Rob-Urak Roburral már Afrikában vannak

Casablanca közeléből jelentkeztek!

Szentesi csapat is indult a 2015-ös Bamako Rally-n

 

 

 

Hét szentesi férfi úgy döntött: egy Roburral indul a Budapest–Bamako Ralin. Tizenhatezer kilométert tesznek majd meg az öreg járgánnyal, amit persze teljesen átalakítottak, és felkészítették a "terepre".

 

 

 

Egy újságnak nyilatkozták a fiúk, hogy "sok hülyeséget csináltunk már együtt, de ez lesz a legnagyobb buli. Először azt mondtuk otthon, hogy két hétig leszünk oda, na, ettől mindenki sokkot kapott. Mire megnyugodtak, közöltük, hogy talán három is lesz. Most úgy látjuk: másfél hónapig tarthat – nevettek össze annak a szentesi társaságnak a tagjai, akik elhatározták: egy Roburral vágnak neki a következő Budapest–Bamako Ralinak."

 

 

 

Igaz a verseny 2015. január 16-tól február 1-ig tart, de ez csak az oda út! A kelet-német Industrieverband Fahrzeugbau (röviden IFA) gyár ROBUR-jával eredményesen oda-vissza meg akarják tenni ezt az extrém és páratlan utat. Az interneten találtak rá a Roburra, háromszáz kilométerről, Bodrogkisfaludról hozták haza saját kerekén.

 

A 7 fős csapat jó barátokból kovácsolódott össze, akik számtalanszor bizonyították már, hogy számíthatnak egymásra és ha kell egy emberként tudnak dolgozni. Biztosak benne, hogy a csapatra jellemző elhivatottság és precizitás meg fogja hozni a gyümölcsét.

 

 

 

A csapat olyan kategóriában indul, ahol nincs nevezési díj, viszont adományokat kell vinniük a helyi lakosoknak. Bármilyen járművel részt lehet venni, a lényeg, hogy minél furcsább legyen és ennek pont megfelel a Robur.

 

 

 

Az első etapot szerencsével vették és az első képeket a komptól küldték. Egy hosszú hajóút után már Afrikából jelentkeztek a legnagyobb közösségi portálon megosztott képeikkel. Lassan a 4000 km-t lépik át, és még gurul a kelet-német csodajárgány.

 

 

 

 

 

Szentes, 2015. 01. 20.

 

.