2015. JANUÁR

 

A város legnagyobb 3D-s tv-jének műsora!

Februári moziműsor

 

Íme Szentes legnagyobb 3D-s tv-jének januári műsora!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 31.


 

Farsangi matiné a múzeumban

 

2015. február 7-én farsangi kézműves matinéra várnak minden érdeklődőt a Koszta József Múzeumba 10 és 12 óra között!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 31.


 

Tücsök Játszóház

 

Nagyon sok szeretettel meghívunk mindenkit a Tücsök Klub negyedik szülinapi bulijára. Idén először várunk benneteket és egyúttal egy nagyszabású Tücsök Játszóházat is útjára indítunk. Minden hónapban várjuk Szentesre a gyerekeket,családokat egy egész szombat délelőttöt kitöltő élményre!!

 

Az első rendezvény időpontja: 2015. február 7. szombat 09.30-12.00 óra

Kapunyitás 09.00 óra

Helyszíne: Művelődési és Ifjúsági Ház

Cím: 6600 Szentes, Tóth József u. 10-14.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 31.


 

Adj vért!

A Vérellátó 2015.február havi vérvételi tervezete

 

A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház, Szentes és a Magyar Vöröskereszt Szentesi Vezetősége minden héten kedden és szerdán délelőtt 07.30-12.00 óráig, és csütörtök délután 14.00- 17.00 óráig tart véradást Szentesen a Vérellátó Állomáson.

 

A Szentesi Vérellátó és a Magyar Vöröskereszt Szentesi és Csongrádi vezetősége véradást tart ...

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 31.


 

Horgászcikk börze

 

Lakossági kezdeményezésre minden hónap első szombat délelőttjén horgászcikk börzét rendeznek a Felsőpárti Söröző belső parkolójában.

 

Minden érdeklődőt várnak!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 31.


 

A 2015. ÉVI ADÓVÁLTOZÁSOKRÓL

 

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szentesi Kistérsége és az Enterprise Europe Network – Szeged tisztelettel meghívja következő közös rendezvényére: TÁJÉKOZTATÓ A 2015. ÉVI ADÓVÁLTOZÁSOKRÓL ÉS AZ EKAERRŐL

 

 

Időpont: 2015. február 4. 14 óra

Helyszín: Szentes Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ (Szentes, Kossuth tér 1.)

Jelentkezés és bővebb információ: Telefonon: 30/388-7429

E-mailben: szentes@csmkik.hu  A kamara honlapján: www.csmkik.hu

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 31.


 

6000 fürdőbelépő a véradóknak

 

A helyi szolidaritás egy újabb állomásához érkezett. Egészségünkért összefogott a város és a vállalkozó. Már nyolc éve, hogy az önkormányzat felajánlásaként az önkéntes véradók strandbelépőt kapnak a szentesi kórház Véradó Állomásán, valamint a Magyar Vöröskereszt Szentesi Szervezete által szervezett véradásokon karjukat nyújtó donorok. Az akcióhoz ismét csatlakozott a Hungerit Zrt. is. A vállalat köszönetajándékkal támogatja az önzetlenül segítő véradókat, akik a társadalom egyik legfontosabb éltető anyagát adják az embereknek.

 

A 6000 db fürdőjegyet és a köszönetajándékot a közreműködők 2015. január 29-én sajtótájékoztató keretében adták át a Dr. Bugyi István Kórház Vérellátó Osztályán.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 30.


 

Változik a Járási Hivatal ügyfélfogadási rendje

 

A Szentesi Járási Hivatal ügyfélfogadási rendje 2015. február 1. napjától megváltozik. A város honlapján megtekinthető az új (február 1-től érvényes) ügyfélfogadási rend.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 30.


 

MásKÉP zenekar koncertje

Videó ajánlóval!

 

2015. február 12-én (csütörtökön) 19 órai kezdettel a ZENE-VILÁG-ZENE koncertsorozatban a MásKÉP zenekar koncertjét hallhatjuk a Hangversenyközpontban.

A MásKÉP zenekar 2011-ben alakult Csongrádon. A zenekar repertoárját megzenésített versek alkotják. Az együttes hangzásvilágában megtalálhatóak a magyar népzene, ír, bolgár, román és balkáni zene jellemző elemei is.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 30.


 

CSAK EGY ...

Esküvői show és kiállítás

 

"CSAK EGY ... " címmel esküvői bemutatóra várják az érdeklődőket a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermébe. A szombaton (2015. február 7.) megrendezésre kerülő esküvői show-n egy esküvői szalon, egy fodrász, egy sminkes, egy virágüzlet, egy mézeskalácsos, egy cukrász, egy táncoktató  és egy esküvői fényképész mutatkozik be immáron ötödik alkalommal. A rendezvényre a belépés INGYENES!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 30.


 

Áramszünet a strandon!

 

Kedves Vendégeink! Tájékoztatjuk Önök, hogy 2015. január 30-án (pénteken) áramszünet miatt az üdülőközpont zárva tart! Megértésüket köszönjük!

 

Üdülőközpont vezetősége

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 29.


 

Mesedélután a Napocska csoportban

A Nyolcszín Virág óvoda Napocska csoportjában a Magyar Kultúra Napja alkalmából

 

2015. január 26-án a Klauzál Utcai Óvoda Napocska csoportjában a Magyar Kultúra Napja alkalmából mesedélutánt szerveztek a szülők és az óvó nénik közösen a gyermekek számára. A délután programjában szerepelt diavetítés, - melyben egy anyuka vetített és mesélt a gyerekeknek, - illetve bábozás, amelyet szintén vállalkozó kedvű és mesélni szerető anyukák választottak, s adtak elő az izgatott apróságoknak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 29.


