2014. AUGUSZTUS

 

Ilyen mentőhelikoptere lesz Szentesnek októbertől

 

Októbertől a szentesi és a debreceni bázison is a legkorszerűbb mentőhelikopterekkel végzik majd a mentést – közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Győrfi Pál közleményében felidézte: a magyarországi légimentő-flotta két gépének engedélye az új előírások szerint októberben lejár, ezért az Országos Mentőszolgálat által alapított Magyar Légimentő Kft. közbeszerzési eljárást indított a gépek pótlására.

A sikeres tender eredményeként a szentesi és a debreceni bázison is az eddig használt egy hajtóműves légi járművek helyett a Helikopter Air Transport GmbH-tól bérelt, legkorszerűbb EC135 típusú mentőhelikopterek állnak majd szolgálatba.

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 26.


 

Szennyvíztisztító telep bővítésének alapkőletétele

 

A Szentes Város Önkormányzata a KEOP-1.2.0/09-11- 2013-0004 pályázat keretében, 2.138.440.975 Ft vissza nem térintendő támogatást nyert. A projekt célja egy egyedileg méretezett, SEMI SBR szakaszos betáplálású szennyvíztisztító telep létesítése a meglévő műtárgyak felhasználása mellett.

A projekt eredményeként létrejövő 10 000 m3/d hidraulikai és 7380 lakosegyenérték (LE) biológiai kapacitású szennyvíztisztító telep már alkalmas lesz a településen keletkező szennyvizek megfelelő tisztítására, a jogszabályban előírt kibocsátási határértékek betartására.

Fejlesztik a szentesi szennyvíztisztító telepet: a 2 milliárd 251 millió forintos (ebből az uniós támogatás 95 százalék) összköltségvetésű új, biológiai rendszerű tisztító alapkövét kedden rakták le.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 26.


 

Megújult a sportpálya öltözője

 

A Szentesi Kinizsi Szabadidő és Torna Egyletnek köszönhetően csaknem kilenc milliós felújítást sikerült megvalósítani a Pusztai László Sporttelepen található öltözőknél.

A műszaki átadást követő sajttájékoztatón Szirbik Imre polgármester kiemelte, hogy az önkormányzat azon törekvése, hogy ösztönözze a civil szervezeteket a pályázatok kihasználására itt teljes mértékben megvalósult.

A LEADER programban az egyesületnek volt lehetősége, hogy egy önkormányzati tulajdonú létesítményt korszerűsítsen a céljaik magvalósításához. Bár utófinanszírozású a pályázat, de megéri az összeg előfinanszírozása, mert így is majdnem 9 milliós felújítást eszközöltek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 26.


 

A gyűjtés folytatódik!

„Kupakoljunk” össze együtt egy játszóteret a gyerekeknek!

 

A Szentesi Üdülőközpont történetének legnagyobb KUPAKGYŰJTÉSÉBE kezdett. Céljuk, hogy a kupakok leadásával összegyűlt pénzből egy új játszótér épülhessen a strand területén.

Hogy mivel járulhat hozzá Ön az akcióhoz? Hozza magával feleslegessé vált kupakját és dobja a dobozba!

Meddig tart az akció? Amíg össze nem gyűlik a pénz egy igényes játszótérre.

Honnan tudhatom, hogy a pénz biztosan jó helyre kerül? Az összegyűlt pénzt külön bankszámlán helyezik el és folyamatosan tájékoztatják a Vendégeiket az akció alakulásáról!

 

Mutassuk meg, hogy Szentesen igenis össze tudunk fogni, hogy a gyerekek jól érezzék magukat a strandon!

További információ az irodán vagy a +36 30 630 0666-os telefonszámon.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 26.


 

Indul a Városi Filmklub új évadja

 

Szeptember 9-én indul a Városi Filmklub 2014/2015-ös szezonja. A Városi Könyvtárban kéthetente kedden rendezett ingyenes vetítésekre várnak minden érdeklődőt!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 26.


 

A jégeső ellenére is Nyugi volt

 

Az Európai Unió munkanélküli fiatalokat segítő Maradunk vagy útra kelünk? -  Keressük a helyünket Európában projektjének lelkes csapata ezúttal a magyartési Nyugi Tanyára látogatott 2014. augusztus 6-án, ahol betekintést nyerhettek az EU kínálta lehetőségekbe, pályázatokba.

