<<< Vissza

Európa bajnokság Szentesen?

2006. január 13.

 
A Szentesi Kinizsi TE ökölvívó és kick box szakosztálya él és működik - jelenti ki Bertók Róbert edző. Arra a megjegyzésre rea-gálva, hogy a nagysikerű bokszgála óta szinte alig hallottunk róluk. Vannak tehetséges gyerekek, mondja az ismert sportember, ám 5-8 versenyző kivételével többnyire kezdőkről beszélhetünk. Aztán sorolja is a történéseket:

- Faur Csaba kadet ökölvívó tavaly a magyar bajnokságon indult, sajnos helyezést nem tudott elérni, mivel kezdőnek számít még ezen a téren, de a jövő ígérete. Mire ismét eljutunk az idei magyar bajnokságig, addig jó pár versenyre el tudom vinni, remélem sokat tanul. Áprilisban az ISKA Szövetség kick boxban Európa bajnokságot rendez a németországi Augsburgban. Ehhez kiegészítésként annyit, hogy a tévében most nagy érdeklődésnek örvendenek a profi K1-es versenyek, előttünk zajlik a K1-es világbajnokság. Akik ott szerepelnek, azok szinte mindegyike az ISKA Szövetségnél volt amatőr sportoló. Például itt volt versenyző annakidején Mihail Klicsko is. Ennek Magyarországon vannak selejtezői. Ott dől el, hogy kik mehetnek az ISKA Európa bajnokságra. Eddig úgy tűnik, tőlünk Szilasi Szalma Adrián indulhat, mivel két versenyén egy első és egy második helyezést ért el. Light- vagy full contaktban, vagy mindkettőben indul a 75 kilogrammosok között.

- És Bertók Róbert? Ő is ott lesz Európa bajnokságon?


- Igen, ott leszek, de nem versenyzőként. A kinntar-tózkodásom annál is örömtelibb. Már eddig is szó volt arról, hogy Magyarország lehetőséget kapna a 2007-es ISKA Európa bajnokság megrendezésére. Ami talán itt lehetne Szentesen.

Amennyiben megfelelünk a feltételeknek. Mi nagyon jóba vagyunk az alelnök úrral, aki már kétszer járt Szentesen, a gálákon. Látta, milyen munkát végeztem, meg volt elégedve. Így remény van az Európa bajnokság megrendezésére. Felmerült természetesen az elhelyezés ügye, kérdés, hol lehetne ennyi embert elszállásolni. Közel 20 kilométeres körzetben ez lehetséges. A város vezetői örömmel fogadták a hírt, most odakint tárgyalunk erről. Óriási lehetőség ez a szentesi srácoknak. Komlósi Arnold, Nagy Richárd, Szűcs Bence eséllyel indulhat a 2007-es bajnokságon, most 13 évesek.

– Úgy hallottuk, új csoportot indítanak. Valós hír?


- Így van. Ha már ilyen lehetőségek állnak előttünk! Eddig azt mondtam a szülőknek, hogy 13 éves kor alatt ne nagyon hozzanak senkit, hiszen nem tudtunk edzést tartani nekik. Hétfőn és szerdán délután fél 5-től tartunk edzést, pénteken fél 4-től. Az új csoportba 5-6 éves kortól lehet hozni a gyerekeket, fiúkat, lányokat, velük hétfőn és szerdán 3 órától, pénteken fél 3-tól foglalkozunk a Dr. Papp László Sportcsarnokban.

- Tudjuk, újra edzeni kezdett. Talán a ringben is viszontlátjuk?


- Újra edzem, de nem versenyzési szándékkal. Sokszor eszembe jut, tény, hogy még lenne esélyem. 31 éves vagyok, van még bennem valami. De a szervezés, a rendezés, az edzősködés sok időt és energiát elvesz tőlem. Egy nagy versenyen versenyzőként és szervezőként elindulni, az nem megy. Főrendezőként nincs erőm. Vagy a saját versenyemre koncentrálok, vagy a szervezésre. Cégem különböző rendezvényszervezéssel, én magam menedzseléssel foglalkozom.

- Nem is hiányzik, hogy beálljon a szorítóba?


- De, nagyon hiányzik! Csak tudom, mivel jár.

Lovas József


<<< Vissza