 

Rehabilitációs tájékoztató nap

 

Az Önkormányzat és a Napra Forgó Nonprofit Kft. 2015. január 29-én 9.00 órakor meghívásos tájékoztató napot tartott a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Dísztermében. A Napra Forgó Nonprofit Kft célja, hogy a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű, elsősorban megváltozott munkaképességű munkavállalók elhelyezkedési lehetőségeit támogassa. A Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Szociálpolitikai Iroda munkatársai levélben értesítették ki az érintetteket. A tájékoztatón a szentesi munkalehetőségekről, a munkába állásról és a munkahelyi beilleszkedésről személyre szabott bővebb tájékoztatót is kaptak a résztvevők.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 29.


 

Tabella és a következő két forduló sorsolása

Folytatódik a Városi teremlabdarúgó bajnokság a HUNGERIT kupáért

 

Folytatódik a Városi teremlabdarúgó bajnokság a HUNGERIT kupáért a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban, ahol 2015. január 25-én rendezték a VI. játéknapot. Délelőtt még az ugrókötelesek uralták a csarnokot, de délután már a focié volt a főszerep. Az esti mérkőzéseknél már nagy volt a csúszás, mert ezen a játéknapon kétszer kellett kihívni a mentőt sérülések miatt.

Ezúton kérünk minden sportolót, hogy vigyázzon maga és játékostársa egészségére, és a bemelegítést is vegyék komolyan. Jó sportolást!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 29.


 

Wass Albert igazsága

Pódium bérlet következő előadása

 

Az író születésének 100. évfordulója alkalmából állították össze ezt a műsort. Az irodalmi est az életrajzi adatok ismertetése mellett széles keresztmetszetet mutat be Wass Albert irodalmi munkásságából, ahol mesék, versek, regény és levél részletek hangzanak el. Idézetek hangzanak el a „Wass Albert igazsága” című könyvből is, melyet a fiai írtak róla.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 28.


 

Házasság hete Szentesen

 

Mi is a házasság hete? Közel két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hetét – amelyhez hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozott kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt – mára 4 kontinens 21 országában ünneplik.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 28.


 

Növendékhangverseny a Deák suliban

 

A Magyar Kultúra Napja tiszteletére rendezett Növendék Hangversenyt a Szentesi Deák Ferenc Általános Iskola, ahol az iskola zenei tanulmányokat folytató diákjai léptek fel. A Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola művészetoktatási pedagógusai és a gitár szakkör és az iskola kórusának és furulyacsoportjának vezetői segédkeztek a fellépőknek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 28.


 

Pizzát vett a lopott holmi árából

 

Horgászfelszerelés, autógumik és egy robogó is hiányzott abból a szentesi garázsból, amelynek tulajdonosa tett feljelentést a lopásról a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2015. január 26-án délutáni órákban.

A szentesi nyomozók azonnal megkezdték az adatgyűjtést és a tanúkutatást. A nyomok a sértett kertszomszédságában lakó B. Zsolthoz vezettek. Az egyenruhások a férfit otthonából előállították a Szentesi Rendőrkapitányságra, ahol beismerő vallomást tett. Elmondta a rendőröknek, hogy pénzre volt szüksége, ezért átment a szomszédos portára, ahol a garázst nyitva találta.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 27.


 

20 cm vastagon kifolyt "cucc" a Csongrádi úton

 Videó anyag a cikkben a kifolyt cuccról!

 

2015. január 26-án este 6 óra körül szinte életveszélyessé vált a Szentes - Csongrád közötti közúti híd előtti 1 km-es útszakasz a szentesi oldalon, ahol ismeretlen iszap szerű anyag folyt az úttestre. Ez úgy történhetett, hogy (nevezzük a kifolyt anyagot cuccnak) az azt szállító kamion hátsó oldala kinyílt és a csúszós büdös anyag közel 1 km hossza beborította a fél útpályát. Egy világos színű autónak nem volt szerencséje, mert ráfutott az anyagra és az árokba csúszott.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 26.


 

Országos Pedagógus Úszóverseny lesz Szentesen

 

Tizenötödik alkalommal rendeznek úszóversenyt tanároknak Szentesen 2015. március 8-án a Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club, a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége, a Szentesi Üdülőközpont és a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség szervezésében.

A verseny 10.30 kezdődik a Ligeti sportuszoda sátortetővel fedett 25 méteres medencéjében, melegítésre már egy órával korábban is lehetőség biztosított. A megmérettetésre minden pedagógus diplomával rendelkező férfit és nőt, valamint pedagógus jelöltet várnak, korcsoportok szerint szétosztva.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 25.


 

Kodolányi, a klasszikus triász egyik tagja

 

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. Városunk idén is bővelkedett a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett eseményekben.

Január 21-én a Városi Könyvtárban 18.00 órától Kodolányi Jánosról, a klasszikus triász egyik tagjáról, világirodalmi rangú epikusról tudhatunk meg többet. Horváth György előadó mellett közreműködött: Dragon Lajos, dr. Mészáros Attila és Mészáros Zoltán.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 25.


 

Világcsúcs született Szentesen!

 Kinagyítható képekkel!

 

Szentesen beírták magukat a kötélugrás sporttörténelmébe a maklári lányok, akik formáció gyorsasági számban (4 fő hajtja végre a váltott lábú szökdelést kötélhajtással) megdöntötték a világcsúcsot az Országos Kötélugró Bajnokságon.

A Bánhegyi Flóra, Bánhegyi Hanna, Hanuszik Éva, Krattinger Dóra összeállítású maklári ugrókötél csapat 386-ra javította az eddigi 379-es gyorsasági rekordot. A négy lány 4x30mp alatt ennyi ugrást hajtott végre.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 25.


 

Nyílt nap a Wellness Colosseumban!

 

A Wellness Colosseum ingyenes nyílt napot tartott 2015. január 24-én, melyen a különböző edzésformákat ingyenesen lehetett kipróbálni. 11.00 órától DORS edzéssel és terepfutással indult ez az esős nap, majd TRX és Immortals órákkal folytatódott.

