XXXVII. évfolyam 2. szám
Vissza a legfrissebb számokhoz

Könyvek, előadások, bálak
 A városi könyvtár rendezvényei

2006. január 13.


Mai világunkban egy könyvtárnak is meg kellett találni a helyét, követni a változásokat. Ez érvényes a szentesi könyvtárra is. Az intézmény fontos feladata az olvasók elvárásainak megfelelően kialakítani a könyvtári struktúrát és a szolgáltatásokat is - vallja G. Szabó Lenke igazgató.


Bővebben


 

Megújul a belváros
 

2006. január 13.


Legutóbbi számunkban beszámoltunk azokról a jelentős változásokról, amelyek 2006-ban várhatóak a városközpontban. Újnak, egyben folytatásnak is nevezte ezeket Szirbik Imre polgármester. Mint mondta, új, mert olyan városrendezési szakasz kezdődik, amelyre régóta várnak.


Bővebben


 

Nosztalgiavonat
 

2006. január 13.


Megépítésének századik évfordulóját ünnepli a 147-es vonalszámú Orosháza-Szentes vasútvonal. Ebből az alkalomból emléktáblát avattak a váróteremben, majd nosztalgia járat indult.

A 19. század közlekedésének forradalmi átalakulását jelentette a vasút megjelenése. Szentesen 1887-ben, Orosházán 1870-ben indult meg a vasúti közlekedés. A helyi érdekek rövidesen kikövetelték a két város vasúti összeköttetését is, ám az építkezés csak 1905 áprilisában indult meg. A kor műszaki színvonalát jól jellemzi, hogy (bár csak kézi erővel folyt az építkezés) alig kilenc hónap alatt 1906. január 4-re elkészült a 40,9 km hosszú vasútvonal. A legnagyobb menetsebességét 40 km/órában határozták meg. Ez a vonal sem kerülhette el a Helyiérdekű Vasutak államosítási folyamatát. működésében fellendülést hozott az állami gazdaságok megjelenése. A hetvenes évek vidéki ipartelepítése és a szakképzés kiterjesztése némi fellendülést hozott a teher- és személyforgalomban, ám az árpádhalmi szárnyvonal megszüntetése és a közúti forgalom erőteljes megjelenése drasztikus forgalomcsökkenést okozott.

A pálya rossz állapota miatt sok helyen kellett lassújeleket kitűzni, az 1985-ben elkezdődött rekonstrukciós munkák néhány km-es pályaszakasz felújítása után abbamaradtak. Az 1988-ban elrendelt 30 km/órás sebességkorlátozás már néhány év múlva a vonalszakasz megszüntetésének rémét is megidézte, ám a térség önkormányzatainak, civil szervezeteinek nyomására ez a megoldás lekerült a napirendről. Egyszerű módszerekkel, használt anyag beépítésével, de 2005-re a vonalhossz felét átépítették. Sok helyen az eredeti 9 méteres síneket használták fel, ami az akkori síngyártás minőségét jellemzi. Az összes állomáson és megállóhelyen emelt utasperon készült a fel- és leszállások megkönnyítésére.

A vonal centenáriumi ünnepségét január 7-re szervezték. Bede András helytörténeti kutató, a vonal pályamestere és Halmai János ingatlankezelési szakelőadó a térség önkormányzatait, civil szervezeteit, vasútbarátait összefogva szervezett emlékvonatot és ünnepi programot. Emlékvonattal járták be a Szentes-Orosháza útvonalat, és emléktáblát avattak nem csak az indulás előtt, de visszaútban is a fábiánsebestyéni állomáson.

Kép és szöveg: Vidovics Ferenc

 


 

Az imádkozások vasárnapja
 

2006. január 13.


Az újesztendő első hónapjában a magyar történelmi egyházak hitét még gyakorló népessége intenzív imádkozásra szánta el magát. Megpróbálja a szokásos buzgalmát megkétszerezni. Erre kapott felkérést két oldalról is.

A magyar katolikus püspöki kar az egész esztendőt engesztelő imaévnek szánja. Részint az 550 évvel ezelőtti nándorfehérvári diadalra hivatkozik, részint 1956-ra, mely a XX. század magyar történelmének - 50 évvel ezelőtt - igen nagy dicsőséget szerzett. De van a felkérésben ijedelem is. Ezt fejezi ki a január 1-jén felolvasott püspökkari körlevél következő mondata: "Nemzetünk nagy bajban van, csak Isten irgalma menthet meg minket."


