XXXVII. évfolyam 10. szám
Vissza a legfrissebb számokhoz

Közös kiállítás
 Március 15-én, a Megyeházán

2006. március 10.


Képzőművészeti alkotások, fegyverek, dokumentumok, régészeti tárgyak állnak a Szentes város évszázadai címmel kialakított kiállítás középpontjában. A tárlat március 15-én délelőtt fél 12-kor nyílik a Megyeháza épületében. A kiállítás rendezője Labádi Lajos, a Szentesi Levéltár igazgatója.


Bővebben


 

Kiürítették a "fehérházat"
 Bombariadók a belvárosban!

2006. március 10.


Szentes belvárosában található Panoráma sörözőt fenyegette meg ismeretlen telefonáló március 7-én, kedden este 9 óra körül, hogy bomba fog robbanni a szórakozóhelyen.

A nagy erőkkel kivonuló rendőrök az éttermet azonnal kiürítették. Mivel a szórakozóhely egybe van építve a szentesiek körében csak fehérháznak nevezett épülettel, ezért az ott lakóknak is az utcára kellett vonulniuk a -3 fokos hidegben.


Bővebben


 

Hőszigetelési munka társasházaknál
 Sokmilliós pályázati pénzből és önrésszel

2006. március 10.


Sok szentesi ember nemcsak érdeklődésével, hanem önrészes anyagi hozzájárulásával is segítette a társasházak célirányos pályázati felújításának sikerét. Az elnyert tetemes állami és önkormányzati támogatással együtt - hőtechnikai, fűtési, takarékossági meggondolásból - kicserélik a társasházak külső nyílászáróit.

Továbbá szigetelő vakolattal látják el a falakat és szükség szerint a belső terek meghatározott helyein is megakadályozzák, hogy "megszökjön" a drága pénzen előállított meleg.

Az elnyert pályázati öszszeg több mint 66 millió forint és ebből 232 lakás javára kezdik meg a felújítási munkákat a közbeszerzési eljárás megtörténte után. A most még nem ismert kivitelező Szentes területén a következő társasházakban - közte panelépületekben - végzi el feladatát: Drahos u. 10-12., Brusznyai stny 1-3-12., Klauzál u. 8/A egyik fele, a Kossuth téri "fehérház" és József Attila u. 6. sz. alatt.

Báthory István, a polgármesteri hivatal főtanácsosa, többek között azt is elmondta, hogy elismerés illet mindenkit, aki közreműködött a pályázat előkészítésében és "elindításában". A társasházak illetékesei a napokban írásos értesítést kapnak a felújítási pályázat eredményéről. A lakók az eddigiekhez képest valamivel több közös költségalapot vállaltak és a plusz befizetés idővel úgy térül meg, hogy a hőszigetelt társasházakban és lakásokban csökkeni fognak a fűtési költségek.

 


 

Busótánc és vonatozás a karneválon
 Ötödször próbálták elűzni a telet

2006. március 10.


Csak jelképesen tudták elűzni telet a busók, de azért a múlt hétvégi, kétnapos hagyományos karneválon kicsik és nagyok egyaránt jól szórakoztak


Bővebben


 

Mit szól majd hozzánk Petőfi?
 

2006. március 10.


Március első vasárnapjának estéjén írom e sorokat. Ezen a téli estén. Mert - sajnos - visszatért a havazás, lehet gondolkodni: mi lesz ennek a vége, ha beindul az olvadás.

Én magam már napok óta azon töröm a fejemet, hogy miként kellene a közelgő nemzeti ünnep előtti utolsó cikkemben olyan gondolatokkal előrukkolnom, melyek feledtetnék néhány pillanatra a kedves olvasókkal, hogy egy teljesen szabálytalan, kegyetlen választási kampány kellős közepében vagyunk.


Bővebben


 

A turini remete
 A Kossuth-kultusz kialakulása

2006. március 10.