Sok kíváncsiskodó vett részt Alexa alakformáló óráján, és ismét Immortals óra következett. Ha valakiben mégis maradt volna egy kis feszültség, akkor a Mester (Brezovai Sándor) Nippon Zengo Bombastic óráján vezethette le. A nap végén Szentes egyetlen gőzszaunájában engedhették ki a fáradt gőzt a résztvevők :-)

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 24.


 

Elkezdődött a kötélugrók országos versenye Szentesen

 

2015. január 24-én kezdetét vette Szentesen a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban az idei év első Országos Kötélugró Bajnoksága, ami egyben az első válogató verseny az Európa Bajnokságra, ami nyáron lesz Németországban.

A házigazda szentesi Kiss Bálint Kötélugró Klub mellett Szolnok, Szentendre, Budapest, Mórahalom, Maklár, Makó, Tata, Nagykanizsa és Dombóvár csapatai érkeztek városunkba, akik között sokan már Európa, illetve világbajnoki érmekkel büszkélkedhetnek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 24.


 

Új lelkipásztor Nagytemplomi Református Egyházközségben

 

Szentes Nagytemplomi Református Egyházközséghez új lelkipásztor érkezett Fehér Csaba személyében.

A Lelkészi Hivatal hivatali órái: kedd: 10-12 és 15-16 óra között illetve vasárnap: közvetlenül az istentisztelet után cím: 6600 Szentes, Kossuth tér 2. – bejárat a Tóth József utca felől (A Kiss Bálint Református Általános Iskola új szárnyának első emeletén)

 

Telefon: 20/583-2227

E-mail: szentes-nagytemplom@reformatus.hu

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 23.


 

I. fokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el Szentesen

 

Szentes város polgármestere a belvízi elöntöttség és a vizek kártételei megelőzése miatti teendő intézkedések megtétele érdekében Szentes város közigazgatási területére a vizek kártételei elleni védekezés szabályairól szóló 232/1996. (XII.26.) Kom. rendelet 13. § (1) bekezdésében foglalt hatáskörömben eljárva 2015. január hó 23-án 10:00 órától I. fokú belvízvédelmi készültséget rendelek el.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 23.


 

Maci-nap a Deákban

Kibújás vagy bebújás?

 

2015. február 3-án (kedden) sok szeretettel várnak minden nagycsoportos óvodást a hagyományos Maci-napra a Deák Ferenc Általános Iskola tornatermébe!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 23.


 

Tanári hangverseny a Magyar Kultúra Napja tiszteletére (videóval)

 

A város évek óta Tanári Hangversennyel ünnepli meg a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában a Magyar Kultúra Napját. Így történt ez most is 2015. január 22-én, amikor az iskola tanárai adtak hangversenyt az ünnep alkalmából.

A vendégeket elsőként Molnárné Tóth Györgyi a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szentesi Tankerületének vezetője köszöntötte, majd Nagy János orgonajátéka nyitotta meg a csaknem két órás műsort.

Szirbik Imre polgármester köszöntőjében egy táblára hívta mindenki figyelmét, mely évek óta a színpad meghatározó eleme, de ha fordítva olvassuk (ÉLMÉNY - ÉRTÉK - ÉLET) éppen a kultúra ünnepét fogalmazza meg.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 23.


 

Rendhagyó irodalomóra a Magyar Kultúra Napján

 

A Szentesi Művelődési Központ Poszler György előadásain keresztül állított emléket a Magyar Kultúra Napjának, melyet a Művelődési és Ifjúsági Házban tartottak diákoknak. Poszler György Hunyadi Mátyás corvináiról mesélt a fiataloknak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 23.


 

 

جبال الأطلس  hegységnél van a Bamakós csapat!

 

Ha valaki nem tudná elolvasni a címben található hegység nevét, annak eláruljuk, hogy a Ǧibāl al-Aṭlas, magyarosan Dzsibál al-Atlasz hegység mellett autóznak a Roburral a ROB-URAK a Budapest - Bamakó ralin. A 2400 kilométer hosszúságban és 300–400 km szélesen elnyúló hegylánc Észak-Afrikában, Marokkó, Algéria és Tunézia területén fekszik.

A szentesi csapat a hegylánc mellett haladt el nem is olyan rég, és folytatják útjukat Bamakóba! Sok sikert az úthoz!

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 22.


 

790 FT-os JEGYÁR 5 FILMRE!!!

Szentes legnagyobb TV-jének műsora! - Január 22-28!

 

A Szentesi Moziban most 790 Ft-os jegyár 5 filmre! Nézze meg a jövő hét moziműsorát!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 22.


 

Fogadóórát tart a szentesi rendőrkapitány

2015. január 29-én tartja soron következő fogadóóráját Balogh Szabó Imre r. alezredes.

 

Lakossági fogadóórát tart a Szentesi Rendőrkapitányság vezetője Balogh Szabó Imre r. alezredes 2015. január 29-én 14 és 16 között a kapitányság épületében (Szentes, Kossuth utca 43.). Előzetes bejelentkezés nem szükséges.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 22.


 

Ma van a Magyar Kultúra Napja!

Január 22. (videóval)

 

A Kiss Bálint Református Általános Iskola nevelőtestülete és diákjai felhívással fordultak Szentes közoktatási intézményeihez, hogy ezen a napon (január 22-én) mindannyian emlékezzünk erre az eseményre azzal, hogy az első tanítási órát megelőzően mondjuk el a teljes verset, és énekeljük el a nemzeti himnuszunkat!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 22.


 

Ön mennyire szereti Szentest?

Ön mennyire szentesi?

 

Mi nagyon! És ezzel nem is vagyunk egyedül, mert egy kedves olvasó látogatott haza Németországból, és arra volt kíváncsi, hogy mennyien olvassák újságunkat és mennyien kíváncsiak szülővárosukra a nagyvilágban.