Bővebben


 

Emlékezetes megyebál a múltban
 

2006. január 13.


Közeledik városunk egyik legszebb középületének, a felújított volt megyeházának az ünnepélyes átadása. A program részét képezi egy avató bál, amellyel régi hagyományokat kívánnak felidézni a szervezők. A 123 éves öreg falak között valóban többször rendeztek sikeres bálokat, ha nem is túl gyakran. Az alábbiakban egy 1909. február 20-án lezajlott megyebálat ismertetünk az Alföldi Ellenzék című helyi újság leírása alapján.


Bővebben


 

Az idősödő Kossuth portréi
 Évfordulónaptár 2006

2006. január 13.


100 éve,
1906. január 7-én előadóestet tartott Szentesen Szabolcska Mihály református lelkész, költő.

75 éve,
1931. január 8-án megalakult a Szentesi MÁV Sportegylet.

120 éve,
1886. január 9-én megnyílt Parlaghy Vilma festőművész kiállítása Szentesen, amelyen bemutatta az emigrációban élő Kossuth Lajos időskori képeit.


Bővebben


 

Gondolatok
 

2006. január 13.


Első dolgod legyen hálát adni azokért, akiket Isten kegyelme veled együtt áthozott az új esztendőbe, és emlékezzél meg azokról, akiket az elmúlt esztendőben veszítettél el.

A jelek szerint erre az évre is áthúzódik az állam és az egyház szétválasztásának az ügye. Szerény véleményem szerint nem a szétválasztásra kellene tenni a hangsúlyt, hanem arra, hogyan kell a kettőnek okosan együttműködnie.

Egy-egy perben sohasem a bíróság ítél el valakit, hanem a bíróság egyik-másik ítélő bírája, aki tévesen is ítélhet. A fellebbviteli fokozatokon születő olykor homlokegyenest ellenkező ítéletek igazolják ezt a megkülönböztetést.

"Művészember azt mondhat, amit akar", állítja egy cikkíró. Nagyon téved! Senkit sem ment fel az, amit mond. A művészet sem ment fel a közerkölcs szabályai alól, különben is: "a szív teljességéből szól a száj". Ki-ki vállalja annak a következményeit, amit nagyon is tudatosan állít és kimond. Ha pedig ehhez gyáva, akkor viszont maradjon ki a közéletből.

Azt olvasom, hogy "minden sikeres férfi mögött egy bölcs aszszony áll." Hogy a jó feleségek egyben bölcsek is, az nem biztos, de az okos és gondos feleségeknek páratlan értéke van, az cáfolhatatlanul igaz.

Dr. Imre Ernő

 


 

Folytatódik az iskolatej akció
 

2006. január 13.


Rövid szünet után ismét kapják majd a diákok az iskolatejet. Az akcióban tapasztalt kéthetes szünet adminisztrációs-technikai problémák miatt volt. Ezt már megoldották és (január 12-től) csütörtöktől már újra eljut az iskolákba a poharas tej. Az FVM továbbra is adja a támogatást, és ugyanaz a Békés megyei cég szállítja a tejet, mint eddig. A feltételek nem változtak.

 


 

Erősödő marketing munka
 

2006. január 13.


A polgármesteri hivatal munkatársai már dolgoznak a település idegenforgalmi és marketing lehetőségeinek minél jobb kihasználásán. Ezekben a napokban két szakember tartózkodik Utrechtben, a Vacantie (Vakanti) nemzetközi befektetői kiállításon. Ennek a hónapnak a közepén Stuttgartban, marketing kiállításon tesznek kiajánlásokat. Január végén Helsinkiben, egy idegenforgalmi kiállításon ajánlják városunk idegenforgalmi nevezetességeit. Ezek a szakmai utak alkalmat nyújtanak arra, hogy üzleti megbeszéléseket folytassanak a szakemberek, illetve bemutassák a város lehetőségeit, a konferencia turizmus bázisát, a megyeházát és a konferenciatermet; a gyógyturizmust a termálfürdővel és a ligeti stranddal, az ipari parkot a zöld és barna mezős beruházási adottságaival.