Egy izgalmas kerékpártúra várt a fiatalokra, míg eljutnak az alig 250 főt számláló Magyartés határában nyugvó, Kurca parti nyaralóba, a Nyugi Tanyába. Több, mint 25 kilométernyi izzasztó mozgás után, végigvergődve a földúton, túlélve a lovas tanya felett őrködő kutyák kergetését egy üdülőparadicsom várta őket.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 25.


 

Csípős augusztus - rázókeverékre fel!

Szúnyoginvázió Szentesen

 

A nyár utolsó hónapja igen csípősre sikeredett városunkban. Mindez annak a töménytelen mennyiségű szúnyognak köszönhető, akik már a napsütést sem tisztelik és csak marnak, és marnak.

 

A híradások a megyében szúnyoggyérítésről szólnak (ennyi, meg annyi hektárról), de amióta uniós vegyszert kell használni, azóta nem hogy gyérül, hanem többszörösére emelkedett a szúnyogok száma. Már a fecskék is csukott csőrrel repkednek a városunkban, mert már hasmarsot kapnak a sok szúnyogtól.

A cikkhez tett kép is bizonyítja, hogy egy-egy lefekvés előtti rázókeverékes pöttyözés jó móka a családoknál, de picit ijesztő, hogy dalmata kutyus mintát kell a gyermekünkre varázsolni.

 

Az egyik anyuka röviden összefoglalta, hogy az a permet, melyet kiszórnak sok-sok millióért, az nem szer, hanem sz.r! Napnyugta közelében nem lehet már megmaradni a kertben, pedig ilyenkor kellemes az idő dolgozgatni - mondta az egyik Nagyhegyi földtulajdonos. Ez sem lesz már olyan, mint régen - tette hozzá a szomszédja. Régen leszórták, másnap martak, de utána eltűntek a szúnyogok.

 

Az augusztusi programokat is megkeserítették a szúnyogok. Volt olyan focitorna, ahol a himnuszt sem tudták végigállni, mert már nyolc helyen marták a játékosokat a szúnyogok. Ha valamelyik híradásban az jelenik meg, hogy a több millióan voltak kíváncsiak a szentesi kenyérszentelésre, az nem túlzás, mert míg több száz néző próbálta élvezni a Naplegenda műsort, addig több millió vacsorázni jött! Nem csak a színpadon csapkodták a táncosok a lábukat, hanem a széksorok is hangosak voltak a verbunkos mozdulatoktól.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 25.


 

Vakációzáró Tanévváró Egészségnap Derekegyházon

 

Hamarosan vége a nyárnak és ha szeretnének méltóképpen lezárni egy pörgős, vetélkedőkben és sok-sok mozgásban gazdag programmal, akkor Várunk Téged is, hogy töltsd velünk az utolsó nyári hétvége szombatját 2014. augusztus 30-án a művelődési ház és egészségház környékére, ahol a két intézmény összefogva az Egészségfejlesztési Program keretében Vakációzáró Tanévbúcsúztató Egészségnapot szervez. A nap folyamán sok nyeremény, meglepetések és a jókedv garantált!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 25.


 

Meghívó az IDŐ című fotókiállításra

 

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör tisztelettel meghívja Önt és kedves családját 2014. szeptember 1-én, hétfőn 18.00 órára a Művelődési és Ifjúsági Házba (Szentes Tóth J. u. 10-14.) a Łódzi Fotóművészek Társasága (Łódzkie Towarzystwo Fotograficzne Lengyelország) IDŐ című fotókiállítására.

 A kiállítást megnyitja: Szirbik Imre Szentes város polgármestere

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 25.


 

Nyugodjon békében!

Új urnafal a Kálvária temetőben

 

2014. június 30-án döntött a szentesi képviselő-testület arról, hogy a Szentes Városellátó Nonprofit Kft., mint üzemeltető a 2013. évi eredménye terhére bővítse a Kálvária temetőben lévő urnafülkék számát, mivel már kiadható urnafülke nem volt.

A feladatot a cég megoldotta, és augusztus 25-én átadták az 59 db urnafülkét, amely közel 4 millió forintba került.

Az új urnafülkékből 21 db. egy személyes, 38 pedig két személyes. Az urnafülkéket 10 évre lehet bérelni (10 év után újra váltható).

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 25.


 

Szeptember 1-től új helyen a IV.számú felnőtt háziorvosi körzet háziorvosa

 

Szentes Város Önkormányzata értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy 2014. szeptember 1-től Martinkáné Dr. Bazsánt Judit a IV.számú felnőtt háziorvosi körzet háziorvosa új helyre költözik. A továbbiakban a Szentes, Rákóczi Ferenc u. 71. sz. alatti orvosi rendelőben látja el betegeit.

