Áprilisi tréfa!

 

 

Április első napján a szentesi rögbisek lejátszották második tavaszi mérkőzésüket az Esztergomi Apródok vendégeként. A hazaiak több felnőtt válogatott játékossal is büszkélkedhetnek,ezért a 91’-esek edzője, Bélteki Zsolt nem igazán a győzelemért,hanem a tisztes helytállásért utazott „legényeivel” a dunakanyarba.

Annál is inkább,mivel sérülések miatt több kulcs játékosát is nélkülöznie kellett! Sőt az U18-as válogatottal, Madridban a korosztályos Európa Bajnokságon résztvevő Orovecz Ádám is hiányzott a csapatból. A magyar rögbi fellegvárának tartott klub, felújított stadionjában,14 órakor kezdődött meg a küzdelem.

Az első vendég támadásokat rendre,szervezett védekezéssel verték vissza az Apródok és egy gyors kontra támadással megszerezték első pontjaikat.

A játékrész közepén először Baranyi,egy alattomos szabálytalanságot követően szerzett súlyos sérülést,majd negyed órával később,Faragó válla adta fel a további küzdelmet. A félidő végén az eredményjelző első felén 12, míg a vendégek oldalán, Döme jóvoltából 6 pont volt látható.

Pihenő után úgy tűnt,hogy a játék képe nem változik,de a szentesiek apró termetű,de annál fürgébb irányítója, Papp Zoli remek elfutását követően újabb pontokat szereztek a vendégek,ami után 180 fokot fordult a mérkőzés képe. A 91’-esek nem hagyták levegőhöz jutni a hazaiakat és remekbe szabott,látványos támadásokat szerveztek,ami az eredményen is megmutatkozott.

A játékrész második felének elején átvették a vezetést és nem adták ki a kezükből a győzelmet,így sikerült „megtréfálni”az otthonában,az eddig veretlen listavezetőt. Ezzel a győzelemmel megmaradt a remény,hogy a pontvadászat végén,kis városunk rögbisei felálljanak a dobogó valamelyik fokára!

 

Végeredmény: Esztergomi Apródok : Szentesi 91’-esek 22 : 32. Szentes(szerzett pontok):Zsigár Ferenc,Mácsai Csaba,Kiss Szabolcs,Tímár Ferenc(10),Rákóczi Zoltán,Faragó Róbert,Tímár Zsolt,Baranyi László,Papp Zoltán(5),Döme Zsolt(10),Tóth Dávid,Dobos Attila(2),Csepregi Krisztián,Orovecz Csaba,Czakó Balázs(5),Kérdő Szabolcs, Bélteki Zsolt(játékos-edző), Sándor József.

 

Szentes, 2012. 04. 07.
 

.