<<< Vissza

A kispályán nincs pihenő
Sikeres a szentesi futsal

2006. január 13.

 
Koncz Zsolt játékos-edző (Fotó: Vidovics Ferenc)

A Legrand-Szentes fut-sal csapatának tagjai az utolsó - igaz elmaradt - forduló után sem pihentek, hiszen közülük jó néhányan vettek részt különböző teremtornákon. Koncz Zsolt, a csapat játékos-edzője az elmúlt hetek történéseiről számolt be lapunknak.

- A rajtunk kívül álló okok miatt elmaradt utolsó bajnoki forduló után évzárónak is felfogható teremtornán vettünk részt Csongrádon, ahol a teljes futsal csapat képviseltette magát. Itt ezüstérmet szereztünk, csakúgy mint néhány nappal később Debrecenben. Igaz, ez utóbbi megmérettetésen a Legrandból csak Kis Krisztián, Varga Róbert, Tóth Csaba, Kovács Krisztián, Bíró Mihály és jómagam vettünk részt, a többiek (Tóth Attila, Ku-lacsik Tamás, Mádi József) szegedi játékosok voltak. A háromnapos rendezvényen összesen harminckét csapat állt rajthoz, nyolc darab vegyes csoportban kezdődtek a küzdelmek. Számos NB I-es játékos is parkettre lépett, többek között Tisza Tibor a Diósgyőrből (ő lett a torna legjobb játékosa), Tőzsér Dániel a Ferencvárosból, Makra Zsolt a Győrből. A mi csapatunk végül a második helyen végzett, engem pedig a torna legjobb védőjátékosának választottak.

- A futsal idény mikor folytatódik?


- Már megkezdtük a felkészülést a kupaküzdelmekre, hiszen január 16-án Miskolcon lépünk pályára MK mérkőzésen. A tét a legjobb négy közé kerülés, amire nagy esélyünk van, hiszen a viszszavágót egy héttel később, 23-án, hazai környezetben vívjuk meg. Ennek ellenére nem lesz könnyű továbbjutni, hiszen nem lehet tudni, hogy a Miskolc mennyit erősödött a téli szünetben.

- Kerepeczky Csaba az elmúlt héten Gádorosról az NB II-es Orosháza csapatához igazolt. Mennyire volt benne az ön keze a dologban?


- Csak annyi, hogy nagyon szerettem volna, ha Csaba már az ősszel a mi játékosunk lett volna. Már akkor szerették volna a vezetők, ha Orosházára igazol, de akkor még munkahelyi elfoglaltsága miatt ezt nem tehette meg. Én csak pozitívumokban tudtam beszélni Csabáról klubom vezetőinek, akik nem felejtették el őt, és most végre le is igazolták.

- Lesz-e szentesi labdarúgó is tagja a magyar futsal-válogatott keretének?


- Korábban volt egy felkérés, miszerint nevezzünk meg olyan játékosokat, akiket szívesen ajánlanánk Kozma Mihály kapitány figyelmébe, ám azóta, mintha elfelejtették volna. Ha ismét jönne ilyen megkeresés, akkor Ábel Pétert és Kerepeczky Csabát javasolnánk.

- És Koncz Zsoltot...?


- Úgy érzem már nem tudnék száz százalékot nyújtani a válogatottban a munkám, az orosházi edzések, és a futsalos elfoglaltságom miatt. A válogatottnak kötelező ed-zései vannak, általában hét közben, nem is beszélve a mérkőzésekről, amire már nem lenne elegendő energiám.

H. V.


<<< Vissza