A rendelési idő változatlan: hétfő- péntek : 08.00-11.30 óra

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 25.


 

Fegyveres akcióktól lesz hangos Szentes

 

Értesítjük a lakosságot, hogy 2014. szeptember 8 - 19. között kerül megrendezésre az MH 37, II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél a SZENTESI FOKOS-2014 gyakorlat 2. fázisa, melynek helyszínei a Szentes város körül elhelyezkedő gyakorlóterek (a Damjanich laktanya melletti és a hékédi gyakorlóterek).

Ezen időszakban a gyakorlateredményes végrehajtása érdekében gyakorló lőszert használnak, melyet hanghatások kísérnek, valamint nagyszámú technikai eszköz megjelenése és mozgása várható a laktanya és a gyakorló tér közötti utakon.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 25.


 

Összeállt a lecsófesztivál végleges programja!

Nevezett már? Még nem késő!

 

A Szentesi Lecsófesztivál hétvégéjén ezrek lepik el a város utcáit, ahol a helyi lecsókészítés rejtelmeibe nyerhetünk betekintést. A fesztivál a péntek esti közös szalonnasütéssel veszi kezdetét, ám az igazi izgalmak szombaton várnak a látogatókra, amikor több száz asztalnál aszalt gyümölcsös, gombás, húsgombócos, tarhonyás, krumplis, tojásos, chilis, lencsés vagy éppen vörösboros lecsót is kóstolhatnak.

A szentesi gasztronómia jeles eseménye Magyarország legnagyobb lecsófesztiválja, a 10 legnagyobb tömeget megmozgató hazai gasztronómiai fesztivál egyike, ahol egyidejűleg több mint 250 bográcsban fő a tradicionális magyar étel.

A lecsó a magyar nyár kihagyhatatlan, és klasszikus fogása, amire mindenkinek megvan a maga tuti receptje. Annyi biztos, hogy az alábbi négy hozzávaló mindenképpen a lábasba kell, hogy kerüljön: zsiradék, hagyma, paprika, paradicsom. Nem kell ahhoz szakácsnak, de még csak gyakorló háziasszonynak sem lenni, hogy az ember meg legyen győződve arról, hogy övé a tökéletes lecsó elkészítésének titka. Így a közös lecsófőzés könnyen temperamentumos, tüzes vitába torkollhat, mert ahány ház, annyi féle módon készül a tökéletes lecsó. Talán egy dolog van amiben megegyezhetünk: a lecsót sokféleképpen variálhatjuk, és elrontani nehezebb, mint jót készíteni.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 21.


 

PELLEI FRANK: Győzni akartunk!

A 80 éves szentesi vízilabda történelem első férfi junior világbajnoka

 

A magyar férfiválogatott nyerte az U18-as vízilabda-világbajnokságot Isztambulban. A döntőben hazánk legjobbjai ötméteresekkel győztek (10–8-ra) a spanyolok ellen.

A válogatottban helyet kapott a szentesi PELLEI FRANK is, aki a csapattal elért eredményével végérvényesen beírta magát városunk sporttörténelmébe. A 80 éves szentesi vízilabda történelem Ő az első férfi junior világbajnoka a városnak.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 21.


 

Ha nagy a család, már indulhatsz a választáson!

Polgármesterjelölt, valamint az egyéni választókerületi jelölt állításához szükséges ajánlások számai

 

A Helyi Választási Iroda vezetője a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. tv. 307/E. § (1) bekezdés alapján Szentes Városban a polgármesterjelölt, valamint az egyéni választókerületi képviselőjelölt állításához szükséges ajánlások számát az alábbiak szerint állapította meg:

Szentes város 10 egyéni választókerületében a választókerületi képviselőjelölt állításához szükséges ajánlások száma a következő:

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 18.


 

Az utolsó éjszakai fürdő

 

2014. augusztus 22-én lesz a Szentesi Üdülőközpont utolsó nyári éjszakai fürdőzése. Minden fürdőzőt várnak!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 18.


 

Ki látta a nagymágocsi férfit?

Eltűnés miatt keresi a Szentesi Rendőrkapitányság Károlyi Sándort.

 

A Szentesi Rendőrkapitányság 06050/3847/2014. ált. számon eltűnés miatt körözi Károlyi Sándor 63 éves nagymágocsi lakost, aki otthonából 2014. augusztus 14-én ismeretlen helyre távozott és azóta nem adott magáról életjelet.