 


 

Biztos a távfűtés
 

2006. január 13.


Szentes távhőszolgáltatása kevésbé függ az országos gázellátástól. A múlt heti Ukrajnából érkező gáz mennyiségének csökkenése riadalmat keltett országszerte, a nagyipari gázfogyasztók egy része olaj alapú üzemelésre tért át. Szentesen az energia-felhasználás nagyobb részét termálenergiából fedezi a távfűtést biztosító Szentes Városi Szolgáltató Kft. - mondta a Rádió Szentesnek Döbrőssy Iván, ügyvezető-igazgató. Földgázt csak nagyon hideg időben kisegítő energiaforrásnak tekintik, a szükséges hőt termálvízből állítják elő. Lakossági szolgáltatóként egy esetleges gázhiány estén is csak az utolsók között korlátoznák a kft. gázfelhasználását, azonban még ekkor is legalább 18 fokot tudnának biztosítani a lakásokban termálenergiával. A szolgáltató 1304 lakás fűtését biztosítja Szentesen.

 


 

Szolgálat átadás
 

2006. január 13.


A NATO Reagáló Erők (NRF) 5. és 6. váltásának szolgálat átadás-átvételére került sor a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Dandárnál január 12-én, csütörtökön. A most szolgálatba lépő 6. váltásnak része lesz a dandár víztisztító százada a technikai eszközökkel együtt, míg a most szolgálatát befejező 5. váltásban a visszaérkezett hódmezővásárhelyi Könnyű Lövészzászlóalj kijelölt állományát köszöntötték.

 


 

A szentesi Chicago
 

2006. január 13.


Amint azt már e hasábokon megírtuk, a belváros megújulását célzó sajtótájékoztatónak Kertész Péter, az épülő Chicago Bowling Pub tulajdonosa adott helyet. A házigazda élt is a lehetőséggel, hogy beszéljen a beruházásról, amely ékes színfoltja lehet a városrésznek. Elmondta, különböző okok miatt elhúzódott a munka. Sokan érdeklődnek, kérdezik, mikor nyílik, mikor készül el? Mint hallottuk, mára látható közelségbe került az egység megnyitása.

- Úgy gondolom, a város több vendéglátóegységgel rendelkezik, de olyan szórakoztató központ, ahol egy komplett szolgáltatás keretében ki tud kapcsolódni akár az egész család, ideáig nem volt a városban - mondta az üzletember. A tervem ennek létrehozása volt. A legfölső szinten négy, úgynevezett 9-es méretű profi versenyasztal várja a biliárdozni vágyó vendégeket. Olyan vendégekre gondolok itt, akik becsülik az értékeket, és tudják is használni. Nekik készült el a 100 személyre szolgáló melegkonyha, az akár 150-fős rendezvényre is alkalmas étterem, tartozik hozzá egy teraszrész, ami a nyáron plusz létszámot jelenthet. Talán a legkomolyabb a beruházásban a négysávos szabványméretű automata bowlingpálya. Annyit kell tudni róla, hogy profi pályafelületet tartalmaz, amilyet hozzánk legközelebb Berlinben adtak át, Magyarországon még nincs. Mellette 50-60 vendég szórakozhat.

Kertész Péter elmondta, hogy a nyitás előreláthatóan márciusban lesz. A személyzetet Szentesről és környékéről közel húsz fő adja. Az egész komplexumban profi-hangosítást alakítottak ki, számítógép biztosítja majd a folyamatos zenei szolgáltatást, annak stílusát az idejáró emberek fogják kialakítani. Mindamellett várhatóan lesznek élőzenés rendezvények is.

Befejezésül kijelentette:
- Örülök ennek a változásnak, egyedülálló lesz, Szentes új központja lehet, amit a város már megérdemel.

(lovas)

 


 

Szerteágazó feladat
 Közszolgálatban - emberségesen

2006. január 13.


Varga Sándor 1972 decemberében került az akkor még építőipari üzemként működő városi céghez. A feladat azóta sem változott, ugyanaz amit most is végeznek: települési üzemeltetés. Művezetőként kezdett, '74-ben főművezető, majd 1976. július 1-jével kinevezték az építőipari üzem vezetőjévé. A feladatot egészen 1992-ig látta el.


