 2012. április 19., 18.00 óra. A rendezvény ingyenes, azonban a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Ingyenes regisztrációs jegy a központi könyvtár földszintjén igényelhető. További információ: 63/400-271

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 12.
 

Eskütétel és gyakorlat Tömörkényen

 

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltség szervezésében és vezetésével, az alárendelt Hivatásos Tűzoltó Parancsnokságok (Szentes HTP, Csongrád HTP, Hódmezővásárhely HTP) kijelölt állományának bevonásával, a Magyar Polgári Védelmi Szövetség támogatásával, 2012. április 12-én Tömörkény község teljes települési polgári védelmi szervezeteinek – 43 fő – felkészítése, ünnepélyes eskütétele és készségfejlesztő gyakorlata került végrehajtásra.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 12.
 

Nem szokványos körséta Szentesen

 

2012. április 20-án nem szokványos szentesi körsétára hívják az érdeklődőket a Szentesi Vendégszeretete Egyesület tagjai. Ezen a napon a Hungerit Zrt. Panír 3-as üzemét "látogathatják" meg a 20 percenként induló csoportokban.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 12.
 

ICIRI - PICIRI KLUB

 

Szeretettel meghívunk minden 2-3 éves apróságot anyukájával a Kertvárosi Óvoda Rákóczi u-i Óvodájába a baba-mama klubba. A klubfoglalkozás időpontja: 2012. április 17-én kedden 16 órakor kezdődik.

A klubfoglalkozás helye: Rákóczi F. u-i Óvoda Szentes, Rákóczi F. utca 46-48.

Program: Fogak fejlődése, védelme - a gyermekek helyes táplálkozása.

Előadó: Dr. Tóth Györgyi fogorvos

 

Rákóczi Óvoda nevelőtestülete.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 12.
 

Csokinap a Klauzálban

 

Első alkalommal rendezték meg a nagycsoportos óvodások részére az iskolába hívogató Csokinapot 2012. március 30-án, pénteken délután 4 órától. A rendezvényt Dévay István igazgató úr nyitotta meg az érdeklődő gyerekeknek és szüleiknek az iskola tornatermében. Ezután egy közös filmnézés következett Gombóc Artúrról, aki a rendezvény kulcsfigurája volt.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 12.
 

Civil és Családi Sportnap a Dózsa házban

 

2012. április 21-én szombaton Civil és Családi Sportnapot rendeznek a Dózsa házban.

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 12.
 

MŰEMLÉKI VILÁGNAP  Szentesen

 

2012. április 14. (szombat) 10.00-16.00 óráig 500 Ft-os körjeggyel látogatható a Fridrich János Fényírdája (ahol Fridrich János unokája, Rágyánszky Sándor varja a látogatókat), a Csallány Gábor Kiállítóhely (ahol Oroszné Rónyai Éva és Darabos Judit az épület-felújítás mozzanatait és a látvány- tárat mutatja be), valamint a Péter Pál Polgárház (ahol 10 és 14 órakor dr. Béres Mária tart előadást „Az esküvőtől a hálószobáig" címmel).

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 11.
 

A Pódiumbérlet utolsó előadása

 

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében 2012. április 16-án 19 órakor láthatjuk a Pódiumbérlet utolsó előadását NÉZZÜNK BIZAKODVA A JÖVŐBE! címmel.

Előadják: SÁFÁR MÓNIKA és BARDÓCZY ATTILA

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 11.
 

Lopják a plakátokat Szentesen

 

Nem győzik pótolni a soron következő Dumaszínház plakátját a Kossuth téri hirdetőtáblán, mert rendszerint el-el tűnik. Az nem baj, ha valaki elviszi egy időre, csak vissza nem hozza.

Ezek a plakátok a hirdetett előadáson bukkannak fel újra, melyre autógrammot kérnek a rajongók, csak ezzel a cselekedettel éppen az előadás reklámját, hírverését akadályozzák. A szervezők nagyon kérik, hogy valamennyi plakátot hagyjanak a helyén, mely csak így tudja betölteni a neki szánt szerepet, miszerint " A PLAKÁT AZ UTCA HÍRMONDÓJA"!.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 11.
 

Interaktív KRESZ TESZT

 

A Kerékpáros Iskola Kupa területi fordulóján a képen látható KRESZ tesztet töltötték ki a versenyzők. Most Ön is kipróbálhatja KRESZ tudását, mert elkészítettük a tesztlap online formáját. Kattintsa be a helyes megoldást, majd értékelje tudását.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 11.
 

Kerékpáros Iskola Kupa 2012

 

A Kerékpáros Iskola Kupa területi fordulóját 2012. március 29-én rendezték meg a Koszta József Általános Iskolában a szentesi Rendőrség Közlekedésrendészeti osztályának támogatásával. Ebben az évben 40 gyermek nevezett. A megnyitó után a gyerekek KRESZ tesztet oldottak meg. Ezt követően két helyszínen folyt tovább a vetélkedő. Az egyik az iskola udvara volt, ahol ügyességi versenyszámban különböző akadályok között kellett minél kevesebb hibaponttal végigmenni a gyerekeknek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 11.
 