Személyleírása: körülbelül 160 centiméter magas, vékony testalkatú, fekete hajú.

Eltűnésekor viselt ruházata: piros színű baseball sapka, zöld színű zubbony és sötétzöld színű szabadidő alsó.

A Szentesi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik az eltűnt személlyel kapcsolatban, hívja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06/62/562-423-as telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs.: 8-16, p.: 8-13), a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 18.


 

Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány
nyári táborának szabadtéri koncertje

(videóval)

 

Szentesen tart a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány nyári zenei tábort, ahol együtt táboroznak az egészséges és a rákbetegségen túlesett gyerekek.

A táborozók az ország számos tájáról érkeztek, általában itt fognak először gitárt a kezükbe - mondta Seres Antal a tábor vezetője. A szentesi tanítványok napközben bekapcsolódhatnak a közös munkába és ennek gyümölcseként élvezhettük a résztvevők szabadtéri koncertjét a Kossuth téren a Napernyős hölgy szobornál.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 15.


 

Augusztus 20-tól megnyílik az új, fedett 50 m-es medence!

 

Hétköznap reggel 5-től egészen este 11-ig a következő időpontokban használhatják fürdővendégeink: 5:00 – 7:30, 13:00 – 14:00, 20:00 – 23:00. A köztes időben az úszók és vízilabdások edzenek.

Szombaton és vasárnap a mérkőzések idejét kivéve egész nap nyitva. Belépés a pénztárnál 20 óráig, bérlettel 21:30-ig. A pénztár és az öltözők a régi, szokott helyükön találhatók. Megközelítés: a 33-as medence előtti folyosón keresztül.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 15.


 

Parancsnokváltás Szentesen

Parancsnokváltás történt az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél.

 

„Köszönöm Nyers ezredes úr szolgálatát, megbízható munkáját! Példát mutatott abban, hogyan mit jelent a katonai hivatás. Vezetésével kiváló munkát végzett az ezred, az alakulat katonái hazai és nemzetközi színtéren egyaránt megállták a helyüket” - mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök Szentesen, augusztus 14-én, csütörtökön. 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 14.


 

KUPAKA a kalandparkban!

Meg van a neve a kalandpark kabalaállatának a neve!

 

A közelmúltban szavazásra bocsájtottuk a kalandpark kabala kacsájának a névválasztását.

Rengeteg név ötlet érkezett. Az elnevezések átmentek egy elsőkörös rostán, majd a végső szót a park dolgozói és tulajdonosai mondták ki közös egyetértésben. Így a Kurca-part Kalandpark kezdőbetűire is utaló KUPAKA nevet kapta a park kacsája. A látogatók innentől kezdve többet találkozhatnak majd Kupakával a parkban.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 14.


 

Festő-mázoló, kőműves, szárazépítő, villanyszerelő, gépi forgácsoló tanulónak!

GYERE A MUÉP KFT.-HEZ!

 

Festő-mázoló, kőműves, szárazépítő, villanyszerelő, gépi forgácsoló tanulónak! Már a 9. évfolyamtól tanulószerződéssel vesszük fel. Előnyei?

- 20-25.000  FT havi ösztöndíj (jó teljesítmény esetén 5-15.000 FT jutalom)

- Étkezési utalvány

- A nálunk eltöltött éveid beszámítanak a nyugdíjalapba!

Mi a MUÉP Kft.-nél minden szakmát hiányszakmaként kezelünk, kiemelt ösztöndíjazással. Ne sokat gondolkodjatok, hiszen az építőipari szakmák itthon is és külföldön is keresett szakmák, kifejezetten jó kereseti lehetőséggel!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 14.


 

Augusztus 15-én újra éjszakai fürdőzés a strandon

 

Kellemes környezetben várjuk kedves vendégeinket a Szentesi Üdülőközpontba. Éjszakai fürdőzés a meleg vizes medencékben. Úszás a kivilágított 50 méteres medencében. 18:00 - 0:00 DJ Hemy & DJ Franz

Belépőjegy 16 órától 600 Ft. Pénztár 22:00-ig nyitva!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 14.


 

Nemzetközi fúvószenekari találkozó Szentesen

 

2014. augusztus 17-én Nemzetközi fúvószenekari találkozó lesz Szentesen. A Megyeháza KKK szabadtéri színpadán fellép a Csongrádi Fúvószenekar, a Rétyi Kovács András Fúvósegyesület Fúvószenekara Romániából, az Orkiestra Dęta KWK "Murcki-Staszic" Ruch Boże Dary Lengyelországból és Szentes Város Fúvószenekara. A estet színesíti a Mojorettes Akcent from the Culture House 'Ligota' in Tatowice mazsorett csoport.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 14.


