Parancsnokváltás Szentesen

Parancsnokváltás történt az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél.

 

 

 

„Köszönöm Nyers ezredes úr szolgálatát, megbízható munkáját! Példát mutatott abban, hogyan mit jelent a katonai hivatás. Vezetésével kiváló munkát végzett az ezred, az alakulat katonái hazai és nemzetközi színtéren egyaránt megállták a helyüket” - mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök Szentesen, augusztus 14-én, csütörtökön.

 

 

 

A nagyobb felbontású képekért keresse fel a Szentesi Mozaik facebook oldalát és ne fejtse el az oldal LIKEolását!

 NEM KELL FACEBOOK regisztrációval rendelkeznie!!!

 

 

 

Antal László alezredes, az alakulat új parancsnoka augusztus 14-én vette át a csapatzászlót elődjétől, Nyers József ezredestől.

Az ünnepi állománygyűlésen dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök az új parancsnokhoz szólva hangsúlyozta: Egy ezred vezetése rengeteg kihívással, megpróbáltatással, lemondással, sok-sok kudarccal jár, ugyanakkor sok öröm és siker forrása is egyben. „Egy parancsnok akkor igazán jó vezető, ha a tudását úgy képes kamatoztatni, hogy a szervezet tagjai is elfogadják elöljárónak. Vele szemben elvárás, a szigorúság, a követelménytámasztás, a következetesség, a példamutatás és az emberségesség. Egy parancsnok sikere és eredményessége alapvetően a katonai szervezet tagjainak a munkájától függ. Antal alezredestől elvárom, hogy a szentesi műszaki ezred élén ezek a szempontok alapján végezze a munkáját! Érdemelje ki a munkatársai bizalmát, tiszteletét és elismerését. Érjen el hasonló sikereket, mint a Nyers ezredes által vezetett ezred” – fogalmazta meg elvárásait a vezérkarfőnök.

 

 

 

 

 

 

 

Nyers József ezredes tizenhét évet szolgált Szentesen. A parancsnoki teendők átadás-átvétele az elmúlt hetekben zajlott, az erről szóló jegyzőkönyvet augusztus 14-én írta alá a leköszönő és az új parancsnok.

„Most, hogy átadtam a csapatzászlót, átadtam az ezredet, befejeztem az aktív katonai pályafutásomat, de katona maradok életem végéig. Mindazok a sikerek, amelyekre az ezred büszke lehet, közös munka eredménye. Kollégáim segítsége, önzetlen támogatása kellett hozzá. Köszönöm az egység teljes személyi állományának azt a megfeszített, becsületes, áldozatkész munkáját, amit az ezred érdekében kifejtettek! Büszke vagyok arra, hogy a szentesi műszaki ezred parancsnoka lehettem, örömmel fogok emlékezni az itt eltöltött évekre” – köszönt el munkatársaitól Nyers ezredes, akit a Honvéd Vezérkar személyzeti csoportfőnöke saját kérelmére augusztus 15-ei hatállyal a nyugdíj előtti rendelkezési állományba helyezett.

Antal László alezredest, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Szárazföldi Hadműveleti és Kiképzési Főnökség főnökhelyettesét a honvédelmi miniszter ugyancsak augusztus 15-i hatállyal nevezte ki a szentesi műszaki ezred élére.

 

 

 

 

 

„Öröm és büszkeség tölt el, hogy most itt állhatok önök előtt. Büszke vagyok, hogy egy ilyen sikeres alakulat parancsnoka lehetek. A parancsnoki beosztás átvétele a katonai karrier egy maghatározó állomása, bizalom, megtiszteltetés, ugyanakkor hatalmas felelősség is egyben. A csapatzászlót megőrzésre átveszem számomra nem csak néhány egyszerű szó, amely egy mondattá összeáll, hanem egy fogalomtétel is. Fogadalom, amely arra kötelez, hogy a legjobb tudásom és lelkiismeretem szerint vezessem a rám bízott ezredet. Számomra megtiszteltetés, hogy az önök parancsnoka lehetek!” – köszöntötte az alakulat személyi állományát Antal alezredes.

 

 

 

 

 

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnokaként, huzamos időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként, az ünnepi állománygyűlés végén Nyers József ezredest a Honvéd Vezérkar főnök és Fucsku Sándor vezérőrnagy, az MH Összhaderőemi Parancsnokság parancsnoka emléktárggyal tüntette ki.

Szöveg: Honvédelem.hu

 

Szentes, 2014. 08. 14.

 

.