"Kossuth a magyar történelem megoldatlan alakja" - vallja dr. Pelyach István egyetemi tanár. A szegedi egyetem történésze a könyvtárban azt a kérdést boncolgatta, vajon miért alakult ki már életében Kossuth kultusza. Miért olyan kedves személye a magyar nép számára? Talán nincs is olyan magyarországi település, ahol ne lenne utca, tér, iskola, vagy más középület róla elnevezve, s nevét - Petőfi mellett - mindenki ismeri.


Bővebben


 

650 ezer Berekhát rendezéséhez
 

2006. március 10.


A Vöröskereszt szentesi szervezete a helyi romák életkörülményeinek javítására programot indított, melynek kezdeteként egy három napos képzésen igyekeztek megismerni lehetőségeiket, igényeiket. Később készítettek egy felmérést, melyben többek között nyilvánvalóvá váltak a berekháti városrészben élők lakáskörülményei, valamint az élhető környezet biztosításának legfontosabb feladatai. Ezekre a célokra a norvég vöröskereszt által felajánlott keretből, pályázat útján 650 ezer forintot nyertek, és e hónap közepén már hozzá is látnak a munkákhoz.

 


 

Színjátszók Nápolyban
 

2006. március 10.


A Boros Sámuel Szakközépiskola diákszínjátszói Nápolyban léptek fel a Frankofon Diákszínjátszók Európai fesztiválján. A héttagú csoport két darabot adott elő, és nagy sikert arattak a nemzetközi zsűri előtt. A program találkozó jellegű volt, a bemutatkozási lehetőség mellett a tapasztalatszerzésnek volt jelentősége - tudta meg a Rádió Szentes Pádár Zsolt, tanár-rendezőtől. A fellépések között tréningek voltak, ahol egymástól is sokféle szakmai fortélyt tanulhattak a résztvevők.

 


 

150-180 tonna szemét
 

2006. március 10.


Szentesen 2003 óta létezik szelektív hulladékgyűjtés. Akkor három hulladékgyűjtő szigetet alakított ki a városellátó intézmény, amelyek számát azóta 29-re bővítette. Így a város összes részén megtalálhatók azok a konténerek, melyekbe külön helyezhető el papír, műanyag és üveg. Az így összegyűjtött szemét mennyisége évről évre emelkedik, Egy évben átlagban 70-80 tonna üveget, 15 tonna PET-palackot és 80 tonna papírt dobnak így ki a szentesiek. A városellátó az így összegyűjtött hulladékot még válogatja, majd értékesíti. Az ebből befolyt összeget pedig fejlesztésre fordítja.

 


 

Műveseállomás szeptemberre
 

2006. március 10.


Őszre készül el az új dialízis központ Szentesen. Egy német cég 50 évre vette bérbe a kórház egy területét, ahol ezer négyzetméteres alapterületű, kétszintes műveseállomást építtet világszínvonalú gépekkel és eszközökkel több száz millió forint értékben. Az országos hálózatot működtető Frensenius jelenleg a Dr. Bugyi István Kórház belgyógyászati osztályából leválasztott elavult helyiségekben látja el a dialízisre szoruló betegeket 6 kezelőhelyen. Az új, 21 kezelőhelyes dialízisközpontban továbbra is díjtalanul látják majd el a rászorulókat, mert az egészségbiztosítási pénztár finanszírozza a kezeléseket. A dialízisközpontban történik a járó betegek kivizsgálása és a kezelésekre való előkészítésük. A műveseállomáson húsz új munkahelyet is teremt a létesítmény beruházója és üzemeltetője.

 


 

Népítélet a reakciósok ellen
 Évfordulók - 2006

2006. március 10.


145 éve, 1861. március 4-én országgyűlési képviselőválasztást tartottak Szentesen. Két jelölt szállt küzdelembe: Boros Sámuel volt polgármester, főszolgabíró, és Vecsery Zsigmond városi főbíró. Az 1555 szavazásra jogosult lakos közül 815 élt jogával. Boros 662, Vecsery 153 szavazatot kapott, így Boros Sámuelt kiáltották ki Szentes országgyűlési képviselőjének.