Bővebben


 

Osztályidegen gyerekből lett bankigazgató
 

2006. január 13.


Közéleti Kávéház idei első összejövetelére, január 9-ére Dobossy Lajost, a Kereskedelmi és Hitelbank volt igazgatóját hívták meg vendégnek. Utána Léhi Gábor, a Szabadidős Sportklub vezetője a határon túli magyarokkal tartott kapcsolatrendszerről beszélt a hallgatóságnak.


Bővebben


 

Kék-Duna keringő Amerikában
 

2006. január 13.


A Páli testvérek a László-Szögi párossal, Szatmári Szilvia társaságában. Felvételünk korábban, itthon a magyar bajnokságon készült. (Fotó: Vidovics)

Meghódították az Egyesült Államok és Kanada koncertlátogató közönségét a Szilver TSE legjobb táncosai. Ahogyan egy évvel korábban, ezúttal is az amerikai kontinensen táncoltak újévi koncertek programjában.


Bővebben


 

A szobrászművész világa a galériában
 

2006. január 13.


A főtéri galériában Balogh Sándor szobrászművész alkotásaiból nyitottak legutóbb kiállítást, az év első tárlataként. A Szentesi Művelődési Központ munkatársai a szegedi alkotó szobrait, érmeit, grafikáit, festményeit mutatták be a szentesi közönségnek.

Balogh Sándor szobrászművész Tóth Sándor növendéke volt a szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában. Egykori mesterétől tanulta meg a szakmai igényességet és a mesterség tiszteletét. Igen kacskaringós pályakezdés után csak az elmúlt néhány évben futott be igazán az alkotó. Sok segítséget kapott két jeles szegedi szobrásztól: Fritz Mihálytól és Kalmár Mártontól. Érettségi után jelentkezett a Képzőművészeti Főiskolára, de mert elsőre nem vették fel, többször nem próbálkozott.

Alkotásai alapján azonban 2003-ban felvették a Magyar Alkotóművészek Országos Szövetségének szobrász tagozatába. A kiállításra több új munkát készített Balogh Sándor, aki a női formákon keresztül mondja el a nézőnek, hogy mit tud az időről, a térről és a megfoghatatlanságról. A kiállítás január

28-ig tekinthető meg a Kossuth-téri galériában.

 


 

Szociális tevékenység
 

2006. január 13.


Városunkban tevékenykedő Szentes Városáért Civil Fórum a csatlakozott szervezetek részvételével sokrétű, lakosságérdekű tevékenységet folytat, mely során nem kapcsolódik politikhoz. Legfontosabb feladatunknak tartottuk, hogy más szervezetekkel és az önkormányzattal szorosan együttműködjünk. A gyermekek táboroztatásán, az egészség megőrzését szolgáló programokon át, a képessség kibontakoztatása és fejlesztése, a kulturált szórakozásra irányuló célok megvalósítására törekszünk. Nagy hangsúlyt fordítunk arra, hogy nagy számú önkéntest foglalkoztassunk a szociális munkában is.


Bővebben


 

Presbiter-választás
 

2006. január 13.


A Magyarországi Református Egyházban hat évente rendeznek tisztújítást. Az egyházközségek vezető testülete, a Presbitérium, melynek tagjait a gyülekezet választásra jogosult tagjai választják meg a jelöltek közül. A Szentes Nagytemplomi Református Egyházközségben decemberben zajlott le a választás. Az eredmény (mivel panasz nem érkezett be) 2005. december 20-án vált jogerőssé. Az új tisztségviselők a január 8-án tartott istentiszteleten tettek esküt.

A 2005. december 4-én, az Imaházban tartott egyházközségi közgyűlésen a jelenlévő választásra jogosult egyháztagok 61 igen és 2 nem szavazattal a következő testvéreket választották meg:

Presbiterek: Bencs Ferenc, Dr. Csikai Miklós, Döme Gyula, Farkas Bálintné, Farkas Sándor, Fási János, Karikó-Tóth Tibor, Ledóné Dr. Darázsi Hajnalka, Nagy Attila, Nánai Olga, Négyesi János, Panyik Tóth Jánosné, Sarkadi Nagy László, Sta-berecz Mihályné, Dr. Szabó János, Toókos Ferencné
Pótpresbiterek: Nyíri Dániel, ifj. Panyik Tóth János, Szögi István, Tóth Tamás. A főgondnok: Döme Gyula. Gondnokok: Fási János és Karikó-Tóth Tibor.

