Perspektíva a hátrányos helyzetű fiataloknak

 

 

 

A honvédelmi tárca azon dolgozik, hogy valós perspektívát nyújtson a hátrányos helyzetben lévő roma fiatalok számára – hangsúlyozta dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára április 19-én délelőtt, amikor irodájában fogadta Farkas Dórát, a Lippai Balázs esélyegyenlőséget elősegítő ösztöndíj egyik győztes pályázóját.

 

Április 19-én dr. Simicskó István irodájában fogadta a Lippai Balázs esélyegyenlőséget elősegítő ösztöndíj egyik győztes pályázóját, a szentesi Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskolában tanuló Farkas Dórát. A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára Hende Csaba honvédelmi miniszter nevében adta át a pályázat nyertesének az ösztöndíj odaítéléséről szóló oklevelet és a jutalomkönyveket is. „Tanulmányaiddal, eredményeiddel, a katonai alapismeretek tantárgy választásával tanúbizonyságot tettél honvédelmi érdeklődésedről, így a honvédelmi tárca szeretné benned tovább erősíteni ezt az elkötelezettséget” − emelte ki az államtitkár.

Simicskó István úgy fogalmazott: az ösztöndíj szerény hozzájárulás az olyan fiatal tehetségek kibontakozásához, akikben megvan az elszántság arra, hogy jól tanuljanak és példát mutassanak másoknak, adott esetben akár a többségi társadalom tagjainak is. „Szorgalommal és munkával nagyon sok eredmény érhető el, a te eddigi életutad is ezt igazolja” − mondta Simicskó István, aki arra biztatta Farkas Dórát, hogy a továbbiakban is az eddigi kitartással haladjon tovább a megkezdett úton.

 

 

Farkas Dóra a KatonaSuli-program keretében pályázott az ösztöndíjra: 2009-ben kezdte meg tanulmányait a rendész-katonai szakmacsoportos alapozó képzést nyújtó szakközépiskolai osztályban, de tapasztalatai alapján úgy döntött, átiratkozik a katonai alapismereteket tanuló csoportba. Érdeklődik a katonai hivatás iránt, tavaly júniusban részt vett Tatán a program keretében szervezett katonai táborban. Édesanyja egyedül neveli, és naponta több órát utazik csak azért, hogy eljusson az iskolába, tanulmányi átlaga azonban minden nehézség ellenére is 4,4-es, magaviselete példás, szorgalmával pedig példát mutat társainak.

 

Szentes, 2012. 04. 22.
 

.