60 éve, 1946. március 4-én Erdei Mihály nemzeti bizottsági elnök vezetésével 250-300 fős tömeg vonult előbb a városháza, aztán a vármegyeháza, majd a járásbíróság elé, azzal a szándékkal, hogy „népítélettel“ eltávolítsák a „reakciós“ tisztviselőket. A demonstráció során, azonnali hatállyal eltávolítottak 18 városházi, 17 megyeházi tisztviselőt és 3 bírót. (A következő napokban hasonló akciókra került sor Szegváron és Mindszenten is.)


Bővebben


 

Gondolatok
 

2006. március 10.


Az amerikai szülők egyre nagyobb számban követelik, hogy a biológiaórákon az evolúciós elmélet mellett (vagy helyett) a bibliai teremtés történetét (is) tanítsák, amely az "értelmes teremtésről" szól. A magam részéről lelkesen csatlakoznék hozzájuk, egyrészt azért, mert sokkal értelmesebb, mint az evolúció emberi feltételezése, azon kívül a Teremtő Istenbe vetett hitnek beláthatatlanul nagy haszna van: az üdvösség, arról nem beszélve, hogy a nem hívésnek semmi haszna nincs.

Félelmetes, sőt halálos új betegség terjed: a szenvedélybetegség. Előbb csak lezülleszt, mert a szerencsejátékokból nem lehet meggazdagodni, később arra kényszeríthet, hogy akár emberölés árán is megszerezze a játékok folytatásához szükséges pénzt, amint ez az elmúlt hetek során két esetben is előfordult.

Korunk legmegbecsültebb embere a sikeres, főleg anyagilag sikeres ember. Sokan irigylik azt, aki vagyonilag sokra vitte. Te ne tedd: becsüld meg azt a pénzt, amit a tehetséges munkád jutalmául szereztél lakosoknak. A szerencséről pedig tudod, hogy forgandó: egyszer fent, másszor lent.
Fogyasztói társadalmunkban az anyagilag sikeres emberek a legmegbecsültebbek. Sokan irigylik azokat, akik anyagilag sokra vitték. Jómagam tisztelem azokat, akik tehetségükkel és képzettségükkel sokra vitték, ugyanakkor szívből sajnálom azokat, akik csak a szerencséjükben bíznak és nem kevés pénzt fektetnek szerencsejátékokba. Pedig semmi sem olyan köztudott, mint az, hogy a szerencse forgandó: keveseket felkap, sokakat elejt.

Önálló vállalkozásra csak az adja a fejét, aki maga tehetséges, és képzett család áll mögötte. A szerény képességű emberek számára csak a kipróbált vezetők által vezetett szövetkezetekhez, részvénytársaságokhoz csatlakozás kínál boldogulást, ott is a továbbképzés és az új szemlélet megismerése.

Dr. Imre Ernő

 


 

Ibolyavirág
 

2006. március 10.


Vártuk a karneválra, de azért nem ezt vártuk tőle. Az érces hangú, de ellentmondásos énekesnő bizonyára nagy sikereket arat - más koncertszínpadokon, más közönség előtt, nálunk viszont szóbeszéd tárgya lett szombati fellépése. Szerkesztőségünket is felkeresték néhányan, nemtetszésüket kifejezve. Arra azért kíváncsi lennék, Presser mester miként reagálna, ha hallaná, hogy az általa (is) sztárrá emelt "Ibolyavirág" mivé tette egykori nagy slágerét, a Ringasd el magad c. dalt!

D. J.

 


 

Ki szállhat fel a kisvonatra?
 

2006. március 10.


A március 6-i testületi ülésnek volt harmadik napirendi pontja is. A képviselők is megkapták azt a levelet, melyet a télbúcsúztató karnevállal kapcsolatban a Fidesz MPP városatyái intéztek Szirbik Imre polgármesterhez. A város első embere teljes terjedelmében felolvasta az interpellációt. Szó szerint ismertette továbbá a mozdonyvezető bocsánatkérő levelét is.


