<<< Vissza

Kiürítették a "fehérházat"
Bombariadók a belvárosban!

2006. március 10.

 
Szentes belvárosában található Panoráma sörözőt fenyegette meg ismeretlen telefonáló március 7-én, kedden este 9 óra körül, hogy bomba fog robbanni a szórakozóhelyen.

A nagy erőkkel kivonuló rendőrök az éttermet azonnal kiürítették. Mivel a szórakozóhely egybe van építve a szentesiek körében csak fehérháznak nevezett épülettel, ezért az ott lakóknak is az utcára kellett vonulniuk a -3 fokos hidegben.

Persze mondanunk sem kell, hogy csak vaklárma volt, mert a kutatás során robbanószerkezet, vagy robbanóanyag nem került elő és közben a lakók türelmesen várták a közel egy órás vizsgálat végét.

Sokan már vacogtak, mások pedig az esti tv-műsort sajnálták, pedig kivételesen több jó film is volt a csatornákon.

Az egy óra elteltével már többen mérgelődtek, hogy milyen ember lehet az, aki ilyen csúnya tréfát űz ennyi emberrel.

Mindenesetre a rendőrség nyomoz és közveszéllyel fenyegetés miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Március 8-án háromnegyed négykor a posta épületét kellett bombariadó miatt kiüríteni. Ismeretlen tettes a 107-es segélyhívó számot hívta, és közölte, hogy bombát helyezett el a szentesi postán. A rendőrség a helyszínre vonult, és kiürítette az épületet, hogy ellenőrizzék a telefonáló által közölt tényt. Közel fél órán át vizsgálták az épületet, de robbanószerkezetet vagy robbanóanyagot nem találtak.

A március 7-ei telefonáló a Bocskai utcai nyilvános készülékről kezdeményezte a hívást, és mint megtudtuk, a postával kapcsolatban a Klauzál utcai nyilvános készülékről telefonáltak. Ez utóbbi fenyegetést viszont sikerült rögzíteni és ez alapján ismeretlen tettes ellen közveszéllyel való fenyegetés miatt indít eljárást a rendőrség.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez a pár másodperces telefonhívás bűncselekmény, amit akár két év börtönnel is jutalmazhatnak!

(Kép és szöveg: Vidovics)


<<< Vissza