Az újság alatt több statisztikai rendszer is működik, így nem volt nehéz választ adni, és közben döbbenetes számok jelentek meg.

Az elmúlt egy esztendő lekérését adtuk meg szűrésként, és ezalatt a 365 nap alatt 107 országból kattintottak, vagy találtak rá a Szentesi Mozaik újságra. Összesen 1.688.874-szer töltötték le valamelyik Mozaik oldalt! Ez annyit jelent, hogy naponta több mint 4600-an nézik oldalunkat.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 21.


 

Ingyenes nyílt nap a Wellness Colosseumban!

Gyere, próbáld ki Önmagad, és ha kell építsd ÚJRA!

 

A Wellness Colosseum ingyenes nyílt napot tart 2015. január 24-én, melyen a különböző edzésformákat ingyenesen kipróbálhatod. 11.00 órától DORS edzéssel indul a program, de terepfutáson is kipróbálhatod magad. Ezután különböző alakformálási módokat próbálhatsz ki, majd a nap végén Szentes egyetlen gőzszaunájában engedheted ki a fáradt gőzt, ha addig ezt nem tetted volna meg! :-)

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 21.


 

Általános iskolai vetélkedő a Borosban

 

A Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola 2015. január 20-án egy sikeres vetélkedőt rendezett általános iskola 7.-8. osztályos tanulói részére. A versenyen 13 csapat jelent meg, Szentes város összes általános iskolája és a csongrádi Galli János Általános Iskola képviseltette magát. A program a TÁMOP 3.1.4-12/2 pályázat keretein belül valósult meg.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 21.


 

Rob-Urak Roburral már Afrikában vannak

Casablanca közeléből jelentkeztek!

Szentesi csapat is indult a 2015-ös Bamako Rally-n

 

Hét szentesi férfi úgy döntött: egy Roburral indul a Budapest–Bamako Ralin. Tizenhatezer kilométert tesznek majd meg az öreg járgánnyal, amit persze teljesen átalakítottak, és felkészítették a "terepre".

Egy újságnak nyilatkozták a fiúk, hogy "sok hülyeséget csináltunk már együtt, de ez lesz a legnagyobb buli. Először azt mondtuk otthon, hogy két hétig leszünk oda, na, ettől mindenki sokkot kapott. Mire megnyugodtak, közöltük, hogy talán három is lesz. Most úgy látjuk: másfél hónapig tarthat – nevettek össze annak a szentesi társaságnak a tagjai, akik elhatározták: egy Roburral vágnak neki a következő Budapest–Bamako Ralinak."

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 20.


 

Bíró Károly festményei a könyvtárban

 

Bíró Károly festménykiállítása nyílt meg a hétvégén a Városi Könyvtárban, melyet a könyvtár vezetője Szűcs Ildikó ajánlott az érdeklődőknek. A január 17-én megtartott megnyitón hallhattuk, hogy a hódmezővásárhelyi alkotó csak két esztendővel ezelőtt fogott ecsetet a kezébe és autodidakta módon tanulta annak használatát, valamint az emberben rejlő szépségek vászonra vetését. Ennek tudatában nézzék meg a tárlatot, mely kifinomult ízléses képet és hangulatot keltenek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 19.


 

A jövő mérnökei a Kosztában?!

NI Mentor Program a következő generáció mérnökeiért

 

A Koszta József Általános Iskola sikerrel pályázott az „NI Mentor Program a következő generáció mérnökeiért” című projektre.  

A program célja:”National Instruments és LEGO® MINDSTORMS® NXT eszközök segítségével programozási és természettudományos ismeretek átadása a felnövekvő nemzedékeknek.  

A Koszta József Általános Iskola a pályázattal 2 db LEGO® MINDSTORMS® készletet, a hozzátartozó szoftvereket és mentori támogatást nyerte el. Jelenleg, Lucza László vezetésével, szakköri kereteken belül ismerkednek a robotokkal és a programozásukkal a felső tagozatos diákok.  

Lucza Lászlót kérdeztük a programról, melyben az iskola részt vesz...

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 19.


 

Ökumenikus imahét Szentesen

Imahét a Krisztus-hívők egységéért Szentesen

 

Ebben az évben is megrendezésre kerül Szentes keresztyén felekezeteiben az ökumenikus imahét. Minden nap más-más templomban lesz istentisztelet a Krisztushívők egységéért. Szeretettel várnak mindenkit, aki fontosnak tartja, hogy a Krisztus-hívők egységéért imádkozzon. Az alkalmak mindig máshol lesznek, de remélik, hogy minden este minél többen imádkoznak majd.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 19.


 

Wass Albert igazsága

Pódium bérlet következő előadása

 

Az író születésének 100. évfordulója alkalmából állították össze ezt a műsort. Az irodalmi est az életrajzi adatok ismertetése mellett széles keresztmetszetet mutat be Wass Albert irodalmi munkásságából, ahol mesék, versek, regény és levél részletek hangzanak el. Idézetek hangzanak el a „Wass Albert igazsága” című könyvből is, melyet a fiai írtak róla.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 19.


 

Kodolányi János a klasszikus triász egyik tagja

 

Kodolányi János a klasszikus triász egyik tagja, világirodalmi rangú epikus című előadására várnak minden érdeklődőt a Városi Könyvtárba 2015. január 21-én, 18.00 órai kezdettel.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 19.


 

Óvodai úszásoktatót keresnek

 

Szentesi Felsőpárti Óvoda pályázatot hirdet ÓVODAI  ÚSZÁSOKTATÓI munkakör betöltésére.

 

Jogviszony időtartama: határozott idejű

Foglalkozás jellege: részmunkaidő

Munkavégzés helye: Termál Gyógyfürdő

Munkakörbe tartozó feladatok: óvodás korú gyermekek vízhez szoktatása, úszásoktatás

Illetmény és juttatások: Munkatörvénykönyv rendelkezései alapján

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 19.


