<<< Vissza

Ki szállhat fel a kisvonatra?

2006. március 10.

 
A március 6-i testületi ülésnek volt harmadik napirendi pontja is. A képviselők is megkapták azt a levelet, melyet a télbúcsúztató karnevállal kapcsolatban a Fidesz MPP városatyái intéztek Szirbik Imre polgármesterhez. A város első embere teljes terjedelmében felolvasta az interpellációt. Szó szerint ismertette továbbá a mozdonyvezető bocsánatkérő levelét is.

Íme a nyílt levél:

"Tisztelt Szirbik Imre Polgármester és Képviselőjelölt Úr!


Március 4-én délután négy órakor Szentesen a Télbúcsúztató karneválon a hangosbemondó azt közölte, hogy csak azok szállhatnak fel a városnéző kisvonat szerelvényére, akik az MSZP-re szavaznak.

Kérjük, adjon magyarázatot, hogy az immár ötödik ilyen rendezvényén, miért csak Önnek jár ingyenes jelmez és szereplési lehetőség, az önkormányzati képviselőknek miért nincs felajánlva hasonló juttatás?

Kérjük, adjon magyarázatot, hogy az immár ötödik ilyen rendezvényén, miért az Öné a kizárólagos "sztár" szerep?

Kérjük, adjon magyarázatot, önkormányzatunk hivatalos, közpénzekből, és a városnak szánt támogatásokból tartott városi rendezvényén, miért különböztetik meg negatívan azokat, közöttük a szavazati joggal még nem rendelkező gyermekeinket, akik nem az MSZP-re szavaznak?

Reméljük, hogy e negatív megkülönböztetés nem fajul odáig, hogy "akik nem az MSZP-re szavaznak", azokat telepre vigyék, mint miniszterelnöke kifejtette. Reméljük, hogy az Ön szereplési vágya megáll itt a szentesi "szocimaci" szerepében, hiszen városunkon kívül Ön még mindig a sertésügyeiről hírhedt.

Reméljük, hogy a közpénzekből fizetett rendezvény, saját választási kampányára való felhasználása okán önkritikát gyakorol, visszafizeti az elhasznált közpénzt a város forráshiányos kasszájába, és levonva a következtetést visszavonul a közéletből.

Tisztelettel (aláírás): Dongó László, Dömsödi József dr., Halmai László, Karikó-Tóth Tibor, Kálmán János, Rébeli Szabó Tamás dr., önkormányzati képviselők.

A tatai vállalkozó levele:

"Tisztelt Polgármester Úr!


A szentesi Télbúcsúztató karneválon véletlenül elejtett kijelentésemet szeretném megmagyarázni. Remélem, magyarázatomat elfogadja, megérti és a média számára is megmagyarázhatóvá válik.

A Télbúcsúztató karneválon nagyon sok kiskorú gyermek kapaszkodott fel a városnéző kisvonatra, szinte veszélyessé vált a vonat közlekedése. Sokan szálltak fel a vonatra és nem szerettem volna, hogy valakit is baleset érjen. Ezért tettem a kijelentésemet, de csak humorosan: Csak az szállhat fel a vonatra, aki az MSZP-re szavaz. Engem senki sem, egy párt sem kért meg arra, hogy ezt a kijelentést megtegyem. Nem is gondoltam volna, hogy egy humorral elejtett kijelentés ilyen komoly következménnyel jár, hogy Szentes város internet oldalára felkerül.Tisztelt Polgármester Úr! Engedje meg, hogy nevemben elnézést kérjek nemcsak Öntől, hanem a város lakosságától és utólag is gratulálok a Télbúcsúztató karneválhoz."

2006. 03. 06.

Aláírás: Huzl Tibor a Tshu-tshu vonat vezetője.

Szirbik Imre nem kívánta kommentálni a történteket. Mint mondta, a levél azokat minősíti, akik azt megírták. "Sajnálom, hogy a kampányban egy ilyen humorosnak szánt szöveg is ilyen következményekkel járhat. A vonat vezetője elnézést kért azoktól, akiket esetlegesen megbántott. Egy dologra azonban hadd válaszoljak: nem lépek vissza. Úgy érzem ezért a városért sokat tettem, és szeretnék a továbbiakban a településért, annak lakosságáért dolgozni" jelentette ki a polgármester.


<<< Vissza