Vidovics

 


 

A gyerekekre költötték
 

2006. január 13.


A Rigó-Fészek Alapítvány Kuratóriuma ezúton tájékoztatja az adózókat, hogy a felajánlott személyi jövedelemadó 1%-át 2004. június 10. és 2005. december 31. között a következő támogatásokat nyújtotta az egyes intézményegységek tanulóinak. A Csongrádi tagiskolának taneszközök vásárlására 85 ezer forintot, a gyermekotthonnak a gyermekek étkeztetésére, utaztatására és az útiköltség támogatásához 75 ezer 276 forintot adtak. A Szentesi általános iskola és szakiskolának a tanuló nyári táboroztatásához 120 ezer forintot adott az alapítvány.
Az adózók által felajánlott személyi jövedelemadó 2004. évi 1%-ból 105.491 forintot utaltak az alapítványnak.

 


 

Szeretetcsomag
 

2006. január 13.


Ajándékosztás közben: Kovách Péter lelkész és Karikó-Tóth Tibor igazgató és a gyerekek.

A Hajnalcsillag Alapítvány jóvoltából Angliából és Németországból karácsonykor már 6. éve kapunk ajándékcsomagot, amit az ottani gyerekek állítanak össze. A csomagok általában egy cipős doboznyi meglepetést tartalmaznak. Sok hasznos és érdekes dolgot küldenek: (személyenként és életkoronként változóan) játékokat, füzeteket, édességeket és tisztálkodó szereket. Kaptunk még a csomag mellé az egyháztól egy képregényszerű füzetet, mely bibliai történeteket dolgoz fel.

Hasonló csomagokat a mi iskolánk diákjai is készítettek az erdélyi árvízkárosult gyerekeknek. Minden osztály egy nagy kartondobozba gyűjtött otthonról hozott, esetleg vásárolt tárgyakat, melyekből azután szintén cipős dobozokba válogattuk szét az életkoroknak megfelelő ajándékokat. A 111 doboz a Máltai Szeretetszolgálat segítéségével jutott el az erdélyi gyerekeknek.

Arató Sára Anna
Kiss Bálint Református
Általános Iskola
7. b

 


 

Adó-info
 Törőcsik Norbert rovata

2006. január 13.


Elektronikus havi bevallási változások

A havi és negyedéves bevallásra kötelezetteknek, és a tízezer legnagyobb adózónak, valamint a kiemelt adózóknak csak a második negyedévtől kell belépniük az új rendszerbe.

Tehát ennek az ötvenezresre becsült körnek először május 12-én, az áprilisi időszakról kell elektronikus úton adatot szolgáltatnia és adóbevallást benyújtania, míg a többieknek elég 2007 januárjától havonta elektronikusan teljesítenie bevallási és adatszolgáltatási kötelezettségét. Akiket a jogszabály ebben az évben kötelez az elektronikus bevallásra, azoknak április 30-ig, a többieknek jövő év végéig kell magukat regisztráltatniuk az okmányirodáknál.


Bővebben


 

Beszorult a betörő
 

2006. január 13.


Két gépkocsit törek fel január 6-án a délutáni órákban. Szegváron, a Kinizsi utcai temető előtt egy nyitott autóból készpénzt és iratokat vittek el. A szentesi Kálvária temetőnél egy másik jármű zárszerkezetét rongálták meg, majd közel százezer forint készpénzt, iratokat és mobiltelefont loptak el az utastérből.


Bővebben


 

Tóni bácsi konyhája
 

2006. január 13.


  • Halászlé csészében
  • Fejedelmi halfalatok
  • Túrópuding


Bővebben


 

A kispályán nincs pihenő
 Sikeres a szentesi futsal

2006. január 13.