 

Gyermekkönyvtáros kerestetik!

Pályázat gyermekkönyvtári állás betöltésére

 

A Szentes Városi Könyvtár Nonprofit Közhasznú Kft. (6600 Szentes, Kossuth u. 33-35.) pályázatot hirdet gyermekkönyvtári állás betöltésére, 2015. február 1-jétől.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 19.


 

Két szentesi dobóatléta a válogatottban

 

A Magyar Atlétikai Szövetség szakmai igazgatója közzé tette a következő nemzetközi versenyek válogatott kereteit. Szentesről két dobóatléta tagja a felnőtt válogatott kereteknek. Váradi Krisztina diszkoszvetésben és súlylökésben indul a Dobó Európa Kupán Portugáliában és az Európa Bajnokságon Észtországban.

Seres András diszkoszvetésben került a válogatott keretbe ő is indul a Portugáliában megrendezendő Európa Kupán és tagja a Pekingben megrendezésre kerülő világbajnoki válogatott keretnek is.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 19.


 

MOZIZZ és NYERJ egy wellness hétvégét!

 

Január 20. és február 20. között nézz meg egy filmet a SZENTESI MOZI-ban, töltsd ki a játékszelvényt és nyerj egy 2 fő részére szóló wellness hétvégét, vagy bármelyik másik nyereményt!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 19.


 

Továbbjutott a Hungerit-Szentes az Euroligában

Hungerit-Szentes - Mataro (spanyol) 7-6 (0-2, 2-1, 3-2, 2-1)

 

A házigazda Szentes másodikként továbbjutott selejtezőcsoportjából a női vízilabda Euroligában, miután a vasárnapi zárókörben legyőzte a spanyol Matarót.

A Szentesnek - a szintén hatpontos Mataróénál jobb gólkülönbségének köszönhetően - már a döntetlen is elegendő lett volna az ötcsapatos torna befejező fordulójában ahhoz, hogy a riválisait, így a magyar alakulatot is legyűrő orosz Kirisi mögött másodikként lépjen tovább a kontinentális sorozat negyeddöntőjébe.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 18.


 

Az esély még megvan!

Hungerit Szentes – Kinef Kirishi 7:9 (2:3, 0:3, 2:1, 3:2)

 

Igazi derbi volt a Hungerit Szentes – Kinef Kirishi összecsapás a LEN kupa csoportmérkőzésén Szentesen.

Sok hibával és egy-két szerencsétlen ítélettel ez ellen az orosz csapat ellen nem lehet nyerni! És ez így is történt.

Az első félidőben csak két gólt sikerült a hazai csapatnak szerezni, ami elég kevés, de nem adták fel! 6-2-re vezetett a Kirishi, amikor belelendültünk és végül 7-9-re zártuk a mérkőzést. A továbbjutáshoz szükség van a spanyolok elleni győzelemre!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 17.


 

Szentes legnagyobb TV-jének műsora!

Január 15-21!

 

Lassan egy esztendeje. hogy eltűnt Szentesről a klasszikus 35 mm-es vetítőgép és egy vadonatúj, második generációs Christie digitális vetítőgép került beépítésre a Szentesi Moziban. Mindehhez a legjobb minőségű XPAND aktív szemüveges 3D rendszer párosul, amely igazi térhatást, kristálytiszta, tűétes képet nyújt, szellemkép nélkül! Ami pedig elengedhetetlen, a Dolby Digital hang, hogy ne csak a szem, de a fül is el legyen kényeztetve. Az igazi kényelmet pedig új mozis fotelek garantálják.

Az új digitális technika legnagyobb előnye, hogy a legnagyobb filmek az országos megjelenés napján műsorra kerülnek, és a szentesi közönségnek nem kell 20-30 km-t utaznia egy-egy új filmért. A premier mozi azonban nem csak az új filmek bemutatását jelenti, hanem azt is, hogy minden nap vetítenek.

Heti 3-4 filmmel és napi 4-5 előadással várják a filmszerető közönséget a Szentesi Moziban!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 16.


 

Sikerrel kezdett a Hungerit

Több mint 100 akciófotó a mérkőzésről!

 

A női vízilabdások szentesi Euroliga-selejtezőjének első napján a házigazda Hungerit imponáló játékkal verte az orosz SKIF Izmajlovo Moszkvát 11–6-ra.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 16.


 

Hamarosan itt a Télbúcsúztató Karnevál

Számos újdonság! Részletek a cikkben!

 

Bár ugyan ezen a télen, még nem volt igazi "telünk", de hogy még március idusán se kelljen félnünk a hótól (volt rá példa :-) hamarosan itt a Télbúcsúztató Karnevál.

 

Az év eleji fesztiválélet egyik leglátogatottabb nagyrendezvénye városunknak a farsang jegyében zajló Télbúcsúztató Karnevál, amely 2002-es debütálása óta töretlen népszerűségnek örvend mind a városlakók, környékbeliek, mind a Szentesre látogatók körében.

 

Idén számos újításon esik át a rendezvény! Hosszú évek óta szlovén koránt jelmezesek és busók segítettek a téltemetésben, de az idén nélkülük zajlik majd a télbúcsúztatás. Nem kell megijedni, a szentesi rendezvény nem marad busó jelmezesek nélkül, így garantált, hogy ha még nem is érkezett meg a tél, de rövid idő után távozni is fog térségünkből. További részletekkel hamarosan jövünk!

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 15.


 

Szavazzanak az uszoda logójára!

 Szavazás indult a Szentesi Mozaikon is!

 

Új logó bevezetését tervezi az Üdülőközpont a hamarosan elinduló új szolgáltatásai kapcsán. Az elkészült ötféle terv közül a lakosság javaslata alapján választják ki a végleges változatot. Az ikonok játékot, épületet, buborékot, hullámot vagy szívet formáznak.

