<<< Vissza

Cél a dobogó
Kosárlabda NB II

2006. január 13.

 
Köztudott, hogy közel két évig a Szentesi Kosárlabda Klub szüneteltette működését. Miután tisztázódtak a dolgok, újra szerepet vállaltak a sportágban, hiszen a klub a 2005/2006-os NB II-es pontvadászatban ismét elindultak. Az őszi idényt a 4. helyen zárták. Marossy Gyulával, a klub elnökével beszélgettünk az elmúlt félévről.

- A sorozat első felével maradéktalanul nem lehetek elégedett - kezdte a klub elnöke. A gárda ötven százalékos eredményt produkált. Mellettük szól, ezt úgy érték el, csak egyetlen mérkőzést játszottak hazai pályán, a többit idegenben. Ennek tudatában ez az eredmény jónak mondható. Azon a mérkőzéseken, amelyeken vereséget szenvedtünk, sehol sem játszottunk alárendelt szerepet. Sokszor csak az utolsó percekben kerültünk hátrányba. A csapat előtt változatlan a cél: dobogóra állhassunk. A tavaszi idényben mindössze egyszer megyünk vidékre, s az összes többit hazai pályán játsszuk.

- A játékosok közül kiemelne valakit?


- Nem. Az eddigi helyezésünk egy igazi csapatmunka volt. Kútvölgyi Csabát azért említem, túl azon, hogy öszszefogja a gárdát, mert ő a játékos-edző is.

- Várható-e változás a tavaszi nyitány előtt?


- Nem tervezünk változást. Ez egy fiatal, hajtós társaság. Talán Hódmezővásárhelyről egy játékost igazolunk. A téli szünetet is nagyon hasznosan töltötték a játékosok.

Január 4-én kezdődött meg a felkészülés, s már 7-én felkészítő mérkőzést játszottak, a Gödöllő csapatával.

Az első tavaszi mérkőzésre január 14-én, szombaton 18 órakor a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban kerül sor. Kérik a nézőket, hogy minél többen látogassanak ki a mérkőzésekre, s buzdítsák ezt a fiatal nagyon lelkes, s tehetséges együttest.

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza