Közeleg a Műszakiak Napja Szentesen

 

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred a hagyományaihoz híven, ebben az évben is megrendezi a Műszakiak Napját Szentesen. A programra 2012. április 20-án 8.30 órától egész nap színes és izgalmas programokkal várják a műszaki katonákat, nyugállományú műszakikat, az érdeklődőket és a szórakozni vágyókat a szentesi Damjanich laktanyában. A Műszakiak Napjával együtt rendezik meg a helyi társszervezet, a Szentesi Rendőrkapitányság szervezésében a Rendőrség Napját is.

 

A rendezvény nyílt a nagyközönség számára is. A szervezők a 8.30 órakor történő kapunyitástól a 15 órai zárásig tisztelettel várnak minden érdeklődőt. A program 9 órakor ünnepélyes ezred-sorakozóval kezdődik. Ezt követően a „A magyar műszaki csapatok története 1945-től napjainkig” című könyv bemutatójával folytatódik. 10 órától folyamatosan zajlanak majd a különböző programok az egyes helyszíneken. A katonai programokban műszaki technikai eszközök bemutatása, búvárbemutató, katonai közelharc bemutató, a katonai tábor bemutatása és katonai toborzás szerepel. A társszervezetek között a rendőrségi bemutatói, valamint a tűzoltóság és a mentők közös bemutatói lesznek láthatók.

 

A sportrendezvények keretében az évente megrendezésre kerülő „Vörös Bika” Műszaki erőpróbák között vehetik fel egymással a versenyt a csapatok. A jelentkezők emellett kerékpárversenyen és közlekedési versenyen mérhetik még össze ügyességüket. A kulturális rendezvényeken a középkor, az 1848-49-es szabadságharc és az első világháború hagyományőrzőinek korhű öltözet- és fegyverzetbemutatója, néptánc, modern tánc, zuma csoportok műsorai, különböző kiállítások szerepelnek. Az alakulat csapatmúzeuma is egész nap várja az érdeklődőket. A hódmezővásárhelyi katonazenekar majorettek közreműködésével gyepshow-al szórakoztatja a közönséget.

 

A gyermekek szórakozását különböző bemutatók, gyerekprogramok, paintball, íjászat, kalandpark és kézműves foglalkozás biztosítják.

 

 

Szentes, 2012. 04. 04.
 

.