Egészség Nap Derekegyházán

 

2012. április 14.-én (szombaton) rendezik meg Derekegyházán az I. OXIMIX Egészség Napot. A település ezen a héten kiemelten foglalkozik lakói egészségével: két napra tüdőszűrő kamion érkezett a község központjába, a művelődési házban minden napra jut egy-egy mozgással kapcsolatos program, illetve szombaton az Egészség Világnapja alkalmából a Dr. Brusznyai Árpád Művelődési Ház és Könyvtár - IKSZT területén több színtéren, változatos programokkal várják a szervezők a látogatókat.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 11.
 

Sallai Zoli bronz érme

 

Az elmúlt héten Sárospatakon került megrendezésre az "Utánpótláskorú Ökölvívók Olimpiája", amelyre rekordszámú, több mint 300 nevezés érkezett. A Szentesi Kinizsi SZITE 3 versenyzővel képviseltette magát a nagyszabású versenyen. A versenyen -81 kg-os súlycsoportban 5. helyezést ért el Vér Benjámin, aki válogatott versenyzőtől kapott ki pontozással, egy rendkívül kemény mérkőzésen. Sallai Zoltán 37 kg-os súlycsoportban 3. helyezést ért el. Gratulálunk!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 11.
 

Pollák Műveltségi Vetélkedő 2012.

 

2012. április 4-én nagy sikerrel került megrendezésre a „Pollák Játékos Műveltségi Vetélkedő” az iskola kémiai előadójában. A résztvevő 9 osztály 4-4 fős csapata egy igazán jó hangulatú vetélkedőn mérte össze tudását, ügyességét, rátermettségét.

A játékos vetélkedőn nem a tananyag számonkérése történt, hanem olyan kreativitást, gondolkodást, és tájékozottságot igénylő feladatokat kellett megoldani a diákoknak, ami nem igényelt hetekig tartó felkészülést.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 11.
 

Nem sikerült a duplázás

 

Egymás utáni hétvégén, kétszer találkoztak egymással a Szentesi 91’-esek és az Esztergomi Apródok rögbisei. Az első esztergomi összecsapáson, a vendég kurcapartiak győztek és szerették volna a következő hétre ezt a formát átvinni. Húsvét szombatján 16 órakor indult útjára a tojáslabda, a Pusztai László Sporttelep hátsó „pockos” pályáján.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 11.
 

Balczó András - Sport, Politika, Hit

 

A Szentesi Keresztény Pedagógus Társaság szervezésében 2012. április 25-én 18.00 órai kezdettel Balczó András öttusázó, a nemzet sportolója, háromszoros olimpiai bajnok előadását hallhatjuk Sport, Politika, Hit címmel a Megyeháza KKK konferenciatermében.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 11.
 

Uszodai sátorbontás

 

2012. április 10-én megkezdték a 33 ill. 25 m-es medence sátrának lebontását. Ezen időszak alatt értelem szerűen nem használhatók ezek a medencék. A medence nyitási és zárási információkat a képre kattintva olvashatják.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 10.
 

Újra táncház mindenkinek

 

2012. április 14-én szombaton 18 órától találkozhatnak a népzenét, néptáncot kedvelők. Élő zene mellett a Jövőnkért AMI lelkes néptánc pedagógusa - Bagi Ferenc és tanítványai vezetésével és tanításával - újabb táncokat tanulhatnak! A részvétel díjtalan!  

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 10.
 

Szaszkó Dominik újabb bajnoki címet szerzett!

 

2012. március 31-én rendezte a Magyar Atlétikai Szövetség a 2012-es Kismaratoni Országos Bajnokságát Székesfehérváron.

A tavalyi évben ugyanitt ezen a pályán rendezték a versenyt tehát az indulóknak nem volt új a kijelölt útvonal. Az időjárás már egy kicsit rosszabb volt, hiszen elég erős szél nehezítette a futókat a táv teljesítésében. A távok korosztályonként és nemenként eltérő volt: 6-8-10-15-21,1 km.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 08.
 

 

Bugyi professzorra emlékeztek

 

Koszorúzással emlékezett a Dr. Bugyi István Kórház, a Dr. Bugyi István Emlékév szervezői, tisztelői, prof. dr. Bugyi István halálának 31. évfordulóján.

2012. április 3-án a kórház kápolnája melletti szobornál történt megemlékezésen Várkonyi Katalin főigazgató elmondta, hogy azért gyűltek itt össze, mert mindannyian úgy érezték, hogy halálának évfordulóján kötelességük a főhajtás az iskolateremtő orvos, a tanítványok által a visszaemlékezésekben a magyar sebészek zseniális nagymesterének, a sebészorvosnak, s egyszerűen az Embernek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 08.
 