 

Szent István napi hangverseny

 

2014. augusztus 19-én Hangversenyt rendeznek a Szent Anna római katolikus templomban 19.00 órai kezdettel. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 14.


 

És Te? Te mit csinálsz szeptembertől?

Gyere a Barthába, tanulj ösztöndíjjal!

 

A Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola 
szeptembertől az alábbi képzéseket ajánlja a továbbtanulás iránt érdeklődő fiataloknak:

 

Érettségizetteknek

 - parképítő és fenntartó technikus képzés 

 

A 8. vagy a 10. osztály után 

 - kertész, 

 - virágkötő és virágberendező, 

 - húsipari termékgyártó szakmunkásképzés.

 

Nyolcadikosoknak érettségi, és

 - parképítő és fenntartó, vagy

 - mezőgazdasági technikus képzés.

 

 

Nézz szét minálunk, és gyere! :)

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 14.


 

5000 aláírást akarnak gyűjteni a műtőtömbért

Vágatlan videóanyag a sajtótájékoztatóról

 

A szentesi kórház lett az első, amely áldozatául esik egy tavaly elfogadott, az uniós beruházások szigorú ellenőrzését előíró kormányhatározatnak.

Egy tavaly november végén elfogadott kormányhatározat értelmében amennyiben egy uniós beruházási program 2013 szeptember 30-ig nem ér el 10 százalékos pénzügyi előrehaladást, illetve idén január közepéig nem tud számot adni sikeres közbeszerzési eljárásról, úgy akár hatályon kívül is helyezhető az adott beruházásról kötött támogatási szerződés. A Magyarország Alaptörvényében rögzített jogaink érvényesítése érdekében alulírottak elvárjuk Magyarország Kormányától, hogy még az őszi választások előtt Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületéhez eljuttatott nyilatkozatában - jóváteendő a kormányzati intézmények mulasztását -, adjon nekünk állampolgároknak nyilvános írásos garanciát arra, hogy a 2014-2020-as ciklus első induló új egészségügyi beruházása a dr. Bugyi István Kórház rekonstrukciója lesz, benne a most leállított műtéti tömb eredeti szakmai tartalmú megvalósításával - olvasta fel Móra József önkormányzati képviselő az épülendő műtéti tömb táblája előtt ezen sorokat, mely az aláírási íven szerepel.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 14.


 

Horgász fulladt a Gerecz tóba

 

2014. augusztus 14-én reggel fél 8-kor az egyik horgász arra lett figyelmes, hogy egy színes valami lebeg a Gerecz tó vízfelszínén. Az egyik horgásztárssal közelebbről is szemügyre vették, és nem egy valami, hanem egy valaki lebegett.

Sajnos már csak a halálát lehetett megállapítani a horgásztársnak - mondta az egyik szemtanú. Sajnos elég zűrös volt a családi élete, de nem gondoltuk, hogy ilyen vége lesz? - mondta egy másik horgász.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 14.


 

Adj vért és ments meg három életet!

Retró véradás Szentesen

 

A Magyar Vöröskereszt Szentesi Területi Szervezete és a Dr. Bugyi István Kórház Vérellátó Osztálya 2014. augusztus 21-én /csütörtökön/ 10.00-17.00 óráig Retró véradást szervez . A szervezők virslivel , sörrel és hangulatos zenével várják a kedves véradókat a véradóállomáson. A rendezvényt a HUNOR COOP Zrt. támogatásával valósul meg!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 11.


 

Lakossági fórumra hívják a Mentettréti földtulajdonosokat

 

Módosítás alatt Szentes Mentettrét területének szabályozási terve. Partnerségi egyeztetésre hívom Mindazokat, akiknek Mentettréten van tulajdonuk, érdekeltségük, valamint minden Érdeklődőt. Találkozó a helyszínen, Mentettrét, Kalamusz Endre 18728 helyrajzi számú ingatlana előtt 2014. augusztus 13-án 15 órakor. A Tervezőkkel ismertetjük az elképzelést, és várjuk a szíves javaslataikat.

 

A módosított tervlap ITT tölthető le!

 

Wittek Krisztina

Szentes főépítésze

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 11.


