Tanári hangverseny a Magyar Kultúra Napja tiszteletére

 

 

 

A város évek óta Tanári Hangversennyel ünnepli meg a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában a Magyar Kultúra Napját. Így történt ez most is 2015. január 22-én, amikor az iskola tanárai adtak hangversenyt az ünnep alkalmából.

 

 

 

A vendégeket elsőként Molnárné Tóth Györgyi a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szentesi Tankerületének vezetője köszöntötte, majd Nagy János orgonajátéka nyitotta meg a csaknem két órás műsort.

 

 

 

Szirbik Imre polgármester köszöntőjében egy táblára hívta mindenki figyelmét, mely évek óta a színpad meghatározó eleme, de ha fordítva olvassuk (ÉLMÉNY - ÉRTÉK - ÉLET) éppen a kultúra ünnepét fogalmazza meg.

 

 

 

Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.

 

A nagyobb felbontású képekért keresse fel a Szentesi Mozaik facebook oldalát és ne fejtse el az oldal LIKEolását!

 NEM KELL FACEBOOK regisztrációval rendelkeznie!!!

 

 

 

Videó részlet a Magyar Kultúra Napja tiszteletére rendezett tanári hangversenyből

 

A videó nagy sebességű feltöltését a TNT-TvNetTel Kft. (www.tvnettel.hu) támogatja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A koncert végén Szirbik Imre polgármester az elmúlt évben megjelent szentesi kiadványokból könyvcsomagot adott át az oktatási intézmények vezetőinek. A csomagban megtalálható volt Kruzslicz Pál: Szentesi szó-képek, Vágvölgyi Zoltán: Újabb szentesi anekdoták; Labádi Lajos: Szentes város díszpolgárai valamint Szentes legújabb turisztikai kiadványa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2015. 01. 23.

 

.