Szebb a világ, ha kiszínezzük

 

 

 

2012. április 14-én (szombaton) 15 órakor nyílt meg a Kurca-parti Foltvarró Klub SZEBB A VILÁG, HA KISZÍNEZZÜK című kiállítása.

 

 

 

A kiállítást Almási Jánosné tanárnő nyitotta meg Takács Gabriella (fuvolaművész, tanár) és Debreczeni-Kis Helga (ének) játéka után az alábbi gondolatokkal:

 

 

 

Szebb a világ, ha kiszínezzük.

Hát valóban! A teremben kiállított alkotások a szívünket melengetik, nem csak motívumaikban, összeillő tarkaságukban, hanem a beléjük fektetett sok szeretetben is. Valóban megnyilvánul bennük a világ szépsége. Elkészítésük alkotójuk számára szoros összetartozást jelent, hiszen nem csak az ötlet csírája, a megvalósítással együtt-járó olykor küzdelmes kreativitás, hanem a hosszú munkaidő is összekovácsolta az embert az alkotásával. Bizony nem könnyű technika ez, sok gyakorlatot, esztétikai érzéket, probléma megoldást és kreatív gondolkodást igényel egy-egy magasabb színvonalú foltos-munka megalkotása.

 

„Minden találmány az agy és az anyagok kombinációjának eredménye. Minél több agyat használsz, annál kevesebb anyag kell....". Charles Franklin

 

 

 

Franklin természetesen nem a foltvarrókhoz szólt soraiban, hanem Kettering új feltalálását üdvözölte;az elektromos önindító megalkotását. Párhuzamot a gondolathoz a patchwork-ösök munkájával kapcsolatban is - félig tréfásan - fűzhetünk. Esetükben is fennáll ez a fordított arányosság a kreatív agy nagy ötlete és itt a konkrétan a kicsi foltok — mint anyagok alkalmazásában. Hiszen egy mozaik kirakása attól lesz szép és mutatós, ha minél színesebben, s apróbb részletekből rakják őket össze, az összerakás művészete azonban nem mindenkinek adatik meg.

 

A kiállítás megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében 2012. április 27-ig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klubvezető: Kéveszkiné Pintér Katalin. Az Alkotókör tagjai: Bencsik Rita, Harangozóné Pengő Mária, Kisné Juhász Mária, Oroszi Istvánné, Remzsőné Lakos Mária,  Szekeres-Dancsó Mónika, Vargáné Kokavecz Erzsébet, Zsibókné Túri Kis Tünde.

 

 

 

 

 

Szentes, 2012. 04. 14.
 

.