 

Seres bajnoki ezüstje

 

Seres András a Maximus KSE diszkoszvetője a Székesfehérváron megrendezett 119. Atlétikai Magyar Bajnokságon második helyezést, bajnoki ezüst érmet szerzett. Jól szerepeltek a dobó lányok is a felnőtt bajnokságon Papp Anita nyolcadik, Csordás Cintia kilencedik, Kocsis Alexandra tizedik helyezést szerzett női diszkoszvetésben. Csordás Cintia súlylökésben tizenegyedik, Nánai Lilla gerelyhajításban szintén tizenegyedik lett. Mindannyian értékes bajnoki pontokat szereztek egyesületüknek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 11.


 

Augusztusi gasztropiac

 

Minden hónap közepén rendezik meg a Művészetek Háza udvarán és annak környékén a Garaboly Gasztro- és Kézműves Piacot. Íme az augusztus 16-ai rendezvény plakátja, melyből kiderül, hogy ismét fantasztikus gaszto-élménnyel készülnek a szervezők!

 

További részletek a plakáton!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 11.


 

Reptéri családi nap

Egész napos sétarepüléssel és tandemugrással

 

2014. augusztus 20-án egész napos sétarepüléssel és tandemugrással várják az érdeklődőket a szentesi repülőtérre, ahol a Szentesi Repülőklub szervezésében Reptéri Családi Napot szerveznek.

 

További részletek a plakáton!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 11.


 

Pályázat tanyagondnoki munkakör betöltésére

 

A Szentesi Családsegítő Központ pályázatot hirdet tanyagondnoki munkakör betöltésére.

Feladat: Szentes Bereki külterületén a tanyagondnoki szolgáltatás feladatainak ellátása.

 

Pályázati feltétel:

· magyar állampolgárság,

· felhasználói szintű számítógépes ismeretek,

· cselekvőképesség,

· büntetlen előélet,

· minimum B kategóriás jogosítvány és legalább 5 éves gépkocsivezetési gyakorlat

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 11.


 

A Szentes városközpont nyugalmáért igyekeznek tenni a polgárőrök

 

A Szentesi Polgárőr Egyesület figyelembe vette a város lakosságának kérését, hogy rendszeresen heti 2-3 alkalommal a délutáni és esti órákban járőr és figyelő szolgálatot szervezzen a város központjában a Kossuth téren, illetve a Kossuth utcán.

Rendszeres jelenlétükkel igyekeznek elejét venni az ide kilátogató főleg kisgyermekes és idősebb korosztályú személyek esetleges inzultálásának, nyugalmuk megzavarásának. Több panasz érkezett a szabadidejüket itt eltölteni szándékozók részéről, hogy sokszor fiatalok csoportosan az ülőpadok között kerékpároznak, gördeszkáznak és hangoskodnak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 11.


 

István király

2014. augusztus 18.

 

Az Evangélium Színház - Sík Sándor: István király tragédiáját tekinthetjük meg augusztus 18-án hétfőn 21.00 órakor a Szentesi Nyári Szabadtéri Színház keretében. Az előadást a Szentesi Keresztény Pedagógusok Társaságának szervezésében kerül bemutatásra.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 11.


 

A lecsófesztivál sztárfellépői!

 

A XIII. Szentesi Lecsófesztivál két napján 6 sztárnak, nyolc zenekarnak és több egyéni fellépőnek örülhetünk. Már most biztosra vehetjük, hogy itt lesz Péter Szabó Szilvia és Vastag Csaba. Ők a pénteki napon szórakoztatnak majd minket.

 

Másnap délután a Hidvégi Band húzza a lecsófőzés alatt a talpalávalót, majd a tini lányok kedvence jön az MDC. A fiúk nagyon készülnek a fesztiválon való fellépésre, olyannyira, hogy már elkészítették az MDC lecsó receptjét, hátha sikert aratnak azzal is.

 

Este nyolc órakor Gáspár Laci jön, akivel sikerült beszélnünk és ő is igazi lecsócsemegét fog megosztani a nagyközönséggel, de hogy ezt mind hogyan teszi, az maradjon egyenlőre a mi titkunk.

 

Lacit követi Varga Feri és Balássy Betty, akik a fesztivált lezáró tűzijátékig fognak énekelni.

 

Számos újdonság várható még az idei Lecsófesztiválon! (Ha szeretne gyors infót a lecsófesztiválról, akkor lájkolja a https://www.facebook.com/lecsofesztival oldalt!)

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 03.


 

Szereted a modern táncot? Szeretnél táncolni!