Bővebben


 

Zenés nőnap
 

2006. március 10.


Koncertet ajándékozott nőnapra az önkormányzat. A Tóth József Színházterem megtelt március 8-án este. Sokan már ülőhely nélkül maradtak, de ebben nem a férfiak voltak a ludasak: a nézőtéren szinte száz százalékos arányban lányok, aszszonyok foglaltak helyet. Férfitársai nevében köszöntötte a nőket Szirbik Imre polgármester, akik - hiába az emancipáció jegyében jött létre a nőnap több, mint száz éve - sokszor az élet nehezebb oldalán állnak. Azt kívánta a hölgyközönségnek, maradjanak meg örök nőnek, akik tudnak mosolyogni, veszekedni is, de ezt soha nem keverik össze. A lányos szülők tudják, ez a jellemvonás a nőknél már néhány éves korukban megjelenik. Nagymamája szavait is továbbadta a polgármester, melyet még a menyéhez intézett: "Egy asszony köténye arra való, hogy betakarja mindazt, ami rossz, és melegítse mindazt, ami jó."

Fülnek és szemnek is kedves nőnapi ajándék volt a Cotton Club Singers vokálegyüttes fellépése. A zenekarvezető, László Boldizsár már a koncert első dalai után megtapsoltatta a hölgynézőket a jelenlévő férfiakkal, aztán ő is tapsot kapott saját, és fellépőtársai - Kozma Orsi, Szűcs Gabi és Fehér Gábor - produkciójáért. A négy énekes élő koncertjén "Huzella Péter űzte a bandet", jazz-stílusra hangszerelve szólaltak meg világslágerek, köztük a Love and marriage. Az eMeRTon-díjas együttes műsorában az Abba-slágereket is úgy hallhattuk, ahogy korábban még nem, sőt a dalok bohókás párbeszédekkel öszszekötve-felvezetve sorakoztak két órán át.

 


 

Növendékek a zeneiskolában
 

2006. március 10.


Minden iskola életében egyik legfontosabb esemény a sikeres volt tanulóinak vissza-visszalátogatása. Ez mindenfajta erőltetett minőségbiztosításnál jobban mutatja, mennyire alapos és eredményes a képzésük.

Művészeti iskolák esetében mindez fokozottan érvényes. Statisztikai és egyéb papírhalmazok kitöltése nélküli megmérettetést vállalja évről évre a zeneiskola a volt növendékeinek hangversenyével. Február közepén, farsangfarka felé haladva, majd két órás műsor keretében kaptunk képet és hangot arról, hogy hol tartanak a valaha innen elindult gyerekek.


Bővebben


 

Ünnepel a Boros
 

2006. március 10.


A Boros Sámuel szakközépiskolában a héten megkezdődtek a hagyományos iskolanapok angol, német, francia civilizációs versenyekkel és az iskolában működő gyakorló diákvállalkozások tanirodai kiállításával (képünkön). A Boros-napok jövő héten folytatódó programjában hétfőn délután tanár-diák focimeccs lesz a sportcsarnokban. Az iskola ünnepi megemlékezést rendez az 1848. március 15-i eseményekről is. A Tóth József Színházteremben 14-én, kedden reggel 8 órakor kezdődő rendezvényen sor kerül a Boros Sámuel-díjas diákok jutalmazására is, akik fél 11-kor az iskola névadójának házánál koszorúznak.

 


 

A kapitányra emlékeztek
 

2006. március 10.


A családtagok az emléktáblánál (Fotó: Vidovics)

Lakos József emlékét 16 éve ápolja az egykori szentesi rendőrkapitány nevét viselő baráti társaság. Azóta minden évben koszorúzást szerveznek az 1946. március 7-én brutális kegyetlenséggel meggyilkolt rendőrtiszt emléktáblájánál.


Bővebben


 

A Vidék párt jelöltje
 

2006. március 10.