Koncz Zsolt játékos-edző (Fotó: Vidovics Ferenc)

A Legrand-Szentes fut-sal csapatának tagjai az utolsó - igaz elmaradt - forduló után sem pihentek, hiszen közülük jó néhányan vettek részt különböző teremtornákon. Koncz Zsolt, a csapat játékos-edzője az elmúlt hetek történéseiről számolt be lapunknak.


Bővebben


 

Cél a dobogó
 Kosárlabda NB II

2006. január 13.


Köztudott, hogy közel két évig a Szentesi Kosárlabda Klub szüneteltette működését. Miután tisztázódtak a dolgok, újra szerepet vállaltak a sportágban, hiszen a klub a 2005/2006-os NB II-es pontvadászatban ismét elindultak. Az őszi idényt a
4. helyen zárták. Marossy Gyulával, a klub elnökével beszélgettünk az elmúlt félévről.


Bővebben


 

Revans márciusban
 

2006. január 13.


A vízilabda OB II-ben a legjobb tizenkét gárda között találjuk a Szentesi Öregfiúk VSE csapatát. Csendes Tamásék, sajnos, nem túl jól rajtoltak az első hat hely valamelyikéért folyó küzdelemben, hiszen Vácon két vereséget is szenvedtek. Az egyiket éppen a házigazdáktól (13-5), míg a másikat a MAFC gárdájától (12-5).

A két vereség miatt - bár a visszavágók még hátra vannak - meglehetőségen kicsi a valószínűsége annak, hogy az öregfiúk a mezőny első felében folytassák tavasszal, így marad a 7-12. hely valamelyikének a megszerzése. A bajnokság március 11-én folytatódik, ekkor a ligeti uszodában vehetnek revansot a tavalyi vereségekért a Vác és a MAFC gárdáján Bíró Dánielék.

 


 

MetalCom-R díjai
 

2006. január 13.


A karácsony előtti napokban a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban rendezték meg a MetalCom-R palánkos teremlabarúgó tornát, ahol serdülő, ifjúsági, "öregfiúk" és lányok versenyeztek a támogató cég által felajánlott díjakért.
A tornán a csapatok az alábbi eredményt érték el.

Nyílt: I. Favor Transz, II. Uniszex, III. Dobrai Transz, gólkirály: Szarvas Zsolt, legjobb kapus: Sallai Szabolcs, legtechnikásabb j.: Majoros András.

Amatőr: I. Comix, II. Csapat , III. Csupaszív, gólkirály: Nana Mihály, legjobb kapus: Molnár Tamás, legtechnikásabb j.: Magyar Zoltán.

Női: I. Szentesi FC., II. Debrecen VSC, III. Szeged Atlétika Klub, gólkirály: Siha Melinda, legjobb kapus: Magyar Mónika, legtechnikásabb j.: Borbélyné Maróti Andrea.

Senior: I. Viki Shop, II., Hódmezővásárhely, III. Csanytelek

Ifi: I. Boros, II. Csapat, III. Pollák, gólkirály: Molnár Tamás, legjobb kapus: Szabó László, legtechnikásabb j.: Páger György.
Serdülő: I. Hódmezővásárhely I., II. Szentesi Kinizsi, III. Hódmezővásárhely II., gólkirály: Király Krisztián, legjobb kapus: Czibere Krisztián, legtechnikásabb j.: Török Márk.

Gyermek: I. Szentesi TE., II. Fábiánsebestyén, III. Szentesi Farkasok, IV. HSZATÁK, gólkirály: Koncz Péter, legjobb kapus: Bartyik Roland, legtechnikásabb j.: Szűcs Szabolcs.

 


 

Ifjak a Wesselényi kupán
 

2006. január 13.


Az elmúlt év utolsó úszóversenyét Szegeden rendezték. A Wesselényi kupa 5. fordulóján a Szentes Városi Úszó Club is képviseltette magát.

