<<< Vissza

Beszorult a betörő

2006. január 13.

 
Két gépkocsit törek fel január 6-án a délutáni órákban. Szegváron, a Kinizsi utcai temető előtt egy nyitott autóból készpénzt és iratokat vittek el. A szentesi Kálvária temetőnél egy másik jármű zárszerkezetét rongálták meg, majd közel százezer forint készpénzt, iratokat és mobiltelefont loptak el az utastérből.

Ismét telefonos nyeremény ígéretével csaptak be hiszékeny embereket a bűnözők. Csalás miatt indított eljárást a rendőrkapitányság ismeretlen tettesek ellen, akik különböző mobiltelefon-szolgáltatókra (Vodafone és T-Mobile) hivatkozva hívták fel a későbbi sértetteket, akiknek azt állították, hogy számítógép által történt sorsoláson nagyobb összeget nyertek mobilszolgáltatójuktól. A nyeremény felvételének feltétele, hogy feltöl-tőkártyát kell vásárolni nagyobb összegben, majd ezeknek a sorszámát be kell diktálni a megadott telefonszámra. A gyanútlan ügyfelek ezt megtették, ám
"nyereményükhöz" nem jutottak hozzá, az ismeretlen telefonálók eltűntek. A mobilszolgáltatók ezúton is értesítik ügyfeleiket, hogy semmilyen ehhez hasonló nyereményjátékot nem hirdettek meg. Ha bármilyen nyereményakción mégis szerencsével járna valaki, akkor az hivatalos, írásos értesítést is kap a játék kiírójától.

Füstölt kolbászba harapott egy éhes vásárló az egyik helyi üzletben, ám az első falat után, az élelmiszert gyorsan visszatette a hűtőbe. Az eladók észrevették, és mivel úgy gondolták, hogy munkahelyük nem gyorsétkezde, ezért feljelentést tettek a rendőrségen. A falatozó vendég ellen tulajdon elleni szabálysértési eljárás indult.

Az elmúlt pénteken este történt az esti órákban, hogy bejelentés érkezett a tűzoltóságra, miszerint egy nő beszorult a bejárati ajtó és a vasrács közé a gondozási központban. Később derült ki, hogy a látogató, aki záróra után érkezett az épületbe - a kapun átmászva -, előbb betörte a bejárati ajtó üvegét, bemászott, ám ott beszorult az ajtó és a vasrács közé. Mivel szabadulni nem tudott, ezért mobiltelefonon maga hívta ki a tűzoltókat. Az asszony által elsődlegesen okozott kár 13 ezer forint, ám a kiszabadításakor több mint 100 ezer forintnyi kár keletkezett az ajtókban. A nő ellen rongálás miatt indult eljárás.

Továbbra is folyik a vizsgálat az osztrák hitelekkel kapcsolatban. A szentesi rendőrkapitányság munkatársai várják a társhatóságok tájékoztatását, mely már a napokban megérkezhet. Amint ez megtörtént, és aktuálissá válik, azonnal értesíteni fogják az érintetteket postai úton és a sajtó útján is a további teendőkről.

H. V.


<<< Vissza