A Nádas csárda 1996-ban jött létre, a volt Vándor söröző épületében, amit árverésen vásárolt meg Szerdahelyi Mátyás tulajdonostársával. Akkor még lényegesen kisebb volt az egész, a kicsi teakonyhát bővítették, kialakítottak egy rendezvénytermet, s a vizesblokkot is átépítették. Így nyerte el a mai formáját. Két éve egyedüli tulajdonosként vezeti az üzletet. A csárda tízéves lett ez alatt az idő alatt sokan megkedvelték. Rendezvénytermét gyakran veszik igénybe különböző találkozók, kongresszusok, árubemutatók, családi rendezvények alkalmával. A 100 fő befogadására alkalmas, légkondicionált vendéglátóegységben a teljes éttermet kitöltő rendezvények esetén terembérletet sem kérnek. Mellette nyáron kényelmes kerthelyiség várja a vendégeket a Kurca partján. A csárda melletti üres területen sátoros lakodalmak rendezését is vállalják.

- Vendégeink elsősorban a magyaros ízeket kedvelik, s amiért gyakran visszajárnak hozzánk: a pacal, a halászlé, a különböző halételek. A reformkonyhánkat is kedvelik. Étlapunkon újabban a beltar-talmi értékeket, ételek kalóriatartalmát, zsír- és szénhidráttartalmát is feltüntetjük. A csárdában menüs étkeztetés is folyik 450, illetve 500 forintos árakon.

- Megkeresés, felkérés után döntöttem amellett, hogy a Vidék párt színeiben független képviselő-jelöltként megmérettetem magam. A pártnak igazából még szimpatizánsai vannak. Én sem vagyok a tagja. Szeretném továbbra is megőrizni a függetlenségemet. Mind- két nagy pártban látjuk a jót és a rosszat. Nem a becsmérlés a feladatunk, hanem a jó dolgok kiemelése, abban is a segítségnyújtás. A térség érdekeit képviseljük. A legfontosabb: több párt legyen jelen a Parlamentben.

Szerdahelyi Mátyás a Nádas csárdában várja a vele szimpatizálók kopogtató céduláit. A felmerülő kérdésekre szívesen válaszol személyesen vagy (63) 400-941-es telefonszámon.

(X)

 


 

A középkort idézve
 Lovagi bál a Móriczban

2006. március 10.


Az ötletet a tavaly nyári rendezvény adta. Amikor is a Zenthus János Középkori Hagyományőrző Egyesülettel összefogva a Kurca-parti Coctail partyn belül lovagi játékokat mutattak be. Miként Mészáros Gábor, a Murphy Band frontembere viszszaemlékezik, nagy sikerük volt, mellette a vacsorának is. Akkor arra gondoltak, mi lenne, ha a farsangi időszakban hagyományos lovagi bálat rendeznének?!

Az elképzeléseket tett követte, s a tervből mára valóság lehet. A bál március 18-án este 7 órakor kezdődik a Móricz Zsigmond Művelődési Házban. Szabadszedéses lovagi vacsora lesz, hagyományosan elkészített sültekből (szárnyas és sertéshúsokból) készült ételekkel kínálják a vendégeket. A műsorban fellép a debreceni Holló Ének Hungarica Együttes, lesz középkori táncbemutató, párviadal, és hastáncbemutató a "Kelet Leányai"-val. A báli hangulatról a Murphy Band zenekar gondoskodik.

A közönségnek nem kell jelmezbe öltöznie, de a felszolgálók, a zenészek, a fellépők, azok, akik fogadják a vendégeket, mindenki hagyományos lovagi öltözékben lesz.

Mészáros Gábor lapunknak elmondta, hogy a nyáron - immár 15. alkalommal - ismét szeretnék megrendezni a lovagi tornát a Kurca parti Coctail party keretében. Az évfordulót a hagyományokhoz méltón kívánják ünnepelni. Remény van arra, hogy az alkalommal a Ghymes Együttes eljön Szentesre.

 


 

Óvodából iskolába
 Iskolaváró programok a Petőfiben, avagy...

2006. március 10.