Szeptembertől indul az NRG DANCE SCHOOL Szentesen!

 

Huszonnyolc évvel ezelőtt egy fantasztikus tánc pályafutás indult Szentesen az Ifjúsági Házban. 1986-ban először break, majd sztepp, majd modern táncokban próbálta megvalósítani egy szentesi fiatalember az álmát.

Anno nem volt olyan táncos megmozdulás az országban, melyen ne vett volna részt, így összefuthattunk vele a Hungexpo területén megrendezett első magyar break versenyen.

1990-ben még az ÁSZ műsorban is (ahol ászokat kerestek a városokban) láthattuk, mint ÁSZ jelölt.

És, hogy most miért is írunk erről a fiatalemberről? Azért, mert ettől a tanítási évtől újra elindítja tánciskoláját, mely NRG DANCE SCHOOL névre hallgat. És, hogy ki Ő?

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 03.


 

Mindennapi hősök….

Gyermekneurológiai és gyermek gastroenterológiai szakrendelés várója megújult

 

Példa nélküli városi szintű összefogás eredményeként a szentesi Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Rendelőintézetének I. emeletén található Gyermekneurológiai és gyermek gastroenterológiai szakrendelés várója megújult, gyermekbaráttá vált. A Kórház vezetése és a gazdasági igazgatóság munkatársai Dr. Báló Mária főorvos koordinációja mellett társadalmi munkában és jó hangulatban vidámabbá varázsolták az orvosi rendelő folyosóját.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 03.


 

Naplegenda augusztus 20-án Szentesen

Szent István Nap részletes programja

 

Augusztus 20-án Szent István Napján a Magyar Állami Népi Együttes előadásában a NAPLEGENDÁT láthatjuk a Művelődési és Ifjúsági Háza szabadtéri színpadán. Az est folyamán fellép a Fortissimo Zenekar, musical és operett dallamokkal Simon Andrea és Savanyu Gergely. A nap zárásaként tűzijáték lesz a Kurca parton!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 03.


 

Telt ház lesz az uszodamegnyitón!

Első nap a jegyek 90%-ára regisztráltak!

 

2014. augusztus 3-án már reggel 8 órakor beálltak a fedett uszoda megnyitóünnepségére regisztrálók az üdülőközpont erre az alkalomra megnyíló jegypénztárához. Három óra alatt a férőhelyek 80%-a gazdára talált. A délután 4 órakor már csak 10% igénylő lap maradt a pénztárban, melyet másnap (azaz hétfő) még kiadnak reggel 9 órától!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 03.


 

Búcsú Bejan-Topsi Valentin plébánostól

Ünnepi szentmise keretében búcsúzott Bejan-Topsi Valentin

 

2014. augusztus 3-án ünnepi szentmisén búcsúzott Bálint atya a hívektől a felsőpárti Jézus Szíve templomban. Ezen a napon vehették újra birtokba a hívek ünnepi mise keretében a felújított belsejű templomot.

Az örömbe egy kis üröm is vegyült, mert csaknem hat évnyi szolgálat után búcsút kell mondani a híveknek Bejan-Topsi Velentin plébánosnak, mert az egyházmegye áthelyezte Csongrádra.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 03.


 

Éjszakai fürdő a Strandok Éjszakáján (videóval)

 

2014. augusztus 1-jén a Strandok Éjszakája országos programhoz a Szentesi Üdülőközpont éjszakai fürdőzéssel kapcsolódott. A zenéket ezen az estén Windy VS Tailor válogatta, melyre hatalmas vonatozásba kezdett a litván vízilabdacsapat. Ezen a hétvégén 38 vízilabda csapat vendégeskedett a strandon.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 03.


 

Kereslet van, eladó nincs!

 

Nem volt túl sikeres az első szentesi használt személygépjármű- és motorkerékpár vásár a Villogó utcai piacon. Pedig volt olyan "vásárló", aki elmondta, hogy elhatározta, hogy ezen a napon vesz a kisvejének egy autót. Sajnos tele pénztárcával kellett távoznia, mert eladó autók nem jelentkeztek, pedig igazán kulturált helyet biztosítottak az üzemeltetők. Nem csak ez az egy érdeklődő volt, hanem sokan kíváncsiak lettek volna a kínálatra, de bátortalanok voltak az eladók.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 03.