 

A védjegytervek megtekinthetőek a fedett uszoda aulájában, a szavatokat a kihelyezett urnába várják, névvel, címmel és elérhetőséggel megjelölve január 20-ig.

 

A voksolók között belépőket sorsol ki az uszoda vezetése. A Szentesi Üdülőközpont először a február végi Utazás kiállításon mutatkozik be az új logóval ellátott kiadványokkal.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 15.


 

Boros siker az Implom versenyen

Implom József helyesírási verseny eredménye

 

Az év első jelentős iskola versenye az Implom József Helyesírási Verseny, melyet 2015. január 14-én immáron 23. alkalommal szervez meg a Boros Sámuel Szakközépiskola. Ezen a versenyen együtt értékelik a szegedi és a megyei versenyzők produkcióját, és a tét az országos döntőbe való bejutás.

Szentest és a Boros Sámuel Szakközépiskolát Brusznyiczki Bettina és Simondán Beatrix (aki a rendező iskola jogán) jutott tovább a Kárpát-medencei döntőbe.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 14.


 

TANÁRI HANGVERSENY

 

1989 óta január 22-én , a Magyar Kultúra Napján számos helyen és módon - ünnepelve a Himnusz születését - megemlékeznek e jeles napról. Városunk sok éves hagyománya, hogy a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola és az Önkormányzat közös rendezésében Tanári hangversenyre hívják a szentesi közönséget.

A 2015. január 22-én csütörtökön 17:30 –kor kezdődő koncerten fellépnek a Zeneiskola művésztanárai, megszólaltatva a magyar és európai zenetörténet számos darabját Bachtól Kodályon át Gárdonyi Zoltánig.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 14.


 

SZAUNÁZÓK HÉTVÉGÉJE

Esős az idő, feltöltődésre vágysz? Vigyázat, FORRÓ lesz! 

 

Megelőzés és gyógyítás egyszerre! 2015. január 24-25-én rendezik meg a Szaunázók Hétvégéjét a Szentesi Üdülőközpontban. Szombaton és vasárnap 12-20 óráig várnak minden szaunázni vágyót.

Szauna napijegy CSAK 700 Ft! (a szauna kombinált és kiegészítő napijegy ára egységesen 700 Ft)

Forró teával, ásványvízzel és jó hangulattal várunk, ha egy kis feltöltődésre vágysz!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 14.


 

A HANAUI BIBLIA 1608-ból

MEGHÍVÓ

 

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a Koszta József Múzeum (Kossuth tér 1.) meghívja az érdeklődő általános- és középiskolás tanulókat 2015. január 22-én 8.00 órára "A HANAUI BIBLIA 1608-ból" Kincsek a Koszta József Múzeum könyvtárából című előadásra. Előadó: Nagy Géza Balázs teológus, a Váci Egyházmegye Történeti Bizottságának tagja.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 14.


 

Kötélugrók országos versenye Szentesen

 

2015. január 24 – én és 25 – én, reggel 9 órai kezdettel, Szentesen a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban (Szentes, Jövendő utca 1.) kerül megrendezésre az idei év első Országos Kötélugró Bajnoksága, ami egyben az első válogató verseny is az Európa Bajnokságra, ami nyáron lesz Németországban.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 14.


 

6000 fürdőjegy a véradóknak

 

A helyi szolidaritás egy újabb állomásához érkezett. Egészségünkért összefogott a város és a vállalkozó. Már nyolc éve, hogy az önkormányzat felajánlásaként az önkéntes véradók strandbelépőt kapnak a szentesi kórház Véradó Állomásán, valamint a Magyar Vöröskereszt Szentesi Szervezete által szervezett véradásokon karjukat nyújtó donorok. Az akcióhoz ismét csatlakozott a Hungerit Zrt. is.

A vállalat köszönetajándékkal támogatja az önzetlenül segítő véradókat, akik a társadalom egyik legfontosabb éltető anyagát adják az embereknek.

A 6000 db fürdőjegyet és a köszönetajándékot a közreműködők 2015. január 29-én sajtótájékoztató keretében adják át a Dr. Bugyi István Kórház Vérellátó Osztályán.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 12.


 

Csendes megemlékezés hősök és áldozatok emlékére

 

A II. világháború legnagyobb magyar tragédiájáról, a doni áttörés 72. évfordulójáról emlékeztek meg 2015. január 12-én Szentesen.

Az áttörés évfordulóján az előző évekhez hasonlóan csendes megemlékezésre és mécses gyújtásra várták a város vezetői, a Volt Hadifoglyok Bajtársi Szövetsége a fegyveres testületek a megemlékezőket a Kurca parton a Széchenyi-liget bejáratánál található II. világháborús emlékműhöz.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 12.


 

2015-ben is folytatódik

GARABOLY GASZTRO PIAC MINDEN HÓNAP 3. SZOMBATJÁN!

 

2015-ben is GASZTRO PIAC Szentesen. Minden hónap 3. szombatján! A sok termelői finomság és kézműves portékák mellett házias ebéddel és forralt borral várunk téged is!

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 10.


 

Pizsamában bolyongott a hidegben az Erzsébet téren

 

A mentő kiérkezéséig a fűtött rendőrautóba ültették a szentesi járőrök az átfagyott férfit. Teát és takarót adtak neki.

Papucsban, pizsamában és egy köntösben sétált céltalanul egy 60 éves férfi 2015. január 9-én 6 óra 30 perckor Szentesen az Erzsébet téren. A környéken járőröző rendőrök azonnal a férfi segítségére siettek, aki szemmel láthatóan zavart állapotban volt. Az egyenruhások értesítették a mentőszolgálat munkatársait, majd kiérkezésükig a fűtött rendőrautóba ültették az átfagyott férfit és teát, valamint takarót adtak neki.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 10.


 

HAJRÁ SZENTES!