Az EUFOR váltás felkészítése Szentesen

 

A bosznia-hercegovinai műveleti területre készülő Magyar Honvédség EUFOR kontingens 11. váltásának felkészítése nagy erőkkel folyik az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél, Szentesen. A Műszaki Ezred katonái közösen készülnek a békefenntartó feladatok ellátására az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred Szentesre vezényelt állományával. 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 07.
 

 

Áprilisi tréfa!

 

Április első napján a szentesi rögbisek lejátszották második tavaszi mérkőzésüket az Esztergomi Apródok vendégeként. A hazaiak több felnőtt válogatott játékossal is büszkélkedhetnek,ezért a 91’-esek edzője, Bélteki Zsolt nem igazán a győzelemért, hanem a tisztes helytállásért utazott „legényeivel” a Dunakanyarba. 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 07.
 

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!!

 

Minden kedves Olvasónknak kellemes Húsvétot, jó pihenést, a lányoknak minél több locsolót, fiúknak sok-sok hímes tojást kívánunk! 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 07.
 

Az új élet gyökerei

 

Egy-egy facsemetét kaptak Szentes legifjabb polgárai 2012. április 4-én, a Városháza udvarán. Immár tizenhatodik éve adják át az emléklapokat és az „életfákat” azoknak a babáknak és szüleiknek, akik az előző félévben születtek. Ez a facsemete megilleti a nem Szentesen született, de szentesi lakosú újszülötteket is.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 04.
 

Közeleg a Műszakiak Napja Szentesen

 

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred a hagyományaihoz híven, ebben az évben is megrendezi a Műszakiak Napját Szentesen. A programra 2012. április 20-án 8.30 órától egész nap színes és izgalmas programokkal várják a műszaki katonákat, nyugállományú műszakikat, az érdeklődőket és a szórakozni vágyókat a szentesi Damjanich laktanyában. A Műszakiak Napjával együtt rendezik meg a helyi társszervezet, a Szentesi Rendőrkapitányság szervezésében a Rendőrség Napját is.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 04.
 

Megérkezett a Gólyás-ház tetejére a gólya

 

2012. március 31-én délután 16 óra 26 perckor megérkezett Afrikából a Gólyás-ház jelképe a gólya. Minden évben a környék lakói március végétől figyelik a Művészetek Háza kéményét, mikor veszik újra birtokba a gólyák.

Arra senki sem tud választ adni, hogy a több évtizedes múlttal rendelkező fészekben hány gólyapár fordult meg, de az biztos, hogy a kisvárosi (mely mára majdnem nagyvárosi) életmód nem zavarja az itt költő gólyákat.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 02.
 

77 véradó diákból 53 első véradó

 

Elismeréssel szólt a 2012. április 2-ai kiszállásos véradásról Agócs Lászlóné a szentesi vöröskereszt munkatársa, mert a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskolában szervezett diákvéradáson 77 önkéntes véradó diákból 53-an első véradó volt.

Nem csak a Zsoldosból érkeztek véradók, hanem a város más középiskolájából is. Volt aki félelemmel adta oda karját, de a végén ő is csak annyit mondott, hogy "mint egy szúnyogcsípés" ennyit lehetett érezni, ráadásul ez nem fog viszketni órákon át! :-)

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 02.
 

Az új tűzoltóparancsnok Kálmán Rajmund

 

Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója kinevezte, 2012. április 01-jei hatállyal a Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltség / Szentesi Hivatásos Tűzoltó- parancsnokság tűzoltóparancsnokává Kálmán Rajmund tűzoltó őrnagyot. Az ünnepélyes állománygyűlésen további kinevezések és előléptetéseket adott át Szatmári Imre tűzoltó ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 01.
 

Füvezésen kaptuk a képviselőket

 

Lassan két hete lázasan folyik a munka a szentesi bölcsődében, hogy minél szebb és zöldebb legyen annak udvara. Ebbe a munkába a szülők, dolgozók, barátok és baráti csoportok mellett a szentesi képviselők is bekapcsolódtak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 04. 01.
 

Újítás az újévben - 3D felvételek a Mozaikon  

 

Már maga a képen található logó el is árulja, hogy milyen újítással készülünk az újesztendőben! Igen, térhatású felvételekkel gazdagítjuk az eddigi 112.000-es fotógyűjteményét a Szentesi Mozaiknak!

Egyenlőre maradjon meglepetés, hogy ez vajon csak fotókat jelent-e, vagy videók is készülnek ilyen technikával, de tény, hogy minél előbb szerezzünk be anaglif szemüveget (piros-cián kék)!

A 3D logó jelzi majd, hogy mely anyagokban található majd térhatású felvétel.

 Katt a képre!

Szentes, 2011. 12. 27.
 

Már több mint 52.000-en

 

Már több mint 52.000-en nézték meg újságunk videó rovatát. Érdemes ránézni, vagy a csatornára feliratkozni (akinek van Google fiókja), mert vannak olyan videók, melyekről még nem készült cikk, de már a videó csatornán megtekinthető. Jó nézelődést!

 Katt a képre!

Szentes, 2011. 12. 01.
 

 

.