Eredmények: 50 m leány gyors: 1. Vecseri Dorina, 3. Tihanyi Fanni ('96.), 2. Elbert Stefánia ('95.), 3. Farkas Tamara ('98.). 50 fiú gyors: 2. Rébeli Máté ('98.), 1. Mordvincev Sándor ('88.). 50 fiú mell: 2. Erdélyi Martin, 3. Pellei Frank ('96.), 2. Rébeli Máté ('98.). 50 leány mell: 1. Csák Anikó ('94.), 2. Juhász Nóra ('95.), 2. Vecseri Dorina ('96.), 2. Makai Edit, 3. Mészáros Adrienn ('98.). 50 fiú pillangó: 1. Mordvincev Sándor ('88.), 1. Rébeli Máté, 3. Harangozó Dominik ('98.). 50 leány pillangó: 1. Elbert Stefánia ('95.), 1. Tihanyi Fanni, 3. Vecseri Dorina ('96.), 3. Farkas Tamara ('98.). 50 fiú hát: 1. Rébeli Máté ('98.), 3. Erdélyi Martin ('96.), 50 leány hát: 2. Vecseri Dorina ('96.), 3. Makai Edit ('98.).

4x50 fiú gyorsváltó: ('95-'96.) 3. Szentes Városi Úszó Club, Szabó Nándor, Szabó Marcell, Erdélyi Martin, Pellei Frank. ('97-'98.) 2. Szentes Városi Úszó Club, Szécsi László, Papp Domi-nik, Szabó Flórián, Rébeli Máté.

4x50 leány gyorsváltó: ('93-'94.) Szentes Városi Úszó Club, Dajka Dalma, Lakos Yvett, Csák Anikó, Mizere Flóra. ('95-'96.) 1. Szentes Városi Úszó Club, Tóth Mónika, Tihanyi Fanni, Vecseri Dorina, Elbert Stefánia.

 


 

Bővültek
 

2006. január 13.


A Szentesi Spartacus Sportkör tevékenysége a táncsporttal egészült ki. Új, ötödik szakosztályként alakult meg a Szentesi Spartacus Swivel TK, mely röviden Swivel TK néven szerepel ezután. A szakosztály vezetője Bajominé Varga Erzsébet, így a táncosoknak ismét lehetőségük lesz szentesi színekben versenyezni.

 


 

Európa bajnokság Szentesen?
 

2006. január 13.


A Szentesi Kinizsi TE ökölvívó és kick box szakosztálya él és működik - jelenti ki Bertók Róbert edző. Arra a megjegyzésre reagálva, hogy a nagysikerű bokszgála óta szinte alig hallottunk róluk. Vannak tehetséges gyerekek, mondja az ismert sportember, ám 5-8 versenyző kivételével többnyire kezdőkről beszélhetünk. Aztán sorolja is a történéseket:


Bővebben


 

Katonák
 

2006. január 13.


A NATO Reagáló Erők (NRF-6) hatodik váltásában felajánlott erők ünnepélyes szolgálat átvételére került sor január 12-én Szentesen a Műszaki Dandárnál. A készenléti szolgálatba lépett 97 fős csapatnak összetétele, struktúrája és képességei alapján különleges feladata és szerepe lehet a konfliktusok megelőzésében és kezelésében, vagy éppen természeti és humanitárius katasztrófák következményeinek felszámolásában. Állományába tartoznak a víztisztító feladatokat ellátók mellett a katonai és polgári együttműködést végző CIMIC részleg tagjai, valamint a vegyi-védelmi és nemzeti támogatást biztosító szakemberek. A felajánlott erők és technikai eszközei szemléjén részt vett Wapplerné dr. Balogh Ágnes, a HM jogi helyettes államtitkára, Tömböl László, vezérőrnagy a Honvéd Vezérkar törzsigazgatója, valamint a feladat ellátásban érintett katonai szervezetek parancsnokai, vezetői.

 


 

Családi események
 

2006. január 13.


Született: Őze Istvánnak és Kalamusz Tündének (Csongrádi út 25.) Virág, Döme Brúnónak és Hunyadi Erikának (Wesselényi u. 94/A) Brúnó János, Varga Józsefnek és Nagypál Editnek (Csongrád, Tanya 246.) Levente nevű gyermeke.

Házasságkötés nem volt.

Elhunyt: Tihanyiné Székely Márta (Boros S. u. 15/A),Piti Jánosné Sarkadi-Nagy Mária (Alkotmány u. 7/A), Almási Józsefné Szalai Margit (Kéreg u. 6.), Sinkó Istvánné Pásztor Teréz (Csongrád, Uzsoki u. 35.).

 


 Vissza a legfrissebb számokhoz