 

Január 15, csütörtök:    

18:00: Kinef Kirishi (RUS) - CN Mataro (ESP)

20:00: Hungerit Szentes (HUN) - Skif Izmailovo Moscow (RUS)

Január 16, péntek:   

18:00: Skif Izmailovo Moscow (RUS) - CN Mataro (ESP)

20:00: Hungerit Szentes (HUN) - SC Kreuzlingen (SUI)

 

Január 17, szombat:  
11:00: Kinef Kirishi (RUS) - Skif Izmailovo Moscow (RUS)
13:00: SC Kreuzlingen (SUI) - CN Mataro (ESP)
18:00: SC Kreuzlingen (SUI) - Skif Izmailovo Moscow (RUS)
20:00: Hungerit Szentes (HUN) - Kinef Kirishi (RUS)

Január 18, vasárnap:
11:00: Hungerit Szentes (HUN) - CN Mataro (ESP)
13:00: SC Kreuzlingen (SUI) - Kinef Kirishi (RUS)

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 09.


 

Be kell jelenteni a pálinkafőző berendezéseket Szentesen is!

Magánfőző (desztilláló berendezés) bejelentése

 

Magánfőzésre szolgáló desztilláló-berendezést a tulajdonszerzést követő 15 napon belül, illetve amennyiben a berendezés megszerzése 2015. január 1-jét megelőzően történt, 2015. január 15-ig kell bejelenteni a lakóhely szerinti önkormányzati adóhatósághoz. (Polgármesteri Hivatal, Kossuth tér 6. 106. szoba)

A bevalláshoz szükséges nyomtatvány letölthető innen:   http://www.szentes.hu/?page_id=12333 vagy beszerezhető a fenti címen ügyfélfogadási időben.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 09.


 

30 ÉVES A KLAUZÁL

JUBILEUMI BÁL - 2015. március 21.

 

A Szentesi Klauzál Gábor Általános Iskola fennállásának 30. évfordulója alkalmából 2015. március 21-én 19.00 órai kezdettel jubileumi bált szerveznek. A jeles eseményre szeretettel várnak mindenkit, aki együtt szeretné ünnepelni az évfordulót.

Az est fővédnökei: OLTYÁN LAJOS címzetes igazgató úr, a "piros iskola" első igazgatója és KŐHALMI ZOLTÁN Karinthy-gyűrűs humorista, az iskola egykori diákja.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 09.


 

Ismerd meg a HMG irodalmi-drámai osztályát

 

2015. január 20-án délután 14.00 órai kezdettel délutáni foglalkozást indít 8. osztályos tanulóknak a Horváth Mihály Gimnázium és a Keleti István Alapfokú Művészeti Iskola. Ha 8. osztályos vagy és még nem döntöttél a továbbtanulásodról, akkor gyere el a Horváth Mihály Gimnáziumba és legyél Te is az országos hírű és beiskolázású irodalmi-drámai tagozat 37. osztályának tagja.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 09.


 

Ez durva! 10.000 oldal 2 korongon!

Neten és korongon a Szentesi Élet 46 évének újságarchívuma

 

A Városi Könyvtár digitalizáló műhelyének egy jelentős munkája fejeződött be az elmúlt év novemberében. Elkészült a Szentesi Élet teljes digitális archívuma az 1968-as kezdetektől napjainkig.

 

A minap egymás mellé tettül a városi hetilapnak az összekötött összegyűjtött valamennyi lapszámát, mely csaknem 80 cm-es toronyban állt amellett a két DVD korong mellett mely ugyanazokat az oldalakat tartalmazza digitális formátumban!

 

Fontos, hogy az újság lapszámai szabadon böngészhetők az e-Könyvtár Szentes digitális helytörténeti gyűjteményben az ekonyvtar.vksz.hu webcímen - sok más szentesi vonatkozású dokumentum, kép, hang- és videofelvétel mellet.

Az e-Könvytárból betallózható lapszámok PDF-állományai ezen a héten DVD-korongokon is elérhetővé váltak. Az első lemezen 1968-2000-ig, a másodikon 2001-től a 2014 decemberi utolsó számig.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 09.


 

Paletta és Sziklay a Galériában

 

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében láthatjuk a Tokácsli Galériába a Paletta alkotókör és a Sziklay-csoport kiállítását. A kiállítást 2015. január 8-án Sziklay Sándor megyei alkotódíjas festőművész nyitotta meg. Közreműködött: Csiszár György - fuvola.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 09.


 

Dr. Csernus Imre Szentesre jön

Ön dönt, én asszisztálok!

 

Már lehet jegyet váltani Dr. Csernus Imre pszichiáter előadására, mely 2015. január  20-án lesz 19.00 órai kezdettel az Ifjúsági Házban.

Jegyek elővételben megvásárolhatók az Ifjúsági Házban és Babilon könyvesboltban!

 

Belépő 2400,- Ft.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 07.


 

Több száz fa a Kurca-partra

 

A tavalyi extrém időjárás miatt a Kurca vízszintje egész évben a csúcson járt. Ennek eredményeként a part erősen bemosódott. A vízszint csökkenések alkalmával a partélen lévő fák a gyökér kimosódások hatására erősen meg- illetve bedőltek a vízfelszín felé. Ezeket a fákat a zavartalan vízkormányzás érdekében el kell távolítani. A tavaszi időszakban a parti zöldfelületi sávban, a kivágott fák pótlásaként, egységes fasort alkotva több száz fát tervez az Önkormányzat telepíteni.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 07.


 

MEZGÉ szalagavató

 

FM ASzK - Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola 2014. december 12-én rendezte meg szalagtűző rendezvényét a városi sportcsarnokban.

Az elmúlt esztendőt a Mezgések végzős bálja zárta, de nem az évadot, hiszen az év elején még két szalagtűzőt rendeznek városunkban.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 06.


 

A város legnagyobb 3D-s tv-jének műsora!