 

V. Nemzetközi Rotary Alkotótábor

Határon túli magyar diákok a Szentes-Csongrád Rotary Club V. Nemzetközi Rotary Alkotótáborában

 

Július 6. és 12. között immár harmadszor voltunk vendégei a Szentes-Csongrád Rotary Club által szervezett Nemzetközi Rotary Alkotótábornak, mely idén ötödik alkalommal került megrendezésre. Kassáról, a Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskolából ez évben három diák élvezhette a vendéglátók szeretetét. Ismét egy felejthetetlen hetet tölthettünk a Tisza és a Körös találkozásánál, a festői szépségű Körös-toroki üdülőközpontban. A huszonkét táborozó diák a szélrózsa minden irányából érkezett: Kárpátaljáról Beregszászból, Erdélyből Aranyosgyéresről, Vajdaságból Óbecséről, Felvidékről Kassáról és a hazaiak Csongrádról.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 03.


 

Anyatejes Világnap Szentesen

 

A szentesi védőnők szervezésében 2014. augusztus 1-én a Megyeháza KKK dísztermében közösen ünnepelték meg az Anyatejes Világnapot babák, szülők és szakemberek. A szentesi védőnők közel 150 kismamát hívtak meg a rendezvényre.

Az ünnepség elején Seres Antal és tanítványai adtak elő egy kis műsort, melyet a babák és mamák hatalmas tapssal háláltak meg. Szirbik Imre polgármester annak örült, hogy akkora "zsivaj" van a sok-sok babától. Közel 150 anyukát hívtak meg a rendezvényre 60-an tudtak részt venni az ünnepségen.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 01.


 

Felülvizsgálták a szentesi Jókai és Mikecz utca kereszteződést

Teszik a dolgukat az „illetékesek”

 

Elsőként számoltunk be arról a balesetről, mely a Jókai és Mikecz utca kereszteződésében történt. Lakossági kérésre a Szentesi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya a Szentesi Városellátó Nonprofit Kft. és Szentes Város Önkormányzatának bevonásával helyszíni bejárást tartoak 2014. augusztus 1-én.

A szakemberek javaslatot tettek a növényzet gyérítésére, valamint új típusú, foszforeszkáló „elsőbbségadás kötelező!” tábla kihelyezésére. Az új táblák várhatóan előjelzőt is kapnak a kereszteződés előtt már 50 méterrel.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 01.


 

Vasárnaptól lehet regisztrálni az uszoda megnyitóra!

A részletek + videó meghívó!

 

A várható kiemelt érdeklődésre való tekintettel a rendezvényen való megjelenést előzetes regisztráció alapján lehetséges biztosítani.

A regisztráció helye: Üdülőközpont (Strand) pénztár

A regisztráció időpontja:

2014. augusztus 03. (vasárnap) 9-16 óra.

2014. augusztus 04. (hétfő) 9-16 óra.

2014. augusztus 05. (kedd) 9-16 óra.

 

Azok számára, akiknek hely hiányában nem tudunk a fedett uszodában ülőhelyet biztosítani, a Strandfürdő területén több ponton kivetőket készítünk elő, hogy ők is megtekinthessék a rendezvényt. A fedett uszoda befogadó képessége 700 fő egyidejű nézőtéri elhelyezését teszi lehetővé.

 

A jelentkezés után a regisztrációs kártya a megnyitó napján 16 óra 15 percig vehető át a fedett uszoda bejáratánál. Amennyiben nem jelenik meg eddig az időpontig valaki, akkor a regisztrációja semmis.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 01.


 

A szentesi ironwoman!

Erről is olvashat a Szentesi Élet legújabb számában!

 

Szentesről hosszú idő után a második női, összességében pedig a 10. helybeli sportolóként életében először teljesítette a nagyatádi ironmant Dósai-Molnár Szilvia. Féléve komolyan edz, bár azt gondolta ez az idő kevés lesz, ám a verseny jobban sikerült, mint várta.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 01.


 

Húsz év munkaviszonyt követően tanácsolták el a szentesi gátőrt!

Erről is olvashat a Szentesi Élet legújabb számában!

 

Már nem legény a gáton Zsoldos Imre! Húsz év munkaviszonyt követően tanácsolták el állásából Zsoldos Imre gátőrt, akit ezüst fokozatú emlékplakettel jutalmaztak a 2006-os árvízi védekezésben nyújtott kiemelkedő munkájáért. A vízügyi igazgatóság azzal indokolta a munkaviszony megszüntetését, hogy a gátőr nem látta el megfelelően a feladatait, továbbá a szomszédok állítása szerint, a közfoglalkoztatottakkal saját célú munkát is végeztetett.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 08. 01.


 

 

.