A Petőfi Sándor Általános Iskola hosszú évtizedek óta tartja a kapcsolatot a város óvodáival. Igen fontos, hogy a kicsik minél könnyebben kezdjék "iskolai pályafutásukat". Ennek érdekében szerveznek közös tanácskozásokat az óvónők és az alsó tagozatos pedagógusok.


Bővebben


 

Mester és tanítványai
 

2006. március 10.


A Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola "Mester és tanítványai" címmel kiállítást nyitott március 2-án a Művelődési Központ Galériájában. A rendezvény elején Bagi Ferenc kis néptáncosai mezőföldi táncokat adtak elő, majd Vass Sándor növendékeitől láthattunk moderntáncot.


Bővebben


 

Zenés emlékkönyvet is kaptak
 

2006. március 10.


A városi középiskolák utolsó szalagavatóján két végzős osztályon volt a sor, hogy jelképesen elbúcsúzzon az iskolai évektől. A Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola érettségizőinek élményeit diákszínház és vetítés tette felejthetetlenné az ünnepségen.


Bővebben


 

Ötszázezres betörés
 

2006. március 10.


Március 2-án este egy Volkswagen Golf két kerekének gumiját szúrta ki ismeretlen tettes a Horváth Mihály utcában. A Petőfi utcából, az egyik ház udvarából lezáratlan, a Szabadság térről lezárt kerékpárt loptak el. Előbbi helyszínről éjszaka, utóbbiról nappal vitték el a kétkerekűeket.
Március 1-je és 6-a között ismeretlen tettes Berekháton, a Nagyvölgy-csatorna-Vajda telep melletti szakaszáról 8-10 db, vascsőből készült védőkorlátot vitt el. A csövek értéke mintegy 40 ezer forint.

Ismeretlen tettesek március 1-jén Fábiánsebestyén külterületén kísérelték meg levágni egy ottani öntözőberendezés vezetékeit. Szerencsére a riasztóberendezés bekapcsolt, ami megfutamodásra késztette a tolvajokat.

Szabálysértési eljárás indult két férfi ellen, akik - egymástól függetlenül - a Tescóban megkóstolták a habsprayt, majd miután ettek belőle, visszatették a polcra.

Az elmúlt hét legnagyobb kárértékű betörése február 28-án történt Szentes belterületén. Ekkor egy családi házba hatoltak be ismeretlenek, akik videokamerát és aranyékszereket vittek magukkal mintegy ötszázezer forint értékben.

H. V.

 


 

Adó-info
 Törőcsik Norbert rovata

2006. március 10.


Számítógép-juttatás ingyenesen

Legalább két évig használt számítógépet térítésmentesen, vagy kedvezményes áron értékesíthet a vállalkozó/vállalkozás bármely magánszemélynek. A számítógép fogalmába az alapgéphez szükséges tartozékok (például a monitor, az egér, a billentyűzet, a nyomtató, bizonyos szoftver termékek is beletartoznak.) A juttatásban részesülő magánszemélyt semmilyen adó- és járulékfizetési kötelezettség nem terheli. A juttatónál áfa és társasági adó fizetési kötelezettség keletkezhet. A "legalább két évig használt"feltételt dokumentálni kell, de nem feltétel hogy azt a juttató használja már két éve. Nem kizárt az, ilyen célra vásárolt két évesnél idősebb számítógép.


Bővebben


 

Tóni bácsi konyhája
 

2006. március 10.


  • Fokhagymaleves habos pirítóssal
  • Kapros jércecombok


Bővebben


 

Életmű-díjasok
 Szabó László és dr. Makay Andor

2006. március 10.


Szabó László és dr. Makay Andor. (Fotó: Vidovics)

Az év sportolóit és edzőit köszöntő ünnepség keretében osztották ki az idei Életmű-díjakat. Ezúttal két kiváló sportember, Szabó László és dr. Makay Andor vehette át az elismerést több évtizedes sporttevékenységéért.


Bővebben


 

Az 5-8. helyért játszanak
 NB I-es női futsal

2006. március 10.


A matematikai esély még megvolt az NB I-es női futsal 2005/2006-os bajnokság alapszakaszának utolsó előtti fordulójában ara, hogy a Szentesi Futsal Klub a legjobb négy közé kerüljön.


Bővebben


 

Tavaszi folytatás lelkesen
 Kézilabda NB II

2006. március 10.


A 2005/2006-os NB II-es kézilabda bajnokság tavaszi folytatásában a Szentesi Kinizsi férfi csapata hazai pályán látta vendégül a csoport egyik bajnok esélyes gárdáját, Tiszakécskét.

A mérkőzés első gólját a vendégek szerezték, de néhány másodpercen belül sikerült egyenlíteni (1-1). Ekkor volt először és utoljára is egál. A Tiszakécske magabiztosan játszott, végig vezetett, az első félidő végén öt gól volt az előnyük 10-15. A második félidő 6. percében két gólra (16-18) felzárkóztak a szentesi fiúk. A második felvonás 20. percében 20-28. A hazaiak futottak az eredmény után, de csak csökkenteni sikerült a hátrányt. A mérkőzés végét jelző sípszó után az eredményjelzőn ez volt olvasható: Szentesi Kinizsi-Tiszakécske 24-30.

A mérkőzés végén Herold Péter szakosztályvezető értékelt:

- Ma először játszottak úgy ahogy végig játszani kellene, lelkesen és egymásért. Az igazolási terveinkből annyi valósult meg, hogy Lovász János elment, Jártas Zoltán jött. Siralmas volt a büntetők kihasználása, hiszen ötöt kihagytunk, ha mind értékesítettük volna, akkor egy gólos vereséget szenvedünk. Nagyon fiatal csapatnak egy súlyos vereséget sikerült elkerülni, hiszen az ősszel Tiszakécskén 21 góllal kaptunk ki. Jellemző volt a lelkesedés és a rutintalanság, a most mutatott játékkal maximálisan elégedett vagyok. Azért van még javítani valónk. Egy jó felkészülésen vagyunk túl.

A megyebajnokságban szereplő nőkről a csapatvezető elmondta, hogy néhányan visszajöttek, gyakorlatilag erősítettek. A Szentesi Kinizsi női csapata Domaszéken szerepelt 33-18-ra kaptak ki. A visszatérő játékosok Kozma Betti, Sipos Mária, Kovács Katalin, Nagy Andrea, a korábbi NB II-es csapat erősségei. Az anyagiakról is szólt Herold Péter. Szeretnék, ha átutalnák azt a pénzt, amit annak idején a sportbizottság megígért. A férfi mérkőzés játékvezetői díját saját zsebből fizette ki a szakosztályvezető.

D. V. Z.

 


 

Két mérkőzés az uszodában
 

2006. március 10.


Öt góllal, 15-10-re kapott ki a hazai női vízilabda bajnoki cím várományosa, a Domino-BHSE-Polo csapatától a Hungerit-Top Cop Security Szentesi VK gárdája. A két héttel ezelőtti, dunaújvárosi vereséghez képest most legalább volt tartása a mieinknek, sőt az első két negyedben kifejezetten jó játékot mutattak be a Kőér utcában Szremkó Krisztináék. A nagyszünetben mindössze egyetlen góllal, 7-6-ra vezetett a Honvéd, ám a harmadik negyed 5-2-je mindent eldöntött. Kocsis István, a Hungerit vezetőedzője szerint sikerült a megbeszélteknek megfelelően kezdeni a találkozót, ennek tudható be az első két negyed eredményes játéka. Félidő után még egyenlített a Top Cop, ám aztán a Honvéd gyorsan több gólos előnyt szerzett. Ekkor már több volt a rossz átadás a szentesi oldalon, kiütközött a két gárda közti erőnlétbeli különbség. Március 11-én, szombaton 16 órakor a BVSC ellen játszik hazai medencében a Top Cop. Kocsis edző kizárólag a győzelemben gondolkodik, de már a rájátszásra készül, hiszen április 10-én a Dunaújvárossal mérkőznek majd a bajnoki döntőbe jutásért. A feladat nem egyszerű, hiszen a nyolc pontig tartó párharcnak négy pont hátránnyal vágnak neki.