Januári moziműsor

 

Íme Szentes legnagyobb 3D-s tv-jének januári műsora!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 06.


 

 

A Jászkun fotóklub kiállítása Szentesen

 

Az 1980-ban alakult Jászkun Fotóklub kiállítása nyílt meg a Galéria Kávéház és étterem galériáján 2015. január 5-én. A 35 éves fotókör a kezdetektől sok szakmai sikerben volt része a fotóklubnak, mára már több kitüntetett tagja van az alkotócsoportnak. Fő rendezvényük a Jászkun Fotószalon, ezen kívül évente 4-5 kiállítást is szerveznek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 06.


 

Zene-Világ-Zene: Újévi koncert

2015. január 8. (csütörtök) 19 óra

Bálint János fuvolaművész és Szilvágyi Sándor gitárművész koncert

 

BACHTÓL-BARTÓKIG

A címben nem sok előrelépés történt az ABC rendje szerint, a zenetörténetben viszont több mint 200 év. Ennek a 200 évnek a muzsikájából szemezget műsorán Bálint János fuvolaművész, és Szilvágyi Sándor gitárművész

2015. január 8-án csütörtökön este 7 órakor Szentesen a ZENE-VILÁG-ZENE sorozat újévi első koncertjén.

Újra két varázslatos hangszer, elismert fantasztikus előadók kezében, akik a színpadon szó szerint varázsolnak a zene eszközével, elbűvölve a klasszikus zene kedvelőit.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 05.


 

Vince és a nagy maci!

 

A város nevében Szirbik Imre polgármester egy nagy Micimackó-val köszöntötte és ajándékozta meg Vincét a kórház idei első újszülöttjét és anyukáját Farkas Katalint a Dr. Bugyi István Kórház szülészetén.

 

2015. január 2-án 22 óra 07 perckor, 48 cm-el és 2710 grammal született meg Bozó László és Farkas Katalin második gyermeke Vince. A tömörkényi család együtt ünnepelte a szilvesztert, és akkor még semmi jele sem volt, hogy a január 31-re kiírt Vince elő kíván bújni. És ekkor jött egy front, mely ónos esőt hozott, így csúszósságot kihasználva a család legnagyobb büszkeségére előbúj Vince.

Adél a 22 hónapos nővér már várja a kistestvért haza, és biztos sokat fog babázni - mondta Katalin.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 05.


 

Váltsa újra a parkoló bérletét 2015. évre

 

Szentes város fizetőparkolójának üzemeltetője megkezdte a parkoló bérletek, engedélyek árusítását. (teljes árú, mérsékelt áru, ingyenes) A 2014. évre kiadott lakossági bérletek 2015. január 20-án lejár, ezért kérjük annak megújítását 2015. évre.

Ügyintézéshez szükséges a jármű forgalmi igazolványa és a lakcím kártyája.

Parkolási engedélyek igényléséhez szükséges az intézmények ez irányú kérelme.

Ügyfélszolgálat helye: Szentes, Kossuth tér 6. (Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal udvara) ügyintézés ideje: H-CS 7.00-16.00, P: 7.00-14.30 óra.

Kérjük, ne hagyja a bérletek újraváltását az utolsó napokra.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 05.


 

Hogyan hasítsunk össze 1 mázsa fát 6 perc alatt gyújtósnak

 Videóval

 

Már több mint 6000-en nézték meg azt videó anyagot melyet a fűtés szezon végén készítettünk az elmúlt évben és csak a Youtube csatornánkon adtunk közre. Most a szezon közepén újra közreadjuk, hogy hátha tudunk vele segíteni a mindennapos tüzelésben. Miről is szól? Arról, hogy hogyan hasítsunk össze 1 mázsa fát 6 perc alatt gyújtósnak.

Jó szórakozást hozzá és jó hasogatást, aki ezt a módszert választja.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 04.


 

Filmklub a Városi Könyvtárban

2015. január 6-án, kedden 18.00 órától

 

Egy férfi története, aki VI. György brit királyként vonult be a világtörténelembe. Miután bátyja lemondott, George foglalta el trónt - igen kelletlenül. Nem érezte méltónak magát élete legfontosabb szerepére, mert borzalmas dadogása miatt képtelen volt nyilvánosan beszédet tartani.

 

A király beszéde - színes angol film (118p.) rendezte: Tom Hooper (2010.)

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 03.


 

Vince az első Szentesen született baba

 

Már napok óta érdeklődtünk a Dr. Bugyi István Kórház szülészeti osztályán, hogy megérkezett-e az újesztendő első babája, de a pezsgős dugó és a tűzijáték sem hozta meg idáig az első újszülöttet.

2015. január 2-án Vince a tömörkényi otthonukban úgy döntött, hogy az ónos eső hozta frontot és csúszósságot kihasználva a család legnagyobb büszkeségére előbújik. Igaz január 31-re volt időpontjuk a szülészetre, de Vince döntött. Így született meg Bozó László és Farkas Katalin gyermeke Bozó Vince László 2015. január 2-án 22 óra 07 perckor, 48 cm-el és 2710 grammal.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 03.


 

A 35 éves a Jászkun fotóklub kiállítása Szentesen

 

A Szentesi Fotókör szeretettel meghívja Önt 2015. január 5-én hétfőn 18.00 órakor a Galéria Kávéház és étterembe (Szentes, Petőfi u 7.) a 35 éves a Jászkun fotóklub című kiállításra.

A kiállítást megnyitja: Nagy István

A megjelenteket köszönti: Csidér Bálint

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 02.


 

Óévbúcsúztató Ünnepi Koncert

(videóval)

 

A Szentesi Zenebarátok Egyesülete - a Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Sportközpont közös szervezésében - idén is ünnepi koncerttel búcsúztatta az óévet. 2014. december 30-án a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban közel ezren követték figyelemmel a színvonalas műsort.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 01. 02.


 

 

.