Magyar Imre Díjas Dr. Földesi Irén

 

 

 

A diabetológia szakterületén az egyik legmagasabb elismerést, Magyar Imre Díjat és emlékérmet vehetett át a napokban a Magyar Diabetes Társaság Vezetőségének döntése alapján, a társaság érdekében kifejtett tevékenységért Dr. Földesi Irén, a Dr. Bugyi István Kórház diabetológus főorvosa.

A Magyar Imre-emlékérmet a Társaság vezetősége rendszerint azoknak az MDT-tagoknak ítéli oda, akik tevékenységükkel, életpályájukkal kiemelkedő mértékben járultak hozzá a társaság szakmai, szervezeti életének fejlődéséhez.

 

Dr. Földesi Irén főorvos 1984-ben végzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. 1984-1985-ben 1 évet dolgozott a Csongrádi Belgyógyászati Osztályon. 1985 óta a Dr. Bugyi István Kórház I. Belgyógyászati Osztály orvosaként tevékenykedett 2003-ig. Belgyógyászati szakvizsgát 1989-ben szerzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen, jeles minősítéssel. 1996-ban adjunktusi kinevezést kapott, majd 1996-ban diabetológiai szakképesítést szerzett. 2001-ben főorvossá nevezték ki.

Éveken át a Dr. Bugyi István Kórház járóbeteg-szakellátásának, és a Rendelőintézetnek volt a vezetője. 2004-ben Klinikai Farmakológiai szakvizsgát tett, jeles eredménnyel. 2007 nyarán a szegedi Tudományegyetem Közgazdasági szakán Egészségügyi Szakmenedzser diplomát kapott kitűnő eredménnyel. 1992. óta a hazai belgyógyászati, diabetológiai és klinikai – farmakológiai kongresszusok aktív résztvevője.

A Magyar Belgyógyászati Társaság, a Magyar Klinikai Farmakológiai Társaság, a Magyar Diabetes Társaság és az Európai Diabetes Társaság tagja, 2000-től 8 évig a Magyar Diabetes Társaság vezetőségének is tagja volt. Az utóbbi években hazai szakfolyóiratokban diabetesszel kapcsolatos cikkei jelentek meg. Külföldön bemutatott poszter társszerzőjeként is szerepelt. 2006 óta a Medikus Universalis folyóirat diabetológiai rovatának szerkesztője, 5 éve a MDT honlapjának társszerkesztője. 1990 óta foglalkozik diabetesszel, 1992-től csoportos páciensedukációt végez a diabetes munkacsoport tagjaival, az országban másodikként elindítva a gondozásnak ezt a formáját. Az elmúlt 12 év során az országszerte megrendezett diabetológus képzések állandó előadója, többnyire az étrendi és gyógyszeres kezelés, valamint a diabétesz gondozás és terhesség témakörben. 2000 óta az országos GDM szűrőprogram program koordinátora.

 

Szentes, 2012. 04. 26.
 

 

.