<<< Vissza

Mester és tanítványai

2006. március 10.

 
A Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola „Mester és tanítványai“ címmel kiállítást nyitott március 2-án a Művelődési Központ Galériájában. A rendezvény elején Bagi Ferenc kis néptáncosai mezőföldi táncokat adtak elő, majd Vass Sándor növendékeitől láthattunk moderntáncot.

Szirbik Imre polgármester mondott köszöntőt.

- Rendhagyó ez a kiállítás, ‘hisz ritkán adatik meg, hogy mester és tanítvány együtt mutatkozzék be. Bízom benne, hogy akik végignézik a képeket, és látták a néptáncot és a moderntáncot, rájöttek, hogy a művészet nagyon egyedi dolog. Az ember érzelmeket, hangulatokat visz képeibe, mozdulataiba, s mégis felismerhető benne az oktató szellem. A mester akkor büszke, ha a tanítvány túlszárnyalja, vagy még messzebbre jut.

Alföldi Albert, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő nyitotta meg a kiállítást. Azzal kezdte megnyitóját, hogy elmondta: tele van a lelke gyönyörűséggel. Egyrészt azért, mert amit a kiállításon látunk, az a lelkünk világa. Másrészt, mert fia itt járt középiskolába, ő pedig Mindszenten töltötte gyerekkora nyarait, hiszen szülei itt éltek. Elmesélte a mesebeli kőfejtő történetét, melynek tanulsága az volt, hogy a művészet mindennél erősebb.

Keller Jánosné, az iskola igazgatónője gratulált a kiállítóknak, az előadó gyerekeknek és tanáraiknak. A város vezetőjének megköszönte, hogy működhet az iskola, és Alföldi Albert úrnak azt, hogy eljött közénk.

- A művészet meghatározza életünket, elkísér minket - mondta. Ebben a hitben dolgozunk mi, mesterek értetek, tanítványokért. Hiszen a mester mit érne tanítvány nélkül, és a tanítvány mire menne mester nélkül?

Az iskola minden telephelyéről érkeztek vendégek: Kecskemétről, Lakitelekről, Szegvárról, Mindszentről, Fábiánsebestyénről. A kiállító tanítványok mestereinek az igazgatónő egy-egy szál virággal köszönte meg a munkát. A megnyitó előtt és után Csorba Ildikó tanítványai pantomim műsorral szórakoztatták a látogatókat.

A mesterek és tanítványaik legszebb alkotásai április 2-ig tekinthetők meg a galériában.

Bélteki Blanka
média tanszak


<<< Vissza