Egy halott és 12 sérült a ligeti balesetekben

 

 

 

2012. április 19-én 10 óra 4 perckor több súlyos baleset történt a szentesi Széchenyi ligetben. Kezdjük a legsúlyosabbal. Két lány futott a futópályán és az egyik rosszul lett és megállt a szíve. Társa sokkos állapotba került és nem tudta, hogy legjobb barátnője a klinikai halál állapotába került. Segíteni szeretett volna egy fiatal srác, aki elesett motorjával a kavicsos ösvényen, és a nyakát fájlalta. A ligeti játszótéren három fiatal lovagolt.  A motor hang miatt megvadult a ló, és  a lovasa leesett róla. A ló elszabadulása közben félre lökte az egyik lányt, aki eszméletlen állapotba került, a többiek kisebb karcolással úszták meg a kalandot.

 

 

 

A Kurca város felüli oldalán két fiatal esett el kerékpárjával fél 11-kor, és nyílt lábszártöréssel és mellkasi sérüléssel úszták meg a landolást.

 

 

 

A megbokrosodott ló miatt a volt Úttörőház előtt egy autó felhajtott a járdára és ott egy gyalogost ütött el. Mindketten megsérültek. A strand mellett bográcsos pörköltet akart főzni egy társaság, de a bogrács megbillent és az egyik lány lábára borult az étel. Egy fiú ugyanitt felmászott a tenisz pálya kerítésére, de miközben leugrott fenn akadt a lába, és súlyos sérülést szenvedett.

 

   

 

2012. április 19. fekete betűvel írta volna be magát Szentes történelmébe, ha mindez valóban megtörtént volna. Ezen a napon ugyanis a Megyei Elsősegélynyújtó Versenyt rendezték meg a Kurca partján, a helyzetek csak a képzelet művei voltak, de mindez bármikor és bárhol megtörténhetnek velünk. 

 

A Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete 41. alkalommal rendezte meg a felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyét. 2012. ápr. 19-én Szentesen a Dózsa házban és a Ligetben mérhették össze tudásukat azok a csapatok, akik a területi versenyt megnyerték. Általános iskolás kategóriában a szentesi Kiss Bálint Református Iskola ,- középiskolás kategóriában az Ifjúsági Vöröskeresztes Aktivisták,- a felnőtteknél pedig a Kossuth Zsuzsanna Egészségügyi és Könnyűipari Iskola csapata végzett. Ők az országos versenyen képviselik megyénket. Gratulálunk a csapatoknak és a felkészítőknek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2012. 04. 19.
 

.