<<< Vissza

Szociális tevékenység

2006. január 13.

 
Városunkban tevékenykedő Szentes Városáért Civil Fórum a csatlakozott szervezetek részvételével sokrétű, lakosságérdekű tevékenységet folytat, mely során nem kapcsolódik politikhoz. Legfontosabb feladatunknak tartottuk, hogy más szervezetekkel és az önkormányzattal szorosan együttműködjünk. A gyermekek táboroztatásán, az egészség megőrzését szolgáló programokon át, a képessség kibontakoztatása és fejlesztése, a kulturált szórakozásra irányuló célok megvalósítására törekszünk. Nagy hangsúlyt fordítunk arra, hogy nagy számú önkéntest foglalkoztassunk a szociális munkában is.

A Szabadidős Sportklub és a Szentesi Gyermekbarátok összehangolt tevékenységet folytat más civil szervezetekkel (pl. vöröskereszt) ill. oktatási és szociális intézményekkel. Sokrétű feladatot vállalnak, ilyen a fiatal sportolók megnyerése a szolidaritás gondolatának. Sajnos, nem olyan természetes ez a gondolat manapság. Bizony gyakran találkozunk ellenkező véleményekkel is. Karácsony táján a szokásokhoz híven felerősödik az ajándékozási kedv nálunk is, de nem korlátozódik csak erre az egy feladatra. Pl. 50 gyermeket utaztatunk ingyen minden esztendőben Budapestre, a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szövetsége által a Vasas Sportcsarnokban rendezendő karácsonyi gyermektalálkozóra. A program elnevezése: "Mosolyt az arcokra, melegséget a szívekbe." Ebben az évben a Deák Ferenc Általános Iskola csapata lett az első helyezett, amire nagyon büszkék vagyunk. A költségeket a Szabadidős Sportklub viseli, talán ez is ér anynyit, mint egy focitorna.

Fontosnak tartjuk, hogy a gyűjtőakció során az adományozók teljes önkéntességét szem előtt tartsuk. A pénzalap megteremtése során sportrendezvényeket, tombolajátékot szervezünk, melyek bevétele a közös kasszát gazdagítja. Természetesen pénzbefizetésekre is sor került ezúttal is. A gyűjtés különböző módszereivel kb. 300 ezer forintra tettünk szert, melyhez az önkormányzat 300 ezer forint támogatást adott. A pénzösszegen felül elég szép mennyiségű alma, sütemény és egyéb élelmiszer is gazdagította a felajánlások sorát. Így kerülhetett sor 150 db élelmiszercsomag elkészítésére, melyek értéke darabonként kb. 5000 forint, valamint 11 db 6000 forint értékű cipőutalvány kiosztására. A szolidáris munkához tartozik még az önkéntesek tevékenysége a csomagolás, valamint a kb. 20 kg-os csomagok házhoz szállítása.

A szervezőbizottság és a Civil Fórum Ügyvivői Testülete úgy értékeli a tavaly végzett szociális célú munkát, hogy a korábbiakhoz képest valamennyivel eredményesebb volt.

Minden együttműködő intézménynek, szervezetnek, önkéntes segítőknek, adományozóknak köszönetet mondunk, és sikerekben gazdag boldog új esztendőt kívánunk!

Szentes Városáért Civil Fórum Ügyvivői testülete


<<< Vissza