Kemény diónak ígérkezik a Szolnoki Főiskola férfi csapata is, őket a Legrand-Szentesi VK látja vendégül 18 órától.

H. V.

 


 

Újra: négy-négy
 

2006. március 10.


Ahogy tavaly ősszel, most is 4-4-es döntetlent hozott a Colorspectrum Aramis és a Legrand-Szentes futsal csapatainak bajnoki összecsapása.

A döntetlen igazságosnak mondható. A szentesi gólokat Szarvas (2), Ábel és Szabó Árpád szerezték. Az Aramis-Szentes párharc amúgy kétfrontos volt, hiszen a felnőttek mérkőzése előtt az ifjúsági labdarúgók is megmérkőztek egymással, aminek a vége 8-4-es vendéggyőzelem lett.

Hétfőn este 20 órától a Legrand a Csömör gárdájával mérkőzik a Dr. Papp László Sportcsarnokban. A találkozón eltiltás miatt nem léphet pályára Varga Róbert és Kerepeczki Csaba sem. A táblázat élén továbbra is a Gödöllő áll 37 ponttal, második a Legrand 35, harmadik a Kanárik 31, negyedik az Aramis ugyancsak 31 ponttal.

 


 

Családi események
 

2006. március 10.


Született:
Balog Antalnak és Nagy Tímeának (Dózsa Gy. u. 83/A) Vanda, Pap Ferenc Jánosnak és Lajtár Erzsébet Johannának (Bocskai u.8.) András Máté, Sándor Attilának és Borsos Gyöngyinek (Új u. 11.) Réka, Szabó Róbertnek és Ujvári Nórának (Alkotmány u. 37/A) Kornél, Molnár Csabának és Szabó Szilviának (Bocskai u. 21.) Ádám, Urbaniczki Ferencnek és és Kotogány Andrea Ildikónak (Felgyő, Kossuth út 47/C) Hanna, Nédó Andrásnak és Kolompár Máriának (Kunszentmárton, Kossuth út 23/4) Attila, Nagy Zoltánnak és Salánki Évának (Nagymágocs, Lajostanya 32.) Kata, Sárközi Zsoltnak és Erős Szilviának (Mindszent, Deák F. u. 17.) Bettina, Kohut Péternek és Fekécs Rita Krisztinának (Szarvas, Köztársaság u. 55.) Emese, Pap György Attilának és Németh Anitának (Csongrád, Fövenyi u. 29.) Dorka, Dugár Sándornak és Békés Ildikónak (Kunszentmárton, Bartók B. u.2.) Dóra, Tóth Gábornak és Bessenyei Szilviának (Orosháza, Huba u. 20.) Milán Márk nevű gyermeke.

Házasságkötés nem volt.


Elhunyt:
Schlezák Elemér-né Hódi Erzsébet (Árpád u. 47.), Molnár Pálné Oláh Erzsébet (Kátai u. 8.), Fekete József (Leiningen K. u. 1/A), Csépe Péterné Lévai Terézia (Bercsényi u. 44.), Óvári Sándor (Tavasz u. 23.), Szabó József (Szilfa u. 2/A), Puczkó Ferenc Jánosné Szabó Ilona (Szeged, Újföld sor 5.), Kovács Jánosné Bernát Anna (Csongrád, Szt. Imre u.19.), Érsek György István (Mosonmagyaróvár, Bartók B. u. 1.), Farkas István Mátyás (Derekegyház, Petőfi u. 34.), Sineger Imre Henrik (Csongrád, Szent I. u. 19.), Túri-Kis Mihályné Laczkó Mária (Csongrád, Tömörkény I. u. 12.), Szabó István András (Nagymágocs, Vörösmarty u. 36.).

 


 Vissza a legfrissebb számokhoz