Paletta és Sziklay a Galériában

 

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében láthatjuk a Tokácsli Galériába a Paletta alkotókör és a Sziklay-csoport kiállítását. A kiállítást 2015. január 8-án Sziklay Sándor megyei alkotódíjas festőművész nyitotta meg. Közreműködött: Csiszár György - fuvola.

 

 

 

A Paletta Alkotókör 2007. februárjában alakult, tagjai amatőr festők. Azzal a céllal hozták létre a csoportot, hogy mindenki legjobb tudása, tehetsége szerint fejlődjön, alkosson. Munkájuk segítésére, irányítására felkérték Sziklay Sándor festőművészt. Azóta számos egyéni és csoportos kiállításon mutatták meg alkotásaikat Szentesen, Szegváron, Szegeden, Csongrádon, Bokroson, Nagymágocson, Nagytőkén és más környező településeken, egy esetben Romániában is. Az alkotók különböző kiállítási díjak, különdíjak tulajdonosai. Több munkájuk külföldi tulajdonban van Dániában, Franciaországban és más országokban. A Sziklay-csoport tagjai valamennyien Sziklay Sándor műtermében húzták az első ecsetvonásokat, képletesen vagy szó szerint. Sikeres egyéni kiállítások, különdíjak, kiállítási díjak jelzik festői pályájukat.

 

 

 

Közös kiállításuk 2013-ban volt Derekegyházán. Több esetben állítottak ki párosan, sikerrel. A Paletta alkotókör tagjaihoz hasonlóan közülük is több festő munkái eljutottak külföldre. A két csoport sikeres együttműködését mutatja jelenlegi közös kiállításuk. A kiállító alkotók dr. Apró Ferencné, Hossó Nóra, Kispálné Fejes Erzsébet, K. Szabóné Licsicsányi Rózsa, Nagy Imre, Nagyné Szabó Ili, Pozsár Éva, Szaszkó József, Sziklay Sándor, Takács Hajnalka, Túri-Kiss Tünde.

 

 

A kiállítás megtekinthető január 31-ig, keddtől-péntekig 9-13 és 15-17 óráig, szombaton 9-13 óráig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2015. 01. 08.

 

 

.