5000 aláírást akarnak gyűjteni a műtőtömbért

Vágatlan videóanyag a sajtótájékoztatóról

 

 

 

A szentesi kórház lett az első, amely áldozatául esik egy tavaly elfogadott, az uniós beruházások szigorú ellenőrzését előíró kormányhatározatnak.

 

 

 

Egy tavaly november végén elfogadott kormányhatározat értelmében amennyiben egy uniós beruházási program 2013 szeptember 30-ig nem ér el 10 százalékos pénzügyi előrehaladást, illetve idén január közepéig nem tud számot adni sikeres közbeszerzési eljárásról, úgy akár hatályon kívül is helyezhető az adott beruházásról kötött támogatási szerződés. A MedicalOnline információja szerint ezzel a lépéssel valószínűleg a szentesi kórház esetében él először a kormány.

 

 

 

A Magyarország Alaptörvényében rögzített jogaink érvényesítése érdekében alulírottak elvárjuk Magyarország Kormányától, hogy még az őszi választások előtt Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületéhez eljuttatott nyilatkozatában - jóváteendő a kormányzati intézmények mulasztását -, adjon nekünk állampolgároknak nyilvános írásos garanciát arra, hogy a 2014-2020-as ciklus első induló új egészségügyi beruházása a dr. Bugyi István Kórház rekonstrukciója lesz, benne a most leállított műtéti tömb eredeti szakmai tartalmú megvalósításával - olvasta fel Móra József önkormányzati képviselő az épülendő műtéti tömb táblája előtt ezen sorokat, mely az aláírási íven szerepel.

 

Részletek a videóból kiderül!

 

 

 

 

Szentesen egyébként 2,4 milliárd forintból új tömb építését tervezték, amelynek során egy helyre gondolták telepíteni többek között az intenzív osztályt, a traumatológiát, s a műtéti részleget, emellett műszervásárlás és a betegirányítási rendszer korszerűsítése is szerepelt programjukban. Idén tavasszal azonban még csak ott tartottak, hogy az események „felpörgetése” érdekében egy közbeszerzési eljárás keretében kívánták kiválasztani az építészeti illetve kiviteli terv készítőjét. Mivel a 2007-2013-as uniós költségvetési évben megkezdett beruházásokat 2015-ben le kell zárni, reménytelen e határidő betartása a Kurca folyó partján található intézményben.

 

Szentes, 